Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 23 Julai 2012

SURAT PENCERAHAN DARI PEMBACA





REJIMEN KE 10 PERJUANG NEGARA






KHUSUS UNTUK YANG MASIH BEBAL
Sampai bila orang Melayu nak sensitif pasal komunis ni? Komunisme hanyalah satu ideologi. Kalaulah aku seorang komunis, aku tak boleh buat apa2 tentang kekejaman yang Parti Komunis Malaya pernah lakukan kat orang Melayu dulu. Benda ni samalah kalau ada orang Melayu pergi mencuri kedai Lebai Samad, takkan lebai Samad sendiri nak tampar anak dia, semata- mata kerana anak dia seorang Melayu?

Jadi tak perlulah juga Lebai Samad marah pada diri sendiri kerana dia juga seorang Melayu. Ini satu lagi cubaan untuk mengekalkan kebodohan dalam otak pemikiran rakyat, terutamanya Melayu.

PIMPINAN PKM - ANGKAT SENJATA LAWAN BRITISH


Aku sampai hari ni tak paham, kenapa pasal Komunis ni orang Melayu sensitif, tapi tak dengan penjajah kita orang Inggeris? Semua benda dari Inggeris masih lagi kita agungkan, sampai ke tengah malam duk melangut tengok bola Inggeris, beli barangan Inggeris, bercakap Inggeris.. kenapa tak sensitif dengan benda ni, kenapa tak ungkitkan betapa menderita kita dijajah Inggeris dulu, betapa kejam pmerintahan penjajah dulu , berapa billion juta hasil tanah bumi kita telah diangkut dijual oleh mereka?

Kesimpualnnya mudah, jika kita masih sensitif pasal Komunis lebih dari penjajah Inggeris, tahap pemikiran kita masih dijajah. Berhenti sambut Hari Merdeka, kita sambut Hari Nakba Malaya 31 Ogos ini.
By Kurik on TANGAN KIRI KOREK HIDUNG TANGAN KANAN KOREK JUBUR ... on 7/23/12


layari radio bangsar untuk mendengar lagu rejimen ke 10 parti komunis malaya:






9 ulasan:

Pro_Pembaharuan berkata...

udin rais yg bodo bebal mesti tak abis punya baca nya...

pro rakyat yg anti sangat ngan komunis? sila bagi komen tulisan kurik yg...

SALUTEEEEEEEEE!!!

zack berkata...

Sensitif ler,cuba Atuk or nenek kau dulu yg pernah kena bunuh dengan Komunis?Rasa2 aku Tuan Blog tak buat tulisan ni..

Please lah Tuan Blog,Tak payah nak menjernihkan perjuangan Komunis.

Dulu komunis angkat senjata lawan british untuk sape brader?betul demi nak merdekakan negara ini?

Penjajah British,atau apa pun segala anasir buruk..tetaplah buruk..anda boleh ungkit segala kebusukkan UMNO tapi jangan Nak merasionalkan perjuangan Komunis.

Tanpa Nama berkata...

kemasukan penjajah Inggeris, maka bermulalah era pecah dan perintah sampailah sekarang, dengan perang sesama saudara di antara sesama kaum, seagama ataupun sesama rakyat berbilang agama dan kaum di sini,
Perang Saudara Selangor 1867, Perang Saudara Pahang 1858 ke 1863, Perang Saudara Perak 1865, Perang Puak Gee Hin dan Hai San 1861-1865,
sampai sekarang, Ratu Inggeris tetaplah Ratu Hatiku. sampai sekarang, kita tahu golongan yg menang ini dulunya naik takhta atas bantuan Inggeris dengan mengenepikan waris takhta yg layak.
samalah seperti gerombolan Umno yang naik kuasa atas belas ehsan Inggeris, dengan mengenepikan parti2 yg benar2 layak.

Tanpa Nama berkata...

dikatakan alasan umno melawan kominis malaya sebab mereka tidak beragama. umno itu barua british. kominis Malaya memimpin perang kemerdekaan daripada british.
apa agama british?
perbuatan org beragamakah british ini, sampai disembah puja pujis oleh gerombolan umno laknatullah sampai ke hari ini.

Tanpa Nama berkata...

TT, beli la satellite dekoder sendiri.. lepas ni TT buleh buat TV sendiri...

pakai skybox f3 jer.. boring la radio jer..

bila lagi nak lingkupkan ASTROKE tu.. katanya marah sangat dengan Apunder Krishnen?

MCMC = SKMM ni cuma jadi barua ASTROKE jer..

Kalo nak pencerahan pemasangan skybox + cline ni, boleh carik kat carigold.. kahkahkah.. TT kene baca lagi selagi ilmu tak penuh macam laut... hari2 dapat mengelilingi dunia dengan tenang tanpa bill2 bangang.. pergi mampos kapitalis semua..

Tanpa Nama berkata...

peliknye kenapa orang melayu yang bekerja dengan british dalam rejimen askar melayu waktu belum merdeka kita xhina diorang? sedangkan terang benderang diorang keje dengan british, nyanyi lagu british depan bendera union jack tiap2 hari. xkan diorang claim kata diorang askar malaysia plak. belum merdeka lagi kot time jepun landing. apesal diorang xmarah pd kapten2, leftenan2 mat saleh diorang yang cabut lari bila kalah dengan jepun tinggalkan diorang ditangkap. apakah kaum ku begitu vangang?

Tanpa Nama berkata...

tuan tt
kalu orang melayu cerdik madey tak leh jadi melayu

pembenci madey

Tanpa Nama berkata...

kalau dengan Jepun kemain hormat, kemain tabik. sampai si Madey pun pernah buat Dasar Pandang ke Timur. padahal Jepun pernah jajah, pernah buat kekejaman tapi komunis jugak yg sampai sekarang dijadikan "hantu" nak takut-takutkan, nak terus membodohkan org melayu

Tanpa Nama berkata...

sokong!!! betul, kalau melayu cerdik mahathir tak dapat jadi melayu