.

Khamis, 9 Ogos 2012

UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION SUDAH MOYOK!
KOMENTAR TUKAR TIUB


untuk pertama kalinya berlaku
untuk pertama kali terjadi

ini bermakna
united malays national organisation
telah lemah

ini bermakna
united malayas national organisation
tidak memiliki monopoli merdeka

ini bermakna
rakyat telah juat

ini bermakna
rakyat telah jelak dan bosan dengan
united malays national organistionKIBARKAN SANG SAKA TANAH MELAYUNEGERI PAKATAN SEBULAT SUARA GUNA SEBANGSA , SENEGARA, SEJIWA
- keadillan daily

KUALA LUMPUR 8 Ogos: Kesemua empat negeri Pakatan Rakyat (Pakatan) akan menggunakan tema yang sama iaitu ‘Sebangsa, Senegara, Sejiwa’ bagi sambutan Hari Kemerdekaan ke 55 pada tahun ini.

Menurut Setiausaha Agung PAS, Mustafa Ali, Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan sepakat menggunakan tema tersebut secara bersama dan tidak lagi menggunakan tema pilihan bagi negeri masing-masing sebagaimana yang diputuskan sebelum ini.

Menurut beliau, keputusan Pakatan menggunakan tema tersebut kerana menentang tema ’55 Tahun Merdeka Janji Ditepati’ yang ditetapkan Kerajaan Persekutuan.
Sebelum ini, Pakatan mendesak Kerajaan Persekutuan menukar tema berkenaan kerana dijadikan kempen Umno BN

Mustafa berkata, pemilihan tema oleh Pakatan lebih inklusif, ada semangat kebersamaan, merangkumi sentimen dan jiwa seluruh rakyat Malaysia.

Dalam perkembangan berkaitan, Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim dalam sidang medianya selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco petang tadi berkata, Kerajaan Selangor memutuskan untuk menggunakan tema rasmi Pakatan Rakyat itu.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bagus la tu bagi tema yang patriotik.. dari tema bukan2 lagi bagus tema funfair.. hahaha.. :D

Tema janji ditepati ni macam tema orang desparate jo..