Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 15 Februari 2013

KESAH KESAH GAGALIS BODOH YANG GAGAL


BUNUH DIRI
DI TIMES SQUARE
HARI VALENTINE
FALSAFAH GAGALIS
apabila ditinggal kekasih
jangan jadi bodoh

di negeri china
ada 1 bilion penduduk
500 juta lelaki
500 juta perempuan

di negeri india
ada 1 bilion penduduk
500 juta lelaki
500 juta perempuan

di eroph ada 500 juta penduduk
di afrika ada 500 juta penduduk

sapa jual mahal
pergi mampoooslaaa 

boleh cari awek cun di eropah
boleh cari balak cool di india
boleh cari mamat jambu di eropah
boleh cari teman baru di china
siam kamboja bersepah sepah
pungut saja

kalau jual mahal
pergi mampooslaaaa 

kalau nak melayu
tak banyak belanja
naik perahu ke sumatra
nak lagi banyak
naik air asia ke jakarta
semua ada

jangan jadi bodoh
tak perlu bunuh diri


BUKIT MERTAJAM 14 Feb. - Akibat cemburu, seorang lelaki sanggup menikam sehingga mati seorang gadis sebelum bertindak menikam dirinya sendiri di sebuah rumah di Taman Hwa Seng dekat Alma di sini hari ini.

Kes Remaja Bunuh Diri Di Berjaya Times Square 


16 hours ago – Kes Bunuh Diri Di Times Square, RemajaBunuh Diri Di Times Square, Jatuh Bangunan Times Square, Punca Remaja Bunuh Diri Di Times ...
MELAKA 14 Feb. - Seorang isteri yang berang kerana dituduh mempunyai hubungan sulit dengan lelaki lain bertindak nekad menikam suaminya sehingga cedera di rumah mereka di Malim, Isnin lalu. Dalam kejadian...




------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sapa suka jual mahal pi mampos la...
Sapa suka main wayang pi mampos la...pi mampos la Ameno dgn wayang2nya!

ORIGINAL DIDI K.B berkata...

MUKA PENGONGEK KALAU MURUNG KITO FAHAM...TAK DAPAT LE TU...TAKUT UNDANG UNDANG LAH TU......MUKO SEPOSEN KITO PAHAM....TAK CUKUP SEPOSEN JADI SEJUTALAH TU....NOMBOR TAK KENA LAH TU......MUKO DAYUS KITO KENAL.......SEBIJI MACAM MR BEAN MUKO EH....TAK TAHAN TENGOK KETA RODA TIGO....AH INI SUSAH.....INI MEMANG SUSAH.........MUKO NAJIB.....ALAHAI...KENA SEBUT NO ...NO....NO...PUN TAK FEHEM FEHEM...KO FEHEM...AKU LAGI DAK FEHEM....HEHEHEHEHEHHE

Tanpa Nama berkata...

Nasib baik budak tu dah mampoosss dulu. Kalau hidup lagi, tentu budak tu akan masuk dalam kumpulan takubin.

Mat Greng berkata...

JEJAKA MEMERLUKAN PERTOLONGAN SEGERA:

Aku ni kalau aku cerita korang tentu tak akan percaya. Korang tentu akan suspek aku buat2 cerita.

Sebenarnya, umur aku dah dekat setengah abad. Dari umur aku cecah 15 taun aku dah memulakan pelbagai usaha untuk memikat gadis-gadis untuk tujuan dijadikan penyeri rumahtangga. Tapi masalahnya, satu dapat satu terbang, dua dapat dua terbang. Tiga dapat tiga terbang hinggalah aku mendapat gelaran jejaka tua.

Aku bukan tak berusaha. Dah banyak dah. Dari mandi bunga hinggalah semburan air liur tok bomoh aku dah buat. Perkataan pertama yang akan keluar dari mulut tok bomoh di seluruh Malaysia ni pun aku dah boleh teka. "Ko ni terkena sampuk hantu penanggal sebab selalu merempit tiap2 malam".

Macam-macam minyak aku dah pakai. Dari minyak senyoyong hinggalah minyak angin aku dah sapu seluruh badan. Tapi tu la, hasilnya tetap gagal jugak malah aku putus cinta dengan awek ke-21 aku sebab dia kata badan aku kuat sangat berbau minyak angin.

Part sambut valentine day, akulah antara rakyat kotaraya KL ni yang paling awal dan paling banyak beli bunga. Tapi tu la, tiap kali date nak bagi bunga kebanyakan awek akan kata "sakit perut" atau "nak jumpa pokcik sebab pokcik nak bagi bunga sempena valentine day". Lepas tu bila kontek balik HP awek tu dia akan kata "no yang anda dail telah ditamatkan perkhidmatannya". Last2 sampai sekarang aku jadi bujang jang jang jang jang.

Jadi kepada sedara TT dan korang suma, tulonglah beri petua dan cara-cara untuk memikat hati gadis-gadis agar dapat kujadikan penyeri rumahtanggaku. Dapat sorang yang cun pun jadilah, tapi kalau dapat empat sekali gus, lagi baik.

Tulonglah. Aku takut kempunan.....

Tanpa Nama berkata...

ini bahana hari kekasih ke?itu pasal TT marah sangat....kahkahkahkah

MONSOPIAD ARIVE berkata...

Kuruskan badan dan buat pembedahan plastik.itu agaknya petuanya........