.

Selasa, 24 Mei 2016

KIJANG MENGGUNKAN BAHASA APA?




PERSOALAN

HAKIKI

BAHASA APA

YG DIGUNAKAN

OLEH KIJANG?



KIJANG ZAMAN NABI
Cakap cakap KIJANG zaman NABI SAW tak ada bende lah Ni cakap cakap NAJIS sampai 3 JUTA jadi NAJIS merata rata Apa ke bende nih Kalau TUN dah cakap DUMNO jadi SHIT apa hal 3 JUTA sanggup hidup macam TAIK ?????? Kijang TAK SEKOLAH Tapi 3 JUTA ada masok sekolah agama pun nak hidup SHIT Mazhab BARU ke ????? on PROJEK BODOHKAN MELAYU
Anonymous
on 5/24/16

MAHARAJA LAWAK
Ini bukan ceramah agama. Bukan.. bukannn! Ini maharajalawak.. tak ada kena mengena dgn agama. Ini pun kategori CARMA, pakai serban jubah tunjuk imej islam tapi dapat upah buat lawak hiburan mlm dlm masjid utk org yg letih kerja di siang hari. Org bodoh jer yg anggap ini sebagai ceramah agama. #ustazcarma on PROJEK BODOHKAN MELAYU
Anonymous
on 5/23/16

CERITA KARUT
Aku rasa yg banyak karut adalah kamu tu pak janggut Tiub. Ustaz tu mnyampaikan mesej yang brtujuan untuk kita manusia ni spaya bepegang pada janji. Elok lagi ustaz tu yg berterus terang n directly. Dpd kamu tu pak Tiub.. duk copy paste crita dpd blog org lain pstu masukkan dlm blog kamu. Pstu kamu sndiri yg mngarut. Bila org lain kamu nmpak karut org. Tp karut kamu sndiri lagi maha luar biasa karutnya. Kamu angkat diri kamu sbagai otak sasterawan tp malangnya kamu lbh kpada sasterawan@sawan@syok sndiri. on PROJEK BODOHKAN MELAYU
Anonymous
on 5/23/16

KESAH BENAR
Jangan buat ulasan secara sembrono ke atas Nabi SAW. Siasat dahulu. Kalau benar dan kita kata tak benar, di mana letaknye iman kita. Kisah kijang ini ada kebenaran nye (sebab ada Hadith mengenainye) kerana salah satu mukjizat Rasul SAW ialah dalam keadaan tertentu perkara begini terjadi, untuk menjadi pengajaran pada orang yang mencari kebenaran dan menyesatkan orang yang ingin sesat dan ingin menyesatkan orang lain. on PROJEK BODOHKAN MELAYU
yusofabah
on 5/23/16



--------

1 ulasan:

UNCLE RAMLI berkata...

Dari segi logik boleh dipertikaikan apakah ekologi di mana Nabi menghuni itu ada kemungkinan haiwan seperti kijang boleh wujud. Di tanah pasir di Timur Tengah tu haiwan seperti cicak kubing, ular, unta, kambing dan biawak mungkin boleh hidup di alam tanah gersang itu.
Maka cerita Nabi berbicara dengan kijang sulit untuk diterima apatah lagi cerita dongeng yang direka oleh ustaz kaki klentong tu. Ustaz tu klentong terus tiada fakta sejarah, tiada data nak mendukung cerita dongeng tu jauh sekali dia ada buat kajian yang cerita karut tu boleh masuk akal. Dia cuma bangitkan nama Nabi untuk kita yakin akan klentongnya dan sedih sekali mereka yang melopong dan gelak ketawa dengan klentongnya tu tampak macam insan yang tak sekolah. Cerita2 dongeng dari ustaz sejenis itu tak boleh diterima langsung dek audiens yang terpelajar.