.

Sabtu, 18 Jun 2016

KALAU BETUL - INI BERITA BAIK




TEST MARKET PANCING UNDI
Pakar jin tunggu keputusan PRK sg.besar la tuu. Nak tengok trend pengundi dulu. Kalau pas kalah teruk, confirm talak 3 dgn kerajaan negeri selangor. Tapi kalau pas menang atau jumlah undi bertambah mesti nak main dingdong dingdong dgn azmin. Alaa mainan politik pak lebai mmg mudah dibaca, tak perlu ambik degree political science pun dah boleh buat prediction.

 Tu semua nak test market pancing undi. Mcm hadi dulu laa, bila org dah mula tak ikut arahan dia, cakap nak bersara dari politik laa mcm2. Lepas tu ramai pak lebai pujuk termasuk laa arwah TGNA, bila dah dapat perhatian semula mulakan kempen rapatkan saf dan mcm2 strategi. Last last sekarang ni dah besar kepala, di buat parti pas tu mcm dia punya pulak. Semua strategi cikai tu dalam kocek seluar dlm rosmah jer. on BETUL KE BERITA INi?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/17/16




-----------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mano besar spender rosmah dgn spender putih stopa ali? Jangan marahh. Kahkah

Tanpa Nama berkata...

Baguih Pas keluar..patut tahun lepas lagi..bila Pas dan PKR buat pakatan?sepatutnye Amanah yg diberi exco dan jawatan

bakri berkata...

Pas aka Pis.

Aku dah hilang keyakinan kerana ketua pas dah pandai pis. Kalau parti guna nama islam tapi tak mau tegakkan amar makruf nahi munkar dan bersetiakawan pula dgn penyamun najis lebih baik piss daripada pas.

Setelah lama baru aku sedar rupanya org yg kuat berpolitik menggunakan agama pun lama2 dia pis juga.

Betoi la org cina kedah zaman dulu pernah berkata "luit sama mulit tak leh caya"- dan ini rupanya yg di katakan dedak.



Tanpa Nama berkata...

Lawak

"Seluar dalam Rosmah"......

Apa kena mengena dengan nya pun

Dah Pak Lebai BAHALOL , apa lagi nak di harap pun

Melayu Melayu kan BONGGAP

Tanpa Nama berkata...

Kutipan derma mangsa Memali, berjuta ringgit. Roadshow kutip derma Memali jadi mainan para pemimpin PAS sejak tahun 1985-1986. Ahli2 x tahu kebender duit derma simpati Memali lenyap entah kemana dilarikan para pengutip derma yg dianjurkan PAS Pusat selama lebih 30 tahun.

Bila PAS dah kucar kacir, baru kluar berita balu2 mangsa Memali seramai kira2 20 orang juga anak2 yatim Memali seramai 80 orang, hidup dalam serba kesempitan. Pelajaran anak2 terabai. Ada yg mati tanpa PAS ambil peduli makan minum sakit sihat.

Kutipan derma berjuta diraih atas nama Islam dan simpati, akhirnya disalurkan kpd mangsa2 Memali sekitar RM100-RM150 setiap seorang.

Inilah cara Islam PAS agihkan duit derma hasil jual cerita derita simpati kisah Memali berpuluh tahun lamanya. Penjaga tabung Memali kaya raya. Mangsa Memali diusung kesana kemari untuk raih duit derma, yg akhirnya setiap mangsa dikurniakan hanya sekitar RM100-150 daripada hasil kutipan.

Ini blom hudud lagi nak dilaksana. Duit tabung Memali pun dah lintang pukang dijaga PAS Pusat. Lagikan hasil balak di Kelantan.

Tebang balak Kelantan tidak berdosa. Ianya juga bukan jenayah. Jadi rakyat elok diam sudah la. Inilah caranya PAS bergerak dgn jubah dan serban. Jaga mangsa Memali 100 orang pun dah mcm celaka haramjadah habis. Masakan pula nak jaga kebajikan 30 juta rakyat..kahkahkah..

Tanpa Nama berkata...

apa yg harun din mencarut..cukup2 la mencarut..jin iblis dibelenggu ketika bulan ini, yg ada hanya nafsu..yea tuan tuan hanya nafsu diri..kita akan terus dicarut2kan ditipu dgn fatwa2 dari ulama2 ni..kita tunggu lepas raya. raya pertama kah, raya terakhir kah..atau kahkahkah...bila la tuhan mahu timpakan bala atas nafsu serakah pemimpin2 pas ni..gua ada minta kawan2 yg g umrah agar doakan agar ustaz2 bertopengkan sunnah ini dibukakan kemaluannya dan disedarkan diri bahwa tuhan telah membuka kemulaan nafsu dlm jubah dan serban itu.amenn...