.

Selasa, 7 Jun 2016

SELAMAT BERBUKA




SELAMAT 

BERBUKA

KITA RAYA 


LAGI  29HARI





HARI INI

kuala lumpur redup
gua cuba satu resepi baru
kalau ok nak pasarkan
gua masak sambal bilis petai
dalam minyak zaiton

sapa jumpa gua
sila tanya petai zaiton
kalau nasaib baik
ada gua bawa

yang ini mengikut fatwa
CAP PENANG tak haram
kerana gua buat sendiri
bukan towkay cina yang bayar





----------

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Selamat Ber Buka Posa

Ingat lah yang miskin papa kedana nak makan sesudu sup ekor pun tak mampu

Sedekah lah wang pada mereka di mana mana ada

panglimo potaseh berkata...

Potai ni hoookooom nyo makroooh .. makan potai masuk norako pon tidak, entot dongan bidadari surgo pon tak dapek .. lagi pon Nabi tak makan pootai .. kek padang pasor mano ado potai ngook .. kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

Dah lama org tau TT.. kat rumah mmg kami renjis petai dan sayuran guna pati zaitun... mahal mmg mahal.. tapi sodap punya pasal..

Sambal petai zaitun.. masak ngan minyak canola, mmg rasa lebih best dan rangup.. goreng char-koay-teow guna canola sikik.. uuummm.. buat koteow cina, lagi best.. boleh muntah melayu makan..haha

Gua rase lu blom try resipi kuku lembu, boleh buat sup, boh dlm kuah mee tulang, dlm mee bandung muar,.. ini sumer bini gua yg cina tu punya idea..

Cari amoi la TT buat bini atau pompuan simpanan.. mmg gua puashati giler.. masak pandai, main lagi pandai, bergaya pandai.... x kaku mcm awek melayu.. serba-mrs-nerdy-question. Nak-nak dpt yg saintifik sikik.. gua beruntung dpt yg dari mak mertua dan makcik2 punyalah sporting.. yg penting, sumer mestilah kapir harbi, baru best..

Tanpa Nama berkata...

ai takkan lu makan ikan bilis n petai saja kut
jangan kedekut nanti sakit perut
tapi satu gua nampak lu ni walau tak bilion er
lu selalu tawadukk

Katakanlah: "Kalau seandainya kamu menguasai khazanah rahmat Tuhanku, niscaya khazanah itu kamu tahan, karena takut membelanjakannya". Dan adalah manusia itu sangat kikir.

mansuia memang bersifat kedekut tapi ada cara untuk mengubatinya

gua pun baru tanam 2 pokok zaitun bila ada buah nanti gua kasi sama lu
proses untuk ambek miyaknya
ok ok ok

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Minyak zaitun extra gadis wajib di rumah saya