.

Isnin, 4 Julai 2016

BERZAKAT KEPADA DAPUR JALANAN





MARI ZAKAT


DAPUR JALANAN
projek memberi bantuan kepada
warga miskin kota  diteruskan
15 tahun dahulu dari food not bomb
kini menjadi dapur jalanan

dapur jalanan menyediakan
NASI PANGGUNG
makan percuma tiap petang ahad
di jalan panggung kuala lumpur


dapur jalanan memberi khidmat
kedai jalanan
ini bantuan pakaian percuma
kepada sesiapa yang memerlu

dapur jalanan memberi bantuan
nasehat guman jika diperlukan

kepada para pembaca 
yang mahu berzakat
sila hantar zakat kepada
akaun dapur jalanan

CIMB: 8001-7278-49 

SPKL Collect


segala sokongan
segalan bantuan
dapur jalanan ucapkan
terima kaseh daun keladi
kalau ada nak lagi

SELAMAT 

BERZAKAT

SELAMAT 

BERBUKA





-----------

6 ulasan:

kampong lad berkata...

allahyarham p. ramlee kata tua tua pun bodoh.

Saiful berkata...

Senor..huluq2 la sikit duit ratus ribu tu..takan belanja doggy2 saja...

Tanpa Nama berkata...

aku hrp dapur jalanan dpt buat ikrar oath bhw duit yg dizakat nanti :

tidak digunakan utk beli simulator golf.
tidak digunakan utk buat kursus kahwin di paris London new York.
tidak digunakan utk pergi shopping di prestigious shopping mall.
tidak digunakan utk byr duit guaman tt yg tak henti2 turun naik mahkamah.

digunakan utk apa yg tlh diniatkan sj - utk manfaat gelandangan dan org2 yg berkeperluan.

10 Q

Tanpa Nama berkata...

Kutip jangan tak kutip wokay

Sikit sikit lama lama boleh bagi juta juta pada orang miskin jalanan

BILYON BILYON ada lagi

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak berzakar kat mana pulak yea tt?!!

Tanpa Nama berkata...

A'aa la TT.. nak berzakar dgn minah UKM yg tangkap gambar tudung ungu ngat TT dampai nampak lubang pusat tempohari..