.

Rabu, 20 Julai 2016

MAKIN BERAT MAKIN BAHAYA





INI SUDAH 

BERAT TAPI

BUKAN PELIK

SIAPA AGAKNYA 

TERLIBAT KES

ALTANTUYA



RM5,000 untuk nyawa seorang manusia
 | July 20, 2016
Sepucuk Glock automatik dijual pada harga RM2,000 di pasaran gelap dan bayaran untuk seorang penembak upahan sekitar RM5,000.





Tahap keselamatan di Malaysia kian membimbangkan apabila satu demi satu kes tembakan dilaporkan setiap bulan sejak Mac lalu.
Sehingga kini, sebahagian besar kes tembakan itu nampaknya bermotifkan dendam.
Tetapi, kerajaan perlu mengambil tindakan segera bagi mengekang individu “bermasalah” daripada mengamuk dan melakukan tembakan rambang seperti yang sering berlaku di Amerika.
Sin Chew Daily melaporkan, sepucuk Glock automatik dijual pada harga RM2,000 di pasaran gelap dan kebanyakan senjata api yang digunakan dalam kes tembakan di negara ini diperoleh daripada pasaran gelap.
Manakala melalui saluran sah, harga Glock tidak lebih RM5,000 dan sebutir peluru pula kurang daripada RM2.

Bayaran untuk seorang penembak upahan pula sekitar RM5,000 dengan kebanyakan mereka berasal dari Thailand, Indonesia dan Filipina yang mungkin terdiri daripada penagih dadah atau lelaki bujang yang amat memerlukan wang.


WOIT

MALAYSIA 

JADI COLOMBIA

JADI BRAZIL

JADI MEXICO

JADI NIGERIA

MENTERI JADI

TAULADAN

TEMBAK SANA

SIMIN SINI

INI HASILNYA




------------

4 ulasan:

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Tangkap pen drive onLy.!?
Tak bahaya ker "saLur makLumat" ...?
Tak kena tangkap ker.??
"SaLor makLumat"
Tangkap pen drive onLy

Malaysiabaru berkata...

Woit kalau Anwar lu appeal ke federal court

Kalau kawan babee baginda settle high court ja... Babee lu najieb

Tanpa Nama berkata...

Tak aman lagi

Tak macam zaman TUN

HIDUP TUN !!!!!!!!!!!!

TUN DR MAHATIR lah....,,,

Tanpa Nama berkata...

pasaran gelap ni dimana?nape gelap?nape tak warna merah?siapa tokey senjata?siap luluskan permit? media tolong buat keje cerdik..adakah saboon spa tu pasaran gelap..adakah gelap pasraran gelap itu adalah pasaran geng mamak..mamak tabung hajee gelap, geng2 mamak penang pun gelap tp ramai melayu dok bawah pasaran2 gelap geng2 mamak ni.kalo beli senjata dipasaran gelap je rm2k, berapa upah bunuh?nak bunuh kena ada keberanian..kena ada skill?mana bole dilatih skill2 ni..pdrm ada buat kursus tak?tentera ada buat kursus tak?plkn ada pegang senjata tak?senjta2 ini mesti dtg dari thailand dan bukan singapore.