.

Jumaat, 5 Ogos 2016

TERENGGANU TERUS BERGOLAK




APA AGAKNYA

RAHSIA ITU

KES ALTANYUYA 

KES 1MDB?

KES TIPU RAJA?

KES KAWIN LARI?

KES ENTOT GELAP 

DATUK SERI

BUKALAH MULUT

RAKYAT  DAN FBI

NAK DENGAR 





Ahmad Said ancam keluar parti, sertai Pas?

Krisis Umno Terengganu semakin meruncing malam tadi apabila bekas menteri besar Datuk Seri Ahmad Said mengancam untuk keluar parti dan bekerjasama dengan PAS, demikian menurut laporan.
Star Online malam tadi melaporkan Ahmad yang merupakan Adun Kijal memberi kata dua kepada Menteri Besar Terengganu   Encik Ahmad Razif Abd Rahman supaya meletak jawatan.
Beliau dilaporkan memberitahu akhbar harian berbahasa Inggeris itu bahawa itu adalah respons beliau kepada menteri besar itu yang menyalahkan pemimpin terdahulu atas kegawatan politik di negeri itu sekarang.
"Saya ada banyak rahsia. Jangan buat saya buka mulut," lapor Star Online.
"Beliau (Encik Ahmad Razif) bercakap mengenai prestasi saya dan bahawa kerana saya, kerajaan negeri hilang sebahagian besar kerusi semasa pilihan raya dan hanya menang tipis," Datok Seri Ahmad Said dipetik sebagai berkata.
JENG JENG

MAKIN MENARIK
KOMENTAR
apa yang sedang berlaku
di terengganu ini tidak kan tamat
ianya berkait rapat dengan 1MDB
dari terengganu mulanya syarikat 1MDB
dari awal lagi istana tidak setuju
pelaburan terengganu ini diambil alih
oleh jho low dan  geng najib
ini dapat dibaca dalam laporan PAC

kes politik terengganu ini hanya
manifestasi gerakan anti najib
ini digambarkan oleh ahmad said


ahmad said mendapat sokongan istana
istana tidak suka kepada razif
kerana itu semua darjah kebesaran 
ditarik kembli oleh istana
MB  ganu menjadi seorang ENCIK




-----------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Alooo FBI...Tolong datang cekop Hj Hadi sama...Ini Haji pun kuat kelentong..cakap tarak serupa bikin punya..Ulamak konon !!

Tanpa Nama berkata...

Soalan cepu emas. Banyak-banyak akta baru, akta mana akan digunakan keatas datuk seri?

Akta dedak?

*
**

Tanpa Nama berkata...

Mat said ni tak takut kena tido dlm tong dram ke??

Tanpa Nama berkata...

Umno T'ganu kini boleh ambil tanah rizab Melayu https://m.malaysiakini.com/news/319755

Tanpa Nama berkata...

Blok Minyak sudah bagi

1Mat Dah Bahalol nak gadai lah tu


Hancur!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

apalah bezanya keluar umno kemudian masuk pas?nak kata pandai tp nampak bodohh...kalo istana tahu hal perihal 1mdb dari mula, maka istana juga mungkin adalah MO1..istana cuma taknak pelaburan penipu dan perompak itu diambil oleh cina tembam jho low dan geng2 najib?kalo macam tu siapa yg asas kan 1mdb, tia?mungkin kah utk menutup kefatwaan akan rancangan penipu dan perompakan besar2an ini maka anak terengganu diangkat menjadi mufti di wilayah persekutuan, dan wilayah persekutuan ini adalah hak milik tengku freud tengku adnan??andai begitu kisahnya, padan la mufti senyap sunyi utk menfatwakan 1mdb apatah lagi menghududkannya dgn tanduk badak betina...atau adakah roh istana sudah aman apabila masjid besi didirikan di putrajaya??