.

Jumaat, 12 Mei 2017

MUFTEE DAN USTAZ





USTAZ DAN MUFTEE
Satu je sebabnya. Orang2 yang pegang jawatan tinggi2 berkait ugama Islam di malaysia ni dalam sektor kerajaan seperti mufti2 dan ustazah2, mereka ni rata2 kelayakan akademik dan career cuma berkisar semata2 pada pengajian Islam itu sahaja samada ilmu tauhid atau sastera Islam atau bahasa arab dsbnya. 
Berbeza dengan individu yang memegang jawatan tinggi dalam bidang lain, ramai yang multi-disciplinary atau pelbagai bidang. Akademik mungkin bidang kejuruteraan sedangkan career lebih pada business ataupun kewangan, akademik mungkin perubatan tapi career lebih ke pentadbiran, akademik perundangan tetapi career politik. 
Ramai juga yang akademik itu sendiri dah lebih dari 1 bidang, major satu bidang serta minor bidang lain, malah ada yang double major, ada yang 2 ijazah master atau phd dalam bidang berbeza. Bila tok mufti hanya tahu bidang Islam dan amat cetek bidang lain, maka mereka pun senyap membisu la jika orang lain heboh membahas isu lain. Malu mereka nak hebah kenyataan pada umum on 
HANYA SATU SOALAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 8:09 PM



---------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kata kunci nya BAHALOL

Khalas

Nazrio Dond DoLLa berkata...

AnaK Kunci bahLoL.. .sebab tu agamawang isLang agamawang Kristian taK paham masaaLah AnaK Kunci, Ibu Kunci, BapaK Kunci. Gigi air, bahu jaLan, muka pintu...tu senang illyou minati Zionist Dan hidden capitalism imperialism Makan kenyang agamawang di entot enjoy siang maLam... Aminnnn Amennnn