.

Isnin, 19 Jun 2017

FITNAH DARI KAPIR LAKNAT






FITNAH SEMUA

FITNAH DARI

KAPIR LAKNAT

BERITA TAK

MASUK AKAL




Dokumen DoJ perincikan 27 barang kemas RM5.5 juta untuk ‘isteri MO1’

 | June 16, 2017
Jabatan Kehakiman AS berkata, taikun itu mengatur pembelian dan pembayaran 27 utas rantai dan gelang emas 18 karat



PETALING JAYA: Kira-kira AS$1.3 juta (RM5.5 juta) dalam dana boleh dikesan kepada penyalahgunaan pinjaman Bank Deutsche untuk membeli 27 barang kemas bagi isteri “Malaysian Official 1” (MO1) pada 2014.

Menurut Jabatan Keadilan Amerika Syarikat (DoJ), taikun kelahiran Pulau Pinang, Low Taek Jho yang lebih dikenali sebagai Jho Low, mengatur pembelian dan pembayaran rantai serta gelang emas 18 karat dari Schwartz Inc di New York.

DoJ berkata, pereka barang kemas, Lorraine Schwartz turut dipelawa menunjukkan MO1 barang kemas itu di Hotel Bel-Air, Los Angeles pada atau sekitar 3 Januari 2014.

Low menghantar pesanan teks kepada Schwartz pada hari itu untuk mengesahkan beliau berada di sana. Di hotel, Schwartz bermakan malam bersama MO1 dan hadirin lain, sebelum dijemput ke sebuah suite untuk menunjukkan barang kemas itu.

Menurut DoJ, Schwartz memilih 27 utas rantai dan gelang berbeza.

Invois untuk barang kemas itu dihantar ke Blackrock dengan catatan “Perhatian: Lembaga Pengarah”. Menurut DoJ, nombor invois itu ialah 6039.

Invois bertarikh 23 Jun 2014 itu termasuk 1 gelang tangan emas putih bertata berlian bernilai AS$52,000, 4 gelang emas putih bertatah berlian putih dan jed hitam berjumlah AS$68,000 serta seutas rantai emas putih bertatah berlian hitam dan putih bernilai AS$240,000.

Invois itu termasuk barang kemas lain seperti seutas rantai berbatu nilam pelbagai warna berbentuk hati bernilai AS$150,000 serta seutas rantai “rose gold” bertatah berlian putih bernilai AS$70,714 dan 3 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang bernilai AS$76,125.

Berikut senarai 27 barang kemas yang dihadiahkan kepada isteri MO1:

1 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (sederhana) AS$52,000

1 gelang tangan emas bertatah berlian putih 18K (sederdana) AS$52,000

1 gelang tangan “rose gold” bertatah berlian putih 18K (sederhana) AS$52,000

2 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang (sederhana) AS$99,000

3 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (nipis) AS$91,200

2 gelang tangan emas bertatah berlian 18K (nipis) AS$60,800

3 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang (nipis) AS$76,125

2 gelang tangan emas hitam bertatah berlian hitam 18K (nipis) AS$35,500

2 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K (sederhana) AS$92,000

4 gelang tangan emas putih bertatah berlian putih 18K dan jed hitam AS$68,000

1 gelang tangan emas bertatah berlian putih 18K AS$65,000

1 utas rantai “rose gold” berbatu nilam pelbagai warna berbentuk hati AS$150,000

1 utas rantai “rose gold” bertatah berlian putih 18K AS$70,714

1 utas rantai emas bertatah berlian putih 18K AS$55,489

1 utas rantai emas putih bertatah berlian putih 18K AS$40,172

1 utas rantai emas putih bertatah berlian putih dan hitam 18K AS$240,000


BERITA BOHONG

BERITA TAK MASUK AKAL
BERITA PALSU
BERITA TIPU

MUSTAHIL RANTAI LEHER
UNTUK ROSMAH MANSOR
ROSMAH MANA ADA LEHER

MUSTAHIL GELANG TANGAN
UNTUK ROSMAH MANSOR
MUSTAHIL KERANA 
LENGAN ROSMAH BESAR KAKI GAJAH

MUSTAHIL CINCIN UNTUK ROSMAH
TAK MASUK AKAL KERANA
JARI ROSMAH SEBESAR KAKI BADAK

SEMUA TAK ADA SAIS 

INI BERITA FITNAH 
INI HINA PEMIMPIN MELAYU
INI AGENDA KRISTIANISASI
INI AGENDA DAKWAH KRISTIAN
INI AGENDA GOYAH AKIDAH UMAH




-----------------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Aku setuju berita ini mmg fitnah semata, entah-entah kerja si Anwar Ibrahim dan parti si kapir harbi DAP. Rosmah tu amalkan prinsip wassatiyah, barang kemas made in china je, rambut setahun sekali dandan. Mana taknya sekali dandan Rm1500, mahal tu. Haji Hardy kata 4 org saksi yg adil, jadi mmg sah fitnah ke atas pemimpin islam....

Tanpa Nama berkata...

SOKONG!
SOKONG 100%!!!

mesti fitnah segala rajah FITNAH

macam mana BADAK boleh pakai barang kemas?

tak pernah nampak kat zoo pon????


mungkin kat hutan kot?
HUTAN KONKRIT mungkin ada!?!?!

Tanpa Nama berkata...

AMBOI!!
manyak ATAS!!!

bole habis pakai tak?
muat badan tak?

gua bole tolong pakai,
tapi bodiguard mesti ada pakai senjata "M16" TAO,
penyamun banyak lar..............

Unknown berkata...

Perghhhh Gua Cuma baca dan hadam
Haram Jadah tt
Hampir terpancut baca cerita berahi lu
Leher la Betis jari buat Gua stim