Selasa, 21 Julai 2026

KJ KUTUK TIBAI MADAFAKA


SAPA SAJA

YANG LAWAN

TIBAI KUTUK

ANWAR BIN

IBRAHIM AKAN

DIANGGAP WIRA

KHALAS


KJ turut sama tibai Anwar bin Ibrahim

Pengarah Komunikasi Pakatan Harapan (PH), k Fahmi Fadzil, membidas bekas Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin yang didakwa menggunakan isu Melayu dan Islam bagi menghidupkan pengaruh politiknya selepas kembali ke pangkuan UMNO.

Kenyataan Khairy atau KJ, katanya, yang mengaitkan persefahaman antara Barisan Nasional (BN) dan Perikatan Nasional (PN) sebagai isyarat supaya PH lebih peka terhadap sensitiviti orang Melayu dianggap tidak mengejutkan.

"Kita biarkanlah KJ nak bertapak semula. Dia keluar (UMNO) agak lama dan nak mulakan balik asas politiknya.

"Jadi dia akan mengeluarkan apa sahaja kenyataan yang dirasa perlu supaya keberadaan dia dapat dilihat oleh orang ramai," katanya


Mengulas dakwaan Khairy bahawa Kerajaan Persekutuan kurang peka terhadap isu membabitkan Melayu,.

Sehubungan itu, Fahmi mengingatkan Khairy supaya tidak membina naratif yang menggambarkan seolah-olah Pakatan Harapan (PH) tidak mempunyai pemimpin Melayu Islam.

"Anwar  bin Ibrahim bukan Melayu Islam ke? Jangan kita main bontot.

"Hentikanlah cerita main bontot dengan kepalsuan ini. Ingat, sebagai seorang Muslim, setiap yang kita kata sekiranya dusta maka ada balasan di akhirat.

"Pesanan saya kepada Khairy, berpada-padalah. Jangan keterlaluan sehingga seolah-olah menidakkan kewujudan pemimpin Melayu Islam dalam Pakatan Harapan semata-mata untuk meraih sokongan politik," katanya.

Khairy sebelum ini dilaporkan berkata, persefahaman BN-PN pada PRN Negeri Sembilan memberi mesej kepada PH supaya lebih peka terhadap sensitiviti orang Melayu serta menunaikan beberapa janji yang dibuat sebelum ini.



Tiada ulasan: