Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 24 Ogos 2008

AMARAN! APA YANG JANGAN DILAKUKAN DI PERMATANG PAUH

Pelancung politik semakin menyesak di Permatang Pauh. Jadi di sini adalah beberapa pekara yang perlu di beri perhatian teliti:

1 -Kalau hendak mendengar ceramah Anwar dan tersesat jalan di Permatang Pauh jangan sesekali bertanya di pondok yang ada lencana keris atau gambar dacing. Bahaya nanti patah gigi.

2 - Kalau hendak mendengar "stand comic Mat Ezam dan 40 Penyamun" jangan memakai baju T bercap kepala Anwar. Bahaya.

3 - Kalau hendak makan satay dan laksa percuma sila cari tempat orang yang paling sikit berkumpul. Pasti ada satay dan laksa.

4 - Apabila berjumpa anak muda yang memakai baju T bercap Anwar jangan tanya "malam ini Ezam berceramah di mana?" Bahaya.

5 - Kalau jumpa ular dan Mat Ezam jangan sesekali ketuk kepala ular. Ular adalah umat yang Maha Esa. Sayangi binatang liar. Kalau ular ini besar berikan Ezam untuk dijadikan makanan ular.

6 - Kalau mendengar ceramah Najib jangan sesekali bertanya "ibu negara Mongolia apa namanya?" Bahaya.

7 - Kalau mendengar ceramah Najib jangan sesekali bertanya "di Permatang Pauh ini ada kapal selam ke?" Bahaya.

8 - Kalau mendengar ceramah Malaysian Indian United Party jangan bertanya "Nala Kurapan itu kena penyakit kurap ke?" Bahaya.

9 - Kalau pergi ke pondok yang ada logo bulan jangan sesekali bertanya "Hadi yang nak jadi PM tu pandai ke cakap Mat Salleh?" Bahaya.

10 - Kalau pergi kedai Bundle dan nak tawar menawar harga memang hendak kena belangkong.

20 ulasan:

pixie berkata...

Kah kah kah.
Sungguh menyayat hati!
Tak Sabar rasanya nak menunggu D-Day!

Tanpa Nama berkata...

u memang bestlah bro....
i dah jadi pelawat tetap blog u ni...politik, politik jugak, gelak, gelak jugak kannn!!!!
for your info idah add kat favorite blog u ni so senang bila nak tengok updated news by u...
teruskan menulis!!!!!

v@yne-22J berkata...

unik cara penyampaiannya...

sy mmg suka 100% best...

humor ttp penuh dgn makna tersirat...
bgs2 dn syabas!!!

mmg nk kena mkn penyepak la kalau anda buat salah st benda di teks ini...

pesanan buat yg tercinta
najib mongolia
ezam sesumpah
nalla kurapan
-anda buat mcm mane pun kami ttp akn undi PR di permatang pauh...
-long live anwar ibrahim!!!

fads berkata...

saranan yg bagus.....utk warga PP jalankan tanggungjawab anda undi DSAI

Tanpa Nama berkata...

http://www.bharian.com.my/klikkhas/pil_ppauh/Artikel/Terkini/20080824122746/Article/

Ezam terima ugutan bunuh
BUKIT MERTAJAM:
Seorang demi seorang bekas pemimpin kanan Parti Keadilan Rakyat (PKR) menerima ugutan supaya berhenti mendedahkan kepincangan kepimpinan parti itu dan meninggalkan kawasan Permatang Pauh menjelang hari pengundian pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh, Selasa ini.

Selain bekas rakan tenis penasihat PKR, Datuk S Nallakaruppan, bekas Ketua Angkatan Muda parti itu, Ezam Mohd Noor juga menerima pelbagai pesanan ringkas (SMS) termasuk ugutan bunuh supaya keluar meninggalkan Permatang Pauh.

Ketika ditemui pemberita selepas majlis ceramahnya di sini malam tadi, Ezam berkata, SMS sedemikian semakin meningkat dalam tempoh sehari dua ini.

“Pelbagai ugutan mula saya terima sejak saya datang ke Permatang Pauh tetapi dalam tempoh sehari dua ini, ugutan yang lebih serius termasuk ancaman bunuh terhadap saya, ibu, anak serta isteri dihantar kepada saya,” katanya.

Bagaimanapun, katanya, ugutan itu tidak diendahkannya dan ia tidak mematahkan semangatnya untuk membantu jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN) di Permatang Pauh.

“Saya akan tetap berada di bumi Permatang Pauh sehingga 26 Ogos ini dan ugutan sedemikian tidak memberi kesan kepada saya,” katanya.

Bagaimanapun, beliau tidak melaporkan kepada polis mengenai ugutan itu dan berserah kepada Allah untuk melindungi keselamatannya.

Katanya, perkara............... . - Bernama

Tolong komen kenapa Ezam taknak buat report polis, padahal dia dah ada bukti kukuh kerana semua pemilik talian HP di Malaysia didaftarkan. Ke Ezam yang buat wayang sendiri..

AnakMudaParlimenBatu berkata...

Baguih ler saudara, amaran ini amat berguna kepada kita semua, moga panduan sentiasa, kirim salam kat Min, Black dan rakan2 semua....

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

AnakMudaParlimenBatu berkata...

Baguih ler saudara, amaran ini amat berguna kepada kita semua, moga panduan sentiasa, kirim salam kat Min, Black dan rakan2 semua....

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

ridvan berkata...

Tuan,

terima kasih lah kerana membuat post lawak di time2 mcm ni penuh stress dgn kos sara hidup tinggi dan mainan politik yg kotor..
sesekali syiok jugak dpt berehat sambil senyum. thank you

Tanpa Nama berkata...

hadi macam mana nak cakap org puteh awek matsaleh tengok perut and dressing pun tak style haah

Tanpa Nama berkata...

i cant stop laughing la...Rofl..
Rolling on the floor laughing..aku pon baru tahu terma rofl ni so nk poyo guna kt sini...

People berkata...

To All Pakatan Rakyat and Datuk Seri Anwar Ibrahim Supporters,

The issue of Swear on Quran and personal attack on DSAI from ex-PKR members have strongly affect some of voters support on DSAI.
Besides, BN play the race sentiments and manipulate the Main Stream Media(MSM) caused the odd in Permatang Pauh by election change to 50:50 fight.

The BN UMNO ministers keeps on emphasize DSAI not dare to swear on Quran to prove his innocent.
And many Malay voters had been influence by this.

So, if you have relative or friends who are the voter or your friend who have friend who are the voter, pls call them personally and try to explain to them based on below argument to those voters in Permatang Pauh. Ask them to convey the message to others.

1. Whoever commit the crime and then swear on Quran or bible to prove innocent, this meant this person is innocent?
In this case then just ask Bodohwi to destroy the Palace of Justice la!
2. If DSAI swears on Quran to prove innocent, then who the nations should believe?

Tell them the case is now in Court and a person is innocent until the guilty is being proven!
Ask them to pay attention on the current worst economic situation of the country.
If DSAI become the next PM, there will be massive developments in Permatang Pauh!
Don't be fool by Arif Shah about the development he can do! And also don’t be fool by these UMNO ministers and BN!

BN is so desperate now! They can do whatever dirty tricks regardless of the price!

And we PR and DSAI can't afford to lose in this by election!

This is the time for the Malays, Chineses, Indian and other races to stay united and show our support to DSAI by votes!
Besides SMS/Email, pls try to practice the below as a token of contribution to the whole Nations!
Cold call to any telephone no in Permatang Pauh start from 04-3900000 to 04-3999999. Explain to the voters the real situation if they have no access to the internet but only get the news thru MSM. Ask them don’t believe on whatever negative news on DSAI or PR reported by the MSM. These people also have the family member, relative and fren who are also the voters. Ask them to pass the message to others.

We are running out of time now. Pls, do something for the benefit of the whole nations.
Our aim is not only WIN, but a BIG WIN for DSAI! Every vote does count! 26/8/2008 is now holiday for Penang State. Pls request the voters must come out to vote for
Parti Keadilan Rakyat -Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Lets Permatang Pauh voters create another round of Political Tsunami!

People Power

Tanpa Nama berkata...

Salam,

Suka-suka juga tapi jgn le dok persendakan ulamak, tak baik...

wakmeli berkata...

hehe lawak la brot tapi info brot utk permatang pauh memang best... slalu update. xsabo weh nak tunggu keputusan selasa ni..harap dsai menang bergaya!

Tanpa Nama berkata...

SEMOGA PEMIMPIN KITA DSAI BERJAYA MENDAPAT MAJORITI LEBIH BESAR PADA 26 AUG NANTI.. SAYA AMAT YAKIN INSHA'ALLAH, KERANA DOA ORANG YG DIZALIMI ADALAH MUSTAJAB !!

HIDUP DSAI.. HIDUP PR

hafiz berkata...

haha antara perkara lagi yang jandan dilakukan dilakukan semasa di permatang pauh ialah: jangan sesekali mengatakan bahawa anwar ejen amarika. pasti orang2 PKR akan mengatakan bahwa anda adalah orang united malays national organization (sebuah bondongan yang pernah disayangi british satu ketika dulu)haha

Tanpa Nama berkata...

ingat umat islam sekalian,bagaimana umno sanggup gunakan kitap suci kita -al quaran- untuk tujuan politiknya.jelas sekali umno sekadar main wayang sahaja bila cakap pasal agama dan bangsa.umno sanggup guna agama dan bangsa untuk kepentingan politik.umno dulu betul tapi umno sekarang gila kuasa dan sanggup mainkan agama dan bangsa untuk kepentingan politiknya.

Tanpa Nama berkata...

DYNAMITE

ha ha ha good one bro...
sat saya cari satay...nak makan free juga.

kaki komplen berkata...

ada satu lagi jgn buat dipematang pauh,jangan pangkah UMNO,kalau pangkah UMNO,dia tu memmang bangang,tak reti bahasa.....ha..ha..haa...

bicarasamaawan berkata...

cool giler!!!
hehe!

best!

KeLoLo berkata...

11. Kalau nak jumpa Ezam, bawakan satu kotak. Hadiahkan pada Ezam. Katakan "Nah, buat mengisi bahan bukti..."