Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 24 Ogos 2008

BOM DI LETUPAKAN DI KUBANG SEMANG PERMATANG PAUH

Pada pagi Ahad 24.Ogos 2008 sebutir bom kecil telah diletupkan oleh Unit Pemusnah Bom di Kubang Semang.

Bom ini telah diletupkan pada waktu dinihari dalam pukul 2.00 pagi lebih kurang.

Bom yang diletupkan oleh Unit Pemusnah Bom ini telah ditemui dalam kawasan berhampiran dengan Bilik Gerakan Puteri United Malays National Organisation Sungai Semambu.

Hampir 300 orang penduduk kampong telah melihat dan menyaksikan 'pesta robot mencari bom '. Robot telah digunakan untuk mencari bom dalam kawasan di sekitar Bilik Gerakan Puteri.Apabila bom ini diletupkan orang-orang kampung bertepuk tangan ketawa melihat 'pesta' yang tidak habis-habis di Permatang Pauh.

LATAR BELAKANG BOM

Kawasan di sekitar Bilik Gerakan Puteri United Malays National Organisation ini memang 'panas'. Orang-orang kampong kawasan ini tidak suka Bilik Gerakan Puteri didirikan. Kampong Sungai Semambu. Kampung ini dalam sejarah tidak pernah membenarkan United Malays National Organisation memasang bendera atau pun mendirikan Bilik Gerakan, waima di zaman Anwar dalam United Malays National Organisation.

Seorang anak muda yang ada semasa 'pesta' ini berlangsung telah berkata ..." prosedur nak letup bom pun agak lawak.... orang masih ramai masih sedang syiok melihat robot tiba-tiba ada arahan untuk berundur... belum sempat undur bom telah meletup. Orang bertepuk tangan..."

Tiga puluh meter dari tempat bom meletup ada sebuah restauran Tom Yam yang terus sibuk menjalankan perniagaan melayan pelanggan yangh baru sahaja selesai mendengar ceramah Anwar Ibrahim di Guar Perahu Penanti.

' Orang dalam restoran ini langsung tidak ambil peduli...' sambung anak muda ini dengan ketawa.

KENAPA BOM

Media milik Barisan Nasional pasti akan menuduh bom ini adalah hasil kerja tangan penyokong atau pekerja Parti Keadilan Rakyat.

Malah ramai penonton yang melihat 'pesta' di Sungai Semambu ini telah meramalkan bahawa yang akan menerima tuduhan pastilah PKR.

Apakah ini sebahagian dari kempen kerajaan Barisan Nasional untuk membatalkan pilihanraya kecil ini? Atau apakah ini satu tindakan terdesak untuk menakut-nakutkan para pengundi?

Ketika berita ditulis - Ahad jam 3.27 pagi - masih belum di ketahui kenyataan rasmi dari pihak polis dan kenyataan dari Unit Pemusnah Bom yang membawa robot itu.

8 ulasan:

ZACH berkata...

biasalah, tidak boleh menang mesti main jahat. Kan BN sudah terkenal dgn taktik kotor mereka.

Tanpa Nama berkata...

Mr Ji yang bawak bom dari India tu.Cuba check betui2..

v@yne-22J berkata...

hehehe...

so..funny...

nape je x letop bom tu mase putri2 umno dlm bilik gerakan tu..?

biar mampos sume org2 dlm tu..

tgk pae nk jadi malaysia kita...
mmg bodo dn gila negara kita..

punya nk kalang pkr menang dn anwar masuk parlimen..takut btul diaorng dgn anwar...

smpi ade letak bom dlm bilik gerakan umno..nnti kate pkr yg buat..fitnah sane,fitnah sini..mcm2 cter timbul..pkr jd terrorist..mcm taliban dn anwar jd osama..

gila2 BeEnd ku skrg...
smpi sggp guna bom utk halang gerakan rakyat..
mana la pkr nk dpt bom tu???
org dlm kerajaan je leh dpt..
puak xguna BN dn UMNO jgk...

REFORMASI!!!
HIDUP PR
HAPUSKN KEZALIMAN BN
ALLAHUAKBAR

(biar bom pun meletup, kami tetap tidak akn berganjak)

Tanpa Nama berkata...

This is not laughing matter. I could sense BN's tricks in such attempts.

Remember what happened few weeks back The whole KL was obstructed by roadblocks. This could happen again in Permatang Pauh, obstructing people through roadblocks. The purpose is simple, delay people from cating their votes.
Careful PKR

AnakMudaParlimenBatu berkata...

Mana orang PKR pi beli bom agaknya, mungkin Danok kot, pi beli bom, ish2, ataupun ada yang meminjam kot, yerla dulu C4 pun dipinjam juga, ganas sungguh ler.

UMNO kalau nak buat lawak pun jgn dok buat lawak letak bom, malulah isu mcm nie, Permatang Pauh dalam kenangan..........

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

labizzwkshop berkata...

tp yang pelik bom meletup mcm meriam katak..hehe..drama kene jujur..drama kene real..umno kene korban kan beberapa ahli puteri..hehehe

Anak Bulan berkata...

salam isham,

ko kat bangla ker?

itu ari ko pegi PP naik kapal bawang ker?

ker juak-juak Umno upah pelakon bangla?

tolong siasat!

ridvan berkata...

Tidak mengapa, biarlah mereka dengan mainan politik mereka. Janji bila hari mengundi, kami buat lah apa yang patut.

kita undi lah mereka yang menjaga kepentingan rakyat, bukan kepentingan peribadi ataupun parti.