Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 2 September 2008

4 FORMULA DEKATI GOLONGAN MUDA – Utusan Melayau

IPOH 1 Sept. - Barisan Nasional (BN) perlu membentuk satu pendekatan khusus bagi memberi lebih ruang dan peluang kepada golongan muda untuk bersama-sama dalam proses pembangunan negara.

Ia antara empat formula yang dicadangkan oleh Ketua Puteri UMNO Perak, Dr. Wan Norashikin Wan Nordin, dalam usaha menarik sokongan golongan muda terhadap UMNO dan Barisan Nasional (BN). ''Kita perlu menggunakan pendekatan baru ini terutama di era siber ini dan blog merupakan satu lagi media alternatif dalam mendekatkan diri kepada generasi muda.

''Kita dapati, penggunaan blog-blog ini kini telah dimonopoli oleh pembangkang kerana mungkin memahami kehendak dan keperluan yang mahukan jawapan atau interaksi secara terus," katanya. UMNO juga katanya, perlu membentuk sistem 'Kawan-Kawan UMNO' bagi menarik lebih ramai generasi muda terutama di kalangan profesional memahami situasi dan keadaan negara yang berlaku sekarang.


Kah kah kah…. Formula pertama ialah TUTUP FORMULA ONE– dan bentang belanjawanya ke parlimen – kah kah kah…. Woit... hang buat blog taraaaak orang nak baca…. Hang buat buat laman web…. taaraak orang nak jengok…… lepas tu hang tahu tutup Malaysia-Today…. Kah kah kah – ini formula hang number berapa?

Kah kah kah… nak buat formula ‘ kawan-kawan’ ….. woit best nya… mesti ramai Contract Jungkies kumpul cari projek …. Kawan-kawan hang yang beri subcon kepada subcon turun ke subcon dan bagi lagi pada subcon …. Bila subcon buat jambatan, jambatan runtuh, buat sekolah , sekolah runtuh, buat bangunan, bangunan bocor….kah kah kah.

Yang repair parlimen 90juta ringgit sampai hari ini masih bocor tu bukan ‘kawan-kawan’ hang ke ? Kah kah kah.

5 ulasan:

IP80-Ruhihayat berkata...

Betul le apa yng kome crite,sebentar tadi gua baru balik,jumpe le Exco Pelancongan Negeri di hujung sana,.

Becerite lah die nak buka hotel 5 bintang tarafnya,sebab belum ada di negerinya..

Muka jaws yg ada mengangga,ada yg.sudah kira berapa commission,klu die dapat cari pelaburnya.

Maka fahamlah gua,yang datang itu smuer jenis jaws yg.dah tak de giginya.

GUA SEKADAR MENDENGAR.,Sambil tengok telatah puak puak UMNO dari dulu,kini dan selama lamanya,lagu dan irama mereka senada....saja.

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Takde formula yg berkesan dah Kak Shikin oi..

Bagi duit,kitorg rembat....

Nak sokong,blh jlan da.....

Blh jadi biol sokong parti akak ni....

Ketuanan Melayu la, DEB la,ape la..

ISLAM tu kasi tegak 100% kat bumi Malaya, br kitorg ni nak jenguk sket tang mane kami leh sokong...

Stormbringer berkata...

oghan baco blog sobab surat kaba umno menipu, tak ceghito bondo yang boto. ado ko dio kato pembangkang punyo blog! osahlah bangang eh. montori bangang, putera bangang, puteri pon bangang. dah lah bangang, bungko pulak! tah paham paham oghang dah bonci... beghambuih yo la... hai! bincek! bincek!

ora koyay berkata...

baral...punye siken...aok buek la goner pun ...xde saper doh yg nok naik kapei yg dah nok tenggelam wehh....

mmie berkata...

bodoh... bengap... udahlah media prima diorg congquer... skrg nak masuk blog plak... lepas ni ade la pelak budget UMNO utk blog... muahahaha contract sub-sub soi adela kerja2 UMNO... elokla diruntuhkan je la MRR2 tuh.. menyusahkan jeks... cuba pikir kan kenapa jalan2 baru (link) ade TOL? ade betulnya kroni yang menguruskan highway2 nie... hurm