Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 2 September 2008

IRAN AKAN DI SERANG ? – BERITA DI GELAPKAN

Ketika dunia sedang sibuk dengan sukan Olympik, bala tentera laut Amerika Syarikat telah bergerak ke Telok Parsi.

Hari ini dua ‘aircraft carrier’ Abraham Lincoln dan Peleliu sedang berlabuh di Telok Parsi.

Sebuah lagi kapal Iwo Jima telah mula bergerak pada 22hb Ogos yang lalu juga menuju ke Telok Parsi.

Dua lagi kapal Theodore Roosevelt dan Ronald Reagan dikatakan sedang dalam perjalanan tetapi belum ada kepastian yang sahih.

Berita-berita ini telah dilaporkan oleh Jerusalem Post dan telah dipungut oleh sebuah akhbar di Mesir. Dunia Arab kelihatan sedar akan apa yang sedang berlaku walau pun media antarabangsa menggelapkan berita ini.

17 ulasan:

:: Aku :: berkata...

banggang laa amerika syarikat ni...

arghhhh...geram btul aku

dah brape byk kena sumpah seranah pun perangai tak berubah-ubah jugak...banggang

Tanpa Nama berkata...

BERSAMALAH KITA PANJATKAN DOA KEHADRAT ILAHI BERSEMPENA BULAN RAMADHAN AL MUBARAK INI SEMOGA ALLAH AKAN HANCURKAN BALA TENTERA SYAITAN INI

Tanpa Nama berkata...

Bro Isaham,
Kalau lah benar berlaku, Iran akan lunyai, Selat Hormuz akan ditabur dengar periok api murahan dari iran, bukan saja kapal perang tak boleh lintas, kapal minyak pun tak akan lepas. Akhirnya separuh bekalan minyak dunia akan jem, kita isi la kereta dengan air kencing. Iran bukan iraq atau afghan. Iran banyak barang nak gasak uncle sam. Ini gerakan militer paling bahlul. Mana punya sekolah la si bush nih. Aku rasa hardcore revolusiner macam ahmadinejad taklah walbiul macam najib, cuma bush tak leh tahan tengok dia terus bangun dan kurang ajar sama taiko. sama sama la kita tengok ........

cekka berkata...

hah.. sokong lah anwar lagi dan lagi.. kah..kah..

lepas serang Iran, biar As serang Malaysia pulak.. kah..kah..

saya anak syarikat berkata...

AMERIKA SYARIKAT
SYARIKAT NAJIB
SYARIKAT BADAWI
SYARIKAT SYED HAMID ALBAR
SYARIKAT UMNOPUTRA

Tanpa Nama berkata...

Thanks bro! I sent your report to an American friend and here's what she had to say:

"There is so much the mainstream media doesn't report. The media in the US is pretty open, except that Americans are living in a bubble - they think that what they do doesn't impact the rest of the world - ha! The French press isn't open at all. I've been sure that the Bush admin would escalate aggression in the Middle East/Balkans before the end of Bush's last term. They would do anything(and I mean anything) to try and sway the elections. It is the most immoral government since Hitler."

CHee XtheMan berkata...

cekka,

Iran will be bomb because of Anwar ... you have sesat..... Anwar is no President of America. You are so biased and sesat.

American really hasn't nothing to do except WAR and OIL. STOP doing this .... we do not need war anymore.

Serious Shepherd berkata...

Ini berita lama daa. Jerusalem Post dah siarkan sehari sebelum sukan Olimpik bermula.

USS Peleliu bukannya carrier tapi kapal serangan amfibia serta ada penjara. Contoh bekas penghuni ialah John Walker Lindh dan David Hicks.

Apa2 hal pun, Amerika pun dah supply Israel dgn kelengkapan anti peluru berpandu, seperti yang dilaporkan dalam Jane's.

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Ni ape ke hal dok mengarut ko ni cekka?

Ape kene mengene DSAI ngan serang2 M'sia ni????

Pak Ramlan (Subang Jaya) berkata...

Janganlah kita bersengketa.

Amerika, tidak perlu lah serang.

Iran, cubalah Iran dengan ikhlas berdialog dan tengok apa yg patut dilakukan untuk mengelakkan persengketaan.

Kalau perlu tutup program nuclear, tutup sahaja lah Iran. Saya rasa tidak perlu program itu. Tenaga alternatif banyak. Nuclear tu pun kena ada sumber asli yang mahal kalau nak jana tenaganya.

Lagi satu, Iran tidak perlulah terlalu berpendirian 'hardline' dari segi Islam.

Israel tu biar sahaja la dia. Jangan kita peduli. Buat apa nak bersengketa dengan Israel. Biar lah mereka hidup di sana. Mari kita cuba selesaikan masalah Palestine dengan aman.

Tidak perlulah Iran atau sesiapa angkat senjata.

Kalau Iran berkelakuan aman, Amerika sudah tentu tidak ada alasan untuk masuk campur atau serang.

Mari kita ikut cara aman damai.

Usah bersengketa atau bermusuh.

cekka berkata...

Ho..ho.. ho.. Iran kena serang, orang Malaysia sudah bising.

Kah..kah.. kah..

Islam di Malaysia nak hancur esok lusa tiada siapa ambil peduli.. ha-ha..ha..

Malaysia mati takpa.. Jangan Iran mati.. kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

http://www.metimes.com/International/2008/08/11/special_report_kuwait_readying_for_war_in_gulf/7724/

Tanpa Nama berkata...

Buat sementara ini, memang media digelapkan, tetapi ada juga berita yang terlepas. Kononnya kehadiran kapal laut disitu hanya untuk amaran; tetapi ada ke kapten kapal minyak yang nak lalu kalau tengok semua tu beratur kat situ. Bukan Amerika je, UK pun nak masuk jugak. Berita kat sini:

http://community.livejournal.com/bush_sucks/3831270.html?mode=reply

Dahlah Bush merosakkan ekonomi negara sendiri, dia adalah manusia yang paling kena sumpah di dunia ni.

najib berkata...

cekka..

hang ni bodoh..hang ni memang UMNO..

pepatah melayu elok la dengan hang ni..

limau perut tiga serangkai..
buta perut takdak akai...

~PakKaramu~ berkata...

Sepatutnya berita ini telah di siarkan pada 24 july lalu, namun apapun berita ini bukan suatu yang perlu di segerakan, yang menjadi persoalannya ialah bersekongkolnya Arab Saudi, Kuwait,dan Jodan tentanr berita ini, apa yang penting apa perasaan umat islam apabila mereka terus menyanjung Amerika serta penggunaan nilai mata wang Amerika?

TukunNegara berkata...

biar je lah cekka tu membebel..

weh cekka,aku suka amerika serang malaysia,biar maju skit tamadun kat malaysia ni . sekurang kurangnya gomen baru x cakap kalau sokong kerajaan lain jadi huru hara . dia tak cakap pasal kita hendaklah mengenang budi pada kerajaan yang telah banyak berbakti pada rakyat . Dan sekurang kurangnya takde lah aku nak tengok orang bersumpah kat masjid sampai berlendir air liur .

cekka cekka,hang ni jadi bebal mungkin sbb banyak sgt baca utusan

Tanpa Nama berkata...

Hi Bro,

Kesian, Iran, tetapi nak salahkan siapa? USaitu kan sekutu Arab Saudi, walaupun USA tu berkata ia tetap akan melindungi Israel.

USA tahu, Iran ada simpanan minyak, lebeh banyak dari Iraq, jadi serang Iran dapat minyak samalah dengan Iraq.

Macamana dengan bang Nuar- ever the master illusionist, will he support USA on these? I heard he will sit on board of Carlyle group.

I bet, Anwar will turned a blind eye-Don't ask.don't tell.