Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 25 September 2008

DAFTAR INAP DESA DI LAMAN WEB – AZLINA – U.Melayau

KUALA LUMPUR 24 Sept. - Operator homestay (inap desa) kini boleh mendaftar dengan Kementerian Pelancongan di laman web www.homestay.motour. gov.my yang dilancarkan hari ini.

Menteri Pelancongan, Datuk Seri Azalina Othman Said berkata, laman web itu merupakan platform kepada pengusaha inap desa yang antara lain untuk menjual pakej mereka kepada pelancong dalam dan luar negara.

Menurutnya, setiap permohonan mengambil masa antara tiga hingga enam bulan untuk mendapatkan kelulusan.

''Mereka (operator) perlu mematuhi beberapa syarat semasa proses pendaftaran termasuk mengikuti kursus asas inap desa serta menjalani pemeriksaan rumah.

''Panel pemeriksa terdiri daripada Kementerian Kesihatan, pihak berkuasa tempatan, Kementerian Pelancongan, Persatuan Homestay dan wakil Majlis Tindakan Pelancongan Negeri,'' katanya kepada pemberita selepas pelancaran Zoom! Homestay 2008 di sini hari ini.


Kah kah kah…. minah muka potoshop ni pandai buat duit…. Apa jadi dengan CUTI-CUTI MALAYSIA ….kah kah kah….minah potoshop ni dah tukar logo…. berapaa juta ringgit kroni syarikat iklan dapat kontrek…. kah kah kah… bijak buat duit.

Zooom….. kah kah kah ….zooom …. ini kamera nak zooom ke… kah kah kah… zoom apa ada sangkut paut dg melancung…. zoooom ni nak gi zoo ke…..kah kah kah

ini satu lagi projek nak buat duit…. kena daftar…ada syarat … kena masuk kursus…. kena masuk perikasa doktor….. semua ni adalah helah dan taktik nak buat fulus….. kah kah kah..

enam bulan mendaftar…. apa ke jadah nya lama sangat…woit…. rumah aku …. aku punya pasalaaa aku nak sewa atau tidak….. aku nak iklan dalam web yang aku suka …. kah kah kah… pasal apa aku nak masuk laman web minah potoshop ni…. laman web free….kah kah kah…. semua ni projek nak pasang tol…. tak habis-habis nak menipu….kah kah kah

woit bila nak buat laporan SUKOM 98….dah sepuluh tahun….dulu janji nak bentang kat parlimen….. kah kah kah….

Malaysia ada negara berbudaya unik yang menarik para pelancung datang kerana para menterinya pandai kelentong…..kah kah kah.. woit nak tanya sikit apa jadi dengan akhbar percuma Malaysia Today yang dananya dari kerajaan….tak nampak pun lagi…kah kah kah





5 ulasan:

Wann Kerr berkata...

Brader...yang aku paling suka sekali ngan kau punya blok ni tang label kat bawah tiap catatan tu...kat sini label dia little mama, mad cow disease, nordin kardi...satu rantaian yg tepat sekali.

Wann Kerr

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Patut la sampai la ni minah ni tak kawin2....

Muke cap pembohong...Laki mane la yang nak...

Klu nak pon psl harta, dpt kaut dua tiga juta, cerai la...

Kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

benda2 yg berkaitn dgn pelancongan ni mestilah berdaftar. Untuk regulate benda tu, supaya ada satu piawaian yg harus dipatuhi, takkan lah nak sewa rumah kat orang nak main ikut buat je,,takde nak jaga dari segi kebersihan, kesahihan pekerti pemilik rumah (rekod lampau jenayah)..bila dah ada pendafatran, kajian utuk statistik pun senang, pemilihan oleh pelancong pun senang, ape laa ko ni isam...tau bangkang je keje..jangan jadi bodoh laahh

Tanpa Nama berkata...

Bro Hisham,

Dimanakah terletaknya Universiti Bangsar Utama? jenuh aku tanya, orang tak tahu. Boleh guide?sebab aku rasa tempat ni pun boleh bikin home stay-jangan ko kerjekan pelancung2 tu dah lah jang.
Aku offer menginap didangau aku kat atas bukit melawati. kedudukan atas rumah daim. boleh le peeping orang tua tu, jagar gurkha dia mesti tak leh buat apa apa punya

Navy pencen

Tanpa Nama berkata...

Bro..Hisham,

Wooi minah togel, apa cite akaun SUKOM 98..?? Nie dah 2008...nape tak declare-declare..untung rugi???

Last Mohican