Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 25 September 2008

LAWATAN NAJIB DITANGUH BUKAN KERANA POLITIK


Kalau mengikut jadual asal Datuk Seri Najib Tun Razak sepatutnya berlepas untuk lawatan ke Arab Saudi Jumaat kemudiannya terus ke New York untuk menghadiri Perhimpunan Bangsa Bersatu (PBB) dan hanya kembali ke tanahair pada Hari Raya ketiga.

Timbalan Perdana Menteri hanya akan berlepas ke New York pada 24 September ini dan dalam perjalanan pulang nanti baru beliau singgah di Arab Saudi. ( Ini juga telah dibatalkan)

Ditemui para wartawa selepas menghadiri majlis penyampaian zakat bagi Parlimen Pekan Jumaat Najib menolak andaian penangguhan lawatannya itu ada kaitan dengan senario politik dalam negara.

kah kah kah…. dia ni bukan orang politik ke? jadi menteri bukan politik? Dia ni mak andam rtm ke?.....kah kah kah….kalau tak kerana politik kerana apa? ….jeng jeng jeng…. ini mesti kerana takut dengan bik mama …. kah kah kah..




14 ulasan:

cucupakkasim berkata...

sebab perundingan dengan si-Dol masih tergantung..(dok tengah rancak meeting si-Dol terlelap...)
kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

kah kah kahhhhh... engko pom percaya jugak kat nuar punyo kelentong icammm???? kah kah kahhhhh!!!!

Mr. X berkata...

Latest Poll: Who do you DISLIKE or HATE most in Malaysia?
by theXbogs
@ http://thexblogs.blogspot.com/

Zul berkata...

Nasib baik dia tak jadi datang ke tempat saya di new york ni..kalau tak saya nak gi jamuan raya kat sini pun tak lalu nak tgk muka si najib ni, dgn anak dia yg sombong & bini yg shopping tak ingat dunia.

Sedih la ahli2 kelab umno new jersey sbb tak dapat duit teman VVIP gi shopping, kah kah kah

yb4all berkata...

Saudara Isham

Lihatlah, orang yang fasih Englishpun takut berdepan dengan orang puteh.

Mana kaliber menteri kewangan Malaysia?

Mana glocal dan global?

Di Malaysia, sessi soal jawab mesti ada skrip. Boleh bincang dan tetapkan soalan-soalan dan jawapan-jawapan. Contohnya sessi soal jawab di Parlimen.

Apa jadi kalau tiada skrip?

Di luar negara, kalau tak dapat jawab malu. Soalan-soalan "impromptu". Ingat Zainuddin Maidin?

Student Uitm nak ambil contoh ini kah?

Takut kerana tidak tahu atau takut dimalu?

Malunya den!

Nizam berkata...

goreng kuat diaorang nie,,, cuma pencacai UMNO je percaya cakap diaorang

ilovebudu berkata...

mak adam rtm kakakaka

t.s.malaya berkata...

Kalau taku dengan Bik Mama,ubat beraninya kena makan makjun barulah jadi berani macam Saiful.Baru best

Farouk berkata...

Cuba belajar hormati orang, tambah-tambah dalam bulan puasa ni. Jangan asyik mengutuk. Setiap perbuatan tingkah laku kerajaan semua dikutuk...

Tanpa Nama berkata...

Politik anak beranak.. tak leh lawan Anwar..semua dia harung

Lim Kit Siang- Lim Guan Eng ( Masa berbeza)
Mahathir- Mukhriz ( Masa Berbeza)
Abdullah- KJ ( Menantu) - ( masa sama)
Anwar- wan azizah- Nurul ( Sendiri faham lah )

Tanpa Nama berkata...

tulah asyik kutuk2 amerika...

zul berkata...

Biasanya org yg marah bila kerajaan dikutuk ni, sbb dia ni penyokong kerajaan je..lalu keluarkah pelbagai fatwa dan hukum tentang dosa mengutuk kerajaan. Tp bila ameno sdg mengutuk PR dan menuduh Anwar gay, biasanya syok aje dia join..masa ni fatwa2 dan hukum2 tak pakai dah

Tanpa Nama berkata...

So, ada ke org cakap politik anak-beranak ni salah? Haram? Tak terampun? Konfem masuk neraka?

Asalkan diorang menang pilihanraya, layaklah jd YB. Yg penting proses pemilihan tu adil dan tulus.

Yg jadi masalah cuma kalau anaknya tu naik tak semena2, takde pemilihan, tak bertanding, takde kelayakan. Tp kalau diorang dah menang pilihanraya, itu diorang punya pasal la

Tanpa Nama berkata...

Politik anak beranak tak ada masalah. Masalahnya ialah jika di sana terdapat kepentingan peribadi untuk mengaut kekayaan negara dan mendapatkan kuasa melalui kuasa yang ada pada bapanya atau mertuanya di dalam sesebuah negara.