Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 8 September 2008

HOT! HOT! HOT! - TERBARU

Mathathir Muhamad nak masuk kembali ke dalam United Malays National Organisation?

kah kah kah........ hang ingat bila hang keluak ramai orang ikut....kah kah kah..... anak hang pun tak ikut hang..... kah kah kah.

jadikan mahathir muhamad ketua pemuda lawan khairy...... kah kah kah....

24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Umur cam Mahathir tu elok kalau masuk masjid je sebab tak lama lagi dah nak masuk kubur...tak payah sebok-sebok nak masuk umno.. ape ke jadah nye semua ni...mak bapak dok nganga...

Tanpa Nama berkata...

meh kita ramai-ramai tanya kat orang taiwan apa nama tempat, syarikat, kampung, kebun, ladang, kilang etc tempat MP BN ni konon pegi belajar bertani cara moden!..takde berita pun di website, newspaper taiwan mention pasal "rombongan besar" MP kerajaan BN malaysia ni nak datang kat sana??? hairan..hairan..

sheikh berkata...

aku dah agak dah pembawak virus nie pasti nak main balik mana tahan gantung boot lama lama gian ooooi !

Rayyan berkata...

Berapa banyak sumbangan kau kepada negara kalau nak dibandingkan dengan Tun Mahathir?

Selain daripada rosakkan harta benda awam, apa yang kau buat untuk negara?

Cakap saja banyak... Hasih tak ada... Tak guna. Hentikan budaya memprotes yang kau bawak dan sumbangkan idea untuk kemajuan... itu kan lebih baik...

Kau hanya tin kosong... Ketuk bunyi tapi tak ada isi... Tak ada guna...

din toro berkata...

dia ni tak paham la..kerana dialah malaysia jadi macam ni (hancur)...kalau dulu dia tak fitnah DSAI dan tak pecat beliau,maka sekarang DSAI dah jadi perdana menteri,tak ada masalah lagi..ni semua bala dari ALLAH la sebab fitnah DSAI..dia ni org jenis apa pun tak tau..dah keluar UMNO lepastu nak masuk pulak..dia kata nak selamatkan negara...oi selamatkan negeri dgn bagi rezeki bukan kerja manusia..semua ni hak ALLAH..dia masuk UMNO balik sebab anak dia mukriz nak bertanding ketua pemuda..kalau dia masuk balik,rasa2nya lagi teruk..dimata dunia org lebih kenal DSAI dari mahathir..dari segi hubungan dan ekonomi org lebih kenal DSAI..kenapa korang tak iktiraf ketokohan dia sebagai pemimpin sedangkan negara luar mengiktiraf beliau..daripada ambil mahathir baik pujuk DSAI masuk UMNO..semuanya pasti ok...tapi kena pahamlah apa jawatan nak bagi kat dia,tak kan nak bagi jawatan menteri atau timbalan menteri,mestilah perdana menteri...

chekdenoor berkata...

hmmm..... siapa yang jadi katak ni..... jom lompat jangan tak lompat......

lompat keluar...lompat masuk.....
lompat lagi....... hehehehehehe

MZ berkata...

"bagai melepaskan kentut di pinggiran bukit" pinjam kata2 si ahmad nabil. begitukah kita tidak pedulikan komen-komen yang tidak bernama dan tidak tahu asal usul nya?

MZ berkata...

rujukan kepada komen sdr rayyan.

TDM memang banyak sumbangan nya. namun SUMBANGan nya juga banyak sekali. masalah UMNO dan BN sekarang ini adalah legasi beliau! salah satu hasil karya beliau. budaya menikus dan menikam dari belakang.

idea beliau membangunkan KLCC dan putrajaya sebagai mitos kemajuan negara Malaysia juga merupakan mitos kesilapan beliau dalam pengurusan ekonomi. bayangkan jika kos sebesar itu di guna pakai kepada perkara2 yang produktif memberi hasil pendapatan.

Harun Al Rashid berkata...

Jika Dr Mahathir sertai semula UMNO, alamat lagi bertambah lingkuplah UMNO. Oh! Ini rupanya taktik Dr Mahathir. Mula-muala beliau keluar UMNO. Pastu dok kata Pak Lah macam-macam. Pastu bila UMNO dah kelam kabut, beliau nak masuk balik, kononnya sebagai penyelamat UMNO...Lagi teruk UMNO jika Dr Mahathir masuk balik...

Pyanhabib berkata...

(((((KahKAHkah))))

zarin berkata...

madey dh tak relevant, baik duk umah main ngn cucu, anytime rumah kata pergi, kubur kata mari!!

Tanpa Nama berkata...

siapa pun tidak boleh menafikan ni bapa punya sumbangan (permodenan)...tapi org harus tau...sumbangan berapa banyak pun bukan maksud u tidak akan melakukan kesalahan....org yg lagi berkuasa akan begong juga...salah satu ialah bagi bodowi jadi PM...then lama sikit ialah kuota di AMNO...then pecat tu Hakim-2....menganiayi DSAI...siapa-2 pemimpin pun kena bersedia di kritik org...jarum tak cucuk u, u tak faham sakit..boleh cakap besar dan kuat....kalu dulu u yg kena oleh dia...tengok hari ni u masih boleh cakap bagi dia....? kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

Jawab soalan ni...

1. Kalau Che Det tak ambil IMF loan tahun 1998 menyebabkan DSAI jadi mangsa... dari mana Malaysia buat loan?

2. Aku dengar cerita Che Det ambil loan dari satu International Body mcm IMF. Che Det tak suka IMF sebab syarat IMF yang akan interfere dengan government polisi teutamanya dari segi perlantikan dan pemilihan kontraktor untuk projek-projek kerajaan. IMF tak benarkan bail out company kroni kerajaan. Itu yang Che Det tak nak IMF dan Anwar idea of using IMF tak disetujui dan bukan itu sahaja DSAI juga dizalimi. International body ni provide terms yang lebih baik dari IMF dari segi polisi tetapi terms yang tak baik untuk loan settlement. Jika betul, berapa banyak loan yang diambil?

3. Mostly negara mcm Indon, Korea and a few others yang gunakan IMF dah nak habis bayar dah? Bila pula loan dari International body yang Che Det setuju ni nak habis bayar?

4. Adakah George Sorros yang introduce this company to Che Det? Berapa komisyen both of you dapat?

5. Adakah Petronas dijadikan cagaran untuk loan ini... tu sebab kita susah sangat nak turunkan minyak.. dan apakah kita menjual minyak dengan harga semasa atau pada "one locked price?"

6. Che Det jadi penasihat Petronas untuk tujuan ini kah? Office pun ada kat Twin Tower.

7. Ura-ura KJ nak jadi Presiden Petronas selepas Ahmad Merican. Adakah sebab ni Che Det kena masuk UMNO balik sebab takut rahsia terbongkar atau komisyen berpindah tangan kat KJ?

asrumi berkata...

benggong !

nan berkata...

rayyan,
apa sumbangan Mahathir mu pada negara ini?

The Others berkata...

yalah, nanti macam oceanic flight 815.....

L O S T.....season 8

Tanpa Nama berkata...

betul tu brader isham, mangkuk hayun mahadey ni tak sedar2 diri..ni nak masuk balik pasai nak kempen utk anak dia ni...poodah...zimbabwe menanti...bila lagi che det woi?

ganutulin

Tanpa Nama berkata...

Remember the old sandiwara where he leaves the country before something happens and then comes home to be the saviour/conquering hero?

the bedouin could lose power to him now

anjar berkata...

Iut suka lah Mahathir nak masuk balik UMNO, bukan boleh nak selamatkan lagi UMNO dah, UMNO bukan saja kalut berebut kuasa sesama sendiri tapi parti komponan BN lain pun dah mula kaji bekerjasama dengan UMNO.

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Tok wan aku kate TDM ni dah nyanyok..

Org tua yg sebaya ngan dia sume dah ke masjid,wat amalan sunat byk2,beriktikaf,baca Al-Quran,dok dgr ceramah agama..

Persiapan tuk ke alam yg satu lagi..

Lantak ko la TDM...

perfectwater75 berkata...

Woi Rayyan!

Aku nak kata hang ni mangkuk tak elok la sebab sekarang ni bulan Ramadhan, cuma bila hang dok gagah pertahan che det yang dah tak seberapa tu aku rasa macam tak kena pulak? Mahathir memeng Negarawan Ulung Malaysia Yang Pertama Keluar UMNO dengan bersyarat...itu saja yang aku tau bab che det ni...oops...lagi satu, anaknya si botak dari jerlun itu masih kekal jadi ahli UMNO tak keluar-keluar sebab kalau keluar bila masuk jadi ghurkha macam ezam md nor.......bapa dok luar kata umno rosak...anak dok dalam dalam kata umno boleh lagi repair..betul la rayyan hg ni...??

Rayyan berkata...

Saya tanya apa sumbangan tuan punya blog ni kepada negara?

Tak de jawapan ke?
Ke pandai perlekehkan orang je... tapi diri sendiri hampeh?

Kalau Tuan punya blog ni super cerdik... Aku pun boleh ikut... Cerdik ke dia ni?

anti rayyan berkata...

woi rayyan...sekarang i bagi u answer...sumbangan tuan punya website ni ialah wake up all the stupid idiot like u...yg sudah jatuh ke dlm jamban....masih cakap wangi...sekarang....ada mata,ada telinga punya orang semua dah sedar.....i ingat u maybe tak ada mata dan telinga punya...jgn-2 tak ada otak also....mcm mana nak ikut u punya che det pi wawasan 2020..? wah wah son..3030 pun jgn harap la....

Tanpa Nama berkata...

woi rayyan bangsat....
kalo hang pro BeeEnd,
lebih baik hang keluaq,
blogger kat sini tak suka dgn komen hang yg masih tak sedaq2 kena tipu dan Ameno,brapa depa bayaq kat hang?. Blaja ajer tinggi2,tapi otak tahap sipot sedot,bengong ya amat2.
Blog ini hanya untuk yg dah terjaga,yg celik dan yg paham dgn sepak terajang politik Malaysia yg busuk dan hina ni...Ya Allah,peliharakan DSAI dari segala malapetaka dan permudahkan segala urusannya,dari rakyat untuk rakyat..

Allahuakhbar....