Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 8 September 2008

JAGA HATI RAKYAT JIKA INGIN BERTAHAN LAMA – Utusan Melayau


KUALA LUMPUR 7 Sept. - Aktivis sosial dan ahli akademik terkejut dengan kenyataan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bahawa tindakan turun padang adalah satu perkara yang membuang masa dan wang ringgit.

Aktivis Sosial dan Ekonomi, Datuk Dr. Denison Jayasooria berkata, kerja seorang menteri besar bukan setakat mempengerusikan mesyuarat tetapi perlu terlibat dalam kerja-kerja peringkat bawahan.



Kah kah kah….. gua lagi terkejut kerana nama mamat ni tak pernah dengar pun… mamat ni kang kung ke? Dari sintok ke ….kah kah kah

Aktivis Sosial? aktivis sosial ni binatang apa ? macam gro ke? ada di jual kat pasar chow kit ke? Berapa sekilo?..... kah kah kah

10 ulasan:

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Cube tanye kat kedai ade tak kangkung jenis "Denison Jayasooria"???

Klu ade,sah la ni spesies terbaru kat muka bumi...

Kah kah kah

bon bin jol berkata...

macam2 kangkung keluar bersuara sekarang ye?...pelik2
nama yg tak pernah didengar pon ada
dari lubang mana entah bangkai2 ni timbul pon tak tahu lah.....keh keh keh

Farid Abu Talib berkata...

nama mcm pemain import JPS kelantan.kahkahkah woit apsdal aku asyik ketawa kahkahkah.mungkin ini dinamakan ishamisme.kahkahkah bukan denison kangkungisme.kahkahkah apa punya turrrr

Tanpa Nama berkata...

Kenyataan Khalid Ibrahim telah diputarbelitkan. Sepatutnya wakil rakyat je turun padang. Baru jimat wang rakyat! Dah hukum alam, kita buat kerja kena ikut hirarki laa. Aku rasa mamat Denison ni bukan setakat dari spesis kangkung, spesis terung pun ada turrr...

Tanpa Nama berkata...

Bruder Sham,

You are right on...I remember during the Highland Towers tragedy I was involved in small way, there were so many VIPs and Ministers etc and the rescuers, instead of using precious time and resources to save lives, they had to entertain visting VIPS who could do nothing to help and actually was a hindrance to rescue operations!!!

Mag berkata...

Brader Sham,
This guy is phd holder, MIC (YSS) sudah tendang dia, sekarang kat Human rights ofis kut

Mag berkata...

Brader Sham,
This guy is phd holder, MIC (YSS) sudah tendang dia, sekarang kat Human rights ofis kut

uhang kinchai berkata...

Kalau sebut pasal banjir aku teringat kisah yg berlaku 3-4 tahun yg lepas dimana DYMM Sultan Pahang murka sbb tiada sorang pun wakil rakyat yg turun padang waktu banjir kilat di Pekan & Temerloh tidak lama dulu.

UMNO seperti yg kita tahu mmg selalu hipokrit (munafik)

Tanpa Nama berkata...

salam bro,
ni le satu lagi isu pasal mb yang utusan melayau ke berita hairan ke nak main-main..kalo mb tak pandai jaga hati takde le dia bagi air free wei..ni pasal cakap2 die ade je org notice..yg pelik tu ape2 komen cari mb dulu,suruh die cakap pastu main2 isu kat paper,padahal banyak lagi org lain..lagipun ape yg org2 bn wat,derma tu dtg dari duit kita gak..derma tunjuk muka kat paper je..padahal pastu diorg claim balik kat gov. tp berlagak cam diorg je bagi derma...korang ingat diorg ambik berat sgt ke pasal mangsa ribut tu..diorg cume nak tunjuk muka konon2 prihatin..bukan ade hati..dulu2 takde pun macam tu...sejak2 byk kalah kat pru barula nak tunjuk muka..sbb dah tak masyukk...

L_J berkata...

Brader,

1. Just because you have not heard of the guy, does not mean he is unknown or unworthy of respect. It could just mean that you are ignorant. Enough "kah kah kah"; don't get too arrogant, lest people think you an UMNO Melayu after all.

2. Khalid was a bit dim to utter such stupid words (even if it made sense in context and I am sure it did). This a media crazed world where every word must be carefully weighed before being uttered. Khalid and you should know that more than anyone.

LJ