Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 8 September 2008

KACA MATA : KENYATAAN PERALIHAN KUASA OMONG KOSONG SEMATA-MATA – Berita Hairan


"Mengarut!," kedengaran Shafie merungut ketika berbuka puasa dengan kakitangan kementeriannya dan media di Kompleks Kraftangan Malaysia, Kuala Lumpur, petang kelmarin. "Tak habis-habis nak kelirukan orang ramai."

Hanya seminggu sebelum itu, Shafie turut dilingkari kontroversi. Ikhtiarnya mengumpul tanda tangan Ahli Parlimen dari Sabah bagi menyatakan sokongan kepada kepemimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, turut dipertikaikan.

Di sebalik majoritinya memberi kerjasama, segelintir menganggapnya satu penghinaan, seolah-olah mereka langsung tidak boleh dipercayai hingga perlu menandatangani surat aku-janji.

"Saya tak ada agenda politik," ulangi Shafie sebagai menepis tohmahan ia turut menjadi agenda beliau untuk menagih sokongan bagi bertanding jawatan Naib Presiden Umno pada pemilihan parti Disember ini. "Saya lakukannya atas rasa sayang kepada BN."

"Seperti lagu The Beatles, 'Dream'. Jangan dengar sangat Anwar. Tidak semudah itu orang akan terpesona untuk melompat. Ini mesej yang direka Anwar untuk memporak-perandakan keadaan yang ada supaya kelirukan rakyat




Kah kah kah….. mana punya ngoook ni…. dari karong mana dia keluar…. Beatles lagu DREAM?….. kah kah kah ….. beatles dari ulu yam mana? Tak pernaha dengar pun nama lagu ni…. IMAGINE adalah…. Kah kah kah.

Menteri budaya??? Lagu beatles? – dream? - biar betul…. apa punya budaya monyet ni…. bukan saja ngok tetapi bodoh pulak.. bukan saja bodoh, bangang pulak bukan saja bangang… biol pulak… bukan saja biol… tres imbiciles… le grand fou… beatles ada lagu dream ??? kah kah kah.

Tolong jangan hina beatles….. kamu yang bodoh jangan jadikan rakyat malaysia bodoh… simpanlaaa bodoh kamu untuk kamu dan keluarga kamu…. Bodohlaaa kamu sebodoh-bodohnya dan terus bodoh laaaa kamu. Jangan lah kamu bawa dan kembangkan budaya bodoh kamu itu….. kah kah kah.

39 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah...

tergelak tandas awam gua!

seumor hidup gua dari kecik hingga besar, nila judul lagu pertama di dunia Beatles 'DREAM' gua dengar! gua nak gelak sampai terkentot ni! hahahahaha! yakin sunggoh Pak Menteri ni berbicara ya...
kah kah kah! tu bukan The Beatles Shafie, tu kumpulan The Beatot! kah kah kah!

bon bin jol berkata...

err....*dream* bukan lagu Beatle ye bro?
iskkk !! Shafie Afdal ni cakap sedap mulut je... sekali aku bedal paler otak dia baru dia dream trus
zzzzzzz...

raktamrittika berkata...

SALAM.

Jangan takut melanggar pantang,
Jika pantang menghalang kemajuan.

Jangan segan menentang larangan
Jika yakin kepada kebenaran.

Jangan malu mengucapkan keyakinan,
Jika percaya kepada keADILan.

Jadilah bangsa yang bijaksana
Memegang tali memegang timba
Memiliki ekonomi mencipta budaya
Menjadi tuan di negara Merdeka!

Pesanan untuk umat melayu oleh allahyarham USMAN AWANG. Sila ke http://raktamrittika.wordpress.com/
Sama2 kongsi pasal MELAYU.

WASSALAM

Tanpa Nama berkata...

salam bro, den baru abih tgk filem bro dari jemapoh tu..hehe, baru paham jalan citor er..sobab er, den skrg pun kek UK. dulu masa sekolah tgk tak tau apo2 pun, ni dah sampai kek negori org baru realize..

-org gomeh-

Tanpa Nama berkata...

Si afdal dari semporna ni berangan tapi tak sedar diri. Dia ingat orang UMNo kat semenanjung ni dah terima dia-la takkan tak tahu, lagu dream yang disebut tu sebenar nya nyanyian dia sendiri..kah,kah,kah dah tak afdal apa yang disebut nya, kesian dia ,kesian dia ......

Tanpa Nama berkata...

maybe this bahlol meant 'imagine', but that was from john lenon ex beetle, maybe it the song 'dream on' by aerosmith. This is what happens when you have morons as ministers, bloody pariah of the first degree, shows people how stupid he is. HIS NEW NAME SHOULD BE MR DREAM BEETLE. maybe the band that sang dream is the umno beer tortlers club with JJ (soon to be convict)as lead singer.

yb4all berkata...

Saudara Isham,

Kalau omong-omong kosong kenapa PDRM adakan road block masuk ke Kuala Lumpur pagi ini?

Nak cari kera yang hilang?

Farid Abu Talib berkata...

pak isham rais.boleh saya tanya.siapa syafie ni? penjual berger di putra country height? atau cashier kedai mamak? kahkahkah.

gorilla biscuits berkata...

pasal lagu Beatles pon nak kecoh-kecoh ke.haha.

ramai yang dah keliru dan fed-up tentang melompat parti dan peralihan kuasa.sudah bermacam sms disebarkan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

kalau benar ingin mengambil alih kerajaan pusat,tunggu sahaja semasa pilihanraya umum nanti.habis cerita.

yoshz berkata...

the beatles? dream? camana lirik dia?

Tanpa Nama berkata...

"Tolong jangan hina beatles" the best statement of your blog.

rahimin idris berkata...

hahahaha gila apa! mak aku peminat beatles la. jangan hina mak aku!

Tanpa Nama berkata...

jelas sekali dia dah gabra.

shahrizalisme berkata...

Monsieur Hisham,

Jgn tak tau, Monsieur ni pun peminat the Beatles jugak...ha ha ha

Dia bukan tau 'Metro-Bolo-Dodo' saja...

Tanpa Nama berkata...

saya pun terpanggil, tergelak sampai nak terkucil... kah kah kah
first time dengar Beatles nyanyi "Dream" ...

nak minta Paul McCartney sue je mamat menteri ni... memfitnah..ha ha ha ha

Tanpa Nama berkata...

wakakaka...bangang tul shafie neh..lagu dream mana lak dia dgr neh..wet dream ka???..wakakaka

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkah,
apa lah lu bro sham memang Beatles ada lagu dream lah pei bedal statement tuh.tapi dream yang pie bedal maksudkan bukan The Beatles John Lennon tapi beatles n d dolah bedal huahuahuahuahuah.ngok ngek betol lah.
barisan kabinet yg paling tongong di dunia ketiga.

TJ berkata...

kah kah kah ...
jom layan blog Classic Rock gua ... kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

pak menteri ingin nampak cool kot .. by the way .. imagine dinyanyikan oleh john lennon secara solo ..

only berkata...

phew!

dah muak rasanya dengan spekulasi pasal peralihan parti ni.rasanya tak menjadi tahun ni.masa dah suntuk.lagi pun tak "gentleman" la wujudkan kerajaan pusat dengan cara macam ini.DAP pun tak sokong pembentukan kerajaan dengan cara yang

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kahkkkkkkk puiiiiii... terkeluar kahak ku.... itu la UMNO pengumpul orang tak habis scool. dan penumpul binatang saparti buang moktar.. dari ulu orang utan... ini orang mana ada scool... sampai darjah enam je... tak pecaya? tanya org sabah.. kah kah kah kahkkkkkkkkk puiiiii...

tajudin berkata...

bang,
dari sehari ke sehari nak tulis -- sempena bulan puasa ni, gambo abang tu tukar le sat, cari gambo lain. lepas raya nanti, letak balik gambor tengah hembus rokok tu...

ok jangan marah...

Hakimi berkata...

OPENING PANDORA'S BOX

Datuk Ahmad Ismail was only

an UMNO division head before

the Permatang Pauh by-

election, but after that he

became the most sort after

man. READ MORE

Ini daripada agenda daily
Apalah portal berita pro BN ni sebuta English pun tak betul. Most sought after ke sort after? Malu lah. Sapa2 pi la tegur sikit

www.amirul-hakimi.blogspot.com

Supernova berkata...

beatles pon takder lagu imagine!!!... imagine tu lagu john lenon.
pak bodoh tu tak tau nak bezakan beatles ngan john lenon, muahahahaha!!!!!!!


supernova, dari sromban.

Tanpa Nama berkata...

haahahaha lagu dream baby(how long must i dream) ada le.

mungkin si mat bakal bekas menteri ni pun mimpi ke. bangun lah perrgi packing baju 16sept dah dekat woiii

ronasina berkata...

tak baik bodohkan dia bang!!

bahalol takpe...

kahkahakah!! nyanyi kat dia "i wanna hold your hand..i wanna hold your f**king stupid head!!

er..

kartun2 politik karya saya ada di blog saya..silakan masuk!

abubakaromar berkata...

Dream?? wt..!! ini boleh mendatangkan marah pd fan The Beatles!! xtau kaa fans The Beatles kt bumi Malaysia nih lagi banyak dr puak2 depa?? kahkahkah...mamat nih,klu dia duk senyap lagi Afdal aku rasa,xpayah nk komen2 tunjuk bodekk..chet!

Supernova berkata...

ini laporan best dari the star online: http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/9/8/nation/22264580&sec=nation

bukan main bodoh si mamat pemuda umno tu!!!!

zarin berkata...

dia lupa , lagu tu "yseterday' kot...

cucupakkasim berkata...

nama pun dah BERITA HAIRAN..apa nak di hairankan..kan? kah..kah..kah(sendiri buat lawak sendiri gelak)

Cucu Tok Selampit berkata...

Kah! Kah! Kah! Tinggal 9 hari lagi. Kita tengok siapa yang ketawa. Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

si shafie ni kununnya nak tunjuk dia rock la tuh. Korok lagi ada..

kalawangi berkata...

Nabi s.a.w. kata apabila urusan sesuatu diberi kepada bukan ahlinya, tunggulah saat kehancurannya...

tgklah, pak menteri Kekkwa ni mengarut kata lagu the Beatles ni 'Dream'...kau tu yg dream...dream ape?...dream nak jadi pembangkang...hehee

dengarlah lagu ni dari the Beatles yg sure nak pengsankan Pak Leh,Najib dan Pak Piee sekali...

I've Got A Feeling(the Beatles)
Lennon/McCartney

Lyrics:
I've got a feeling, a feeling deep inside, oh yeah
Oh, yeah, that's right
I've got a feeling, a feeling I can't hide, oh no no
oh no, oh no
Yeah, yeah
I've got a feeling, yeah

Oh please believe me, I'd hate to miss the train
Oh yeah yeah oh yeah
And if you leave me, I won't be late again
oh no, oh no, oh no
yeah, yeah
I've got a feeling, yeah
I've got a feeling

All these years I've been wandering around
wondering how come nobody told me
All that I was looking for was somebody
who looked like you

I've got a feeling that keeps me on my toes
oh yeah, oh yeah
I've got a feeling that everybody knows
oh yeah, oh yeah, oh yeah
yeah, yeah
I've hot a feeling, yeah
Yeah

Everybody had a hard year
Everybody had a good time
Everybody had a wet dream
Everybody saw the sun shine
Oh yeah, oh yeah, oh yeah
Everybody had a good year
Everybody let their hair down
Everybody pulled their socks up
Everybody put their foot down
oh yeah

Everybody had a good year
Everybody had a hard time
Everybody had a wet dream
Everybody saw the sun shine
Everybody had a good year
Everybody let their hair down
Everybody pulled their socks up
Everybody put their foot down
oh yeah

I've got a feeling
I've got a feeling
I've got a feeling, yeah

Availability:
Anthology 3 (CD)
Let It Be (CD)
Let It Be... Naked (CD)
Let It Be (UK)
Let It Be (US)
Lead Singer: Paul/John

Recording: 1/22/68, 1/24/69, 1/27/69, 1/28/69, 1/30/69
Mixing: 2/5/69 [4/69 or 5/69], 3/23/70
Length: 3:38
Take: 1

sambil2 dengar lagu ni, bayangkan impian DSAI nak jadi Pm sebagai realiti...sure depa2 ni pengsannn...

http://www.youtube.com/watch?v=TcuvjYxYJz0

dizzy berkata...

bagi lagu i wanna hold ur hand kat dia...nak salam sgt2 dgn mamat nie....
bangang...mana dtg dream????

Tanpa Nama berkata...

i think lagu sesuai untuk budak Dream itu ialah "HELP" daripada Beatles

Tanpa Nama berkata...

Berita Harian ke Berita Hairan?

kalawangi berkata...

haaahhhh laaa....lagu HELP pun sgt bagus untuk pak menteri kita nie...

sama2lah kita hayati lirik lagu HELP nie...

Help!
Lennon/McCartney
Lyrics:
(Help) I need somebody
(Help) Not just anybody
(Help) You know I need someone
(Help)

When I was younger, so much younger than today
I never needed anybody's help in any way
But now these days are gone
I'm not so self assured
Now I find I've changed my mind
I've opened up the doors

Help me if you can, I'm feeling down
And I do appreciate you being 'round
Help me get my feet back on the ground
Won't you please, please help me

And now my life hand changed in oh, so many ways
My independence seems to vanish in the haze
But every now and then I feel so insecure
I know that I just need you like
I've never done before

Help me if you can, I'm feeling down
And I do appreciate you being 'round
Help me get my feet back on the ground
Won't you please, please help me

When I was younger, so much younger than today
I never needed anybody's help in any way
But now these days are gone
I'm not so self assured
Now I find I've changed my mind
I've opened up the doors

Help me if you can, I'm feeling down
And I do appreciate you being 'round
Help me get my feet back on the ground
Won't you please, please help me, me, me, Oo

Availability:
Anthology 2 (CD)
Help! (CD)
1962-1966 (Red Album) (CD)
The Beatles 1 (CD)
Help! (UK)
A Collection Of Beatles Oldies (UK)
Help! (US)
Help! (UK 45)
Help! (US 45)
Lead Singer: John

Recording: 4/13/65
Mixing: 4/18/65, 6/18/65
Length: 2:33
Take: 12

http://www.youtube.com/watch?v=sXh4EuJa2TU

jebatderhaka berkata...

The Beatles ada lagu 'DREAM' ker???
kah kah kah....
sengal...sengal...

Tanpa Nama berkata...

DREAM-tu nyanyian Everly Brothers kalau tak silap...tapi dream-dream...gitulah... Beatles nyanyi..Hey Jude,Let it be,Yellow submerine....gitulah....aku dah tua dah ingat lagi....mana si bangang tu...!