Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 26 September 2008

ORANG AWAM BOLEH HADIR MESYUARAT MPSJ – U.Melayau

SUBANG JAYA Orang awam terutama penduduk Subang Jaya, Exco kerajaan negeri, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) serta Ahli Parlimen boleh menghadiri mesyuarat penuh Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) dan pihak berkuasa tempatan yang lain tetapi sebagai pemerhati sahaja.

Yang Dipertua MPSJ, Datuk Adnan Md. Ikshan berkata, kerajaan negeri Selangor sudah mengeluarkan surat pekeliling mengenai perkara itu dan aturan mesyuarat penuh Ahli Majlis dan jawatankuasa kecil di pihak PBT.

kah kah kah…. satu lagi demokrasi dari Pakatan Rakyat…. 50 tahun rakyat tak diberitahu yang kita boleh masuk meting majlis bandaran….. kah kah kah…abislaaa kontrektor kelas F …. dah tak boleh dapat projek suruk-suruk lagi…. kah kah kah

jangan menangis bila tak dapat kontrek atas angin…. belajar-belajarlaa buat kerja jangan nak makan duit subcon saje….kah kah kah.



3 ulasan:

Sivaji the Boss berkata...

Hello Bro,

Apa baghal sangat, mesyuarat majlis memang di buka untuk umumlah. Itu bukan benda baru.

Haa.. tengok apa dah jadi, MPAJ tak dengar arahan MB Selangor, mike pi rubuh kuil hindu di Ampang.

Apa sat hang tak komen? Hartal kepala atuk hang? Kenapa tak support kaum India? Lu nie macam Teresa Kok jugaklah, mata sepet kut, atau buta hati? Bila BN rubuh kuil, satu dunia bising, bila PAKATAN RAKYAT punya Gomen rubuh kuil, langsung tak ada suara.

Wa cakap lu, ini last wa kasi support same PAKATAN RAKYAT, sebab semua penipu macam Anwar.

Hartal Atuk hang.

Tanpa Nama berkata...

Walaupun Pakatan Rakyat memerintah sesebuah negeri, kita mesti ingat bahawa di dalamnya masih terdapat ketua-ketua jabatan dan kakitangan-kakitangan kerajaan yang taksub dengan BN. Oleh sebab itu, mereka boleh melakukan sesuatu tindakan yang bertentangan dengan dasar kerajaan negeri semata-mata untuk men'sabotaj' kerajaan itu. Tambahan pula, tindakan-tindakan tersebut di dalangi oleh pihak-pihak tertentu yang mempunyai kepentingan.

Tanpa Nama berkata...

Dey thambi Sivaji

Lo coba pakai kepala hotak lo . Pakatan Rakyat sekarang aderlah kerajaan. Mereka enggak bisa hingar bingar lagi cam pembangkang. Apa yang mereka buat ialah menjalani siasatan dahulu bukan hentam keromo. Kebanyakan orang kat MPAJ masih lagi mempunyai mentaliti UMNO. Maklumlah dah bertahun makan suap cam UMNO. Kenapa lak kaitkan Teresa Kok ngan problem di Ampang? Ampang kan ader wakil Puan Zuraida. Let her do the job first. Lepas barulah kitorang hentam. That differentiate educated persons way of doing things from the samsengs like UMNO. Abang Isham specialty is hentam Ketua Samseng. Kena paham lah sikit. Lain orang lain kebolehan dan hadnya. Paham, Thambi?