Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 22 September 2008

PELAJAR BERILMU HARUS MAMPU TOLAK KEPALSUAN, KATA KHALED


JAKARTA, 22 Sept (Bernama) Para pelajar di universiti dan pusat pengajian tinggi baik di dalam mahupun di luar negara, sebagai intelek dan mempunyai akses kepada pelbagai maklumat, seharusnya menjadi golongan yang menolak kepalsuan dan siapa juga yang menyebarkan dakyah yang tidak benar mengenai negara.

Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Khaled Nordin berkata mereka yang berilmu dan intelektual seharusnya menjadi orang yang mencintai kebenaran yang digali dengan mengutamakan fakta-fakta yang jelas dan bukan semata-mata laungan pembohongan dan dakwaan yang tidak disokong fakta.


kah kah kah…. ini berita baik beeb… patutlaaa ramai student tak baca utusan lagi… mereka tak tengok rtm, muntah dengan tv3 …. kah kah kah…

sekarang ni student baca malaysiakini, malaysia today, suara keadilan, roket dan harakah dan blog…. baru gua faham … mereka menolak kepalsuan….kah kah kah…

patutlah mereka ketawa bila melihat kardi dari sintok…..kah kah kah
patutlah mereka kah kah kah nila bila mendengar nama shabeery…. kah kah kah
patutlah mereka tak ambil pot kang kong kang kong dari ukm.....kah kah kah
patutlah mereka menguap bila melihat gambar bik mama…..kah kah kah
patutlah mereka berborak bila mendengar ucapan khaled nordin….kah kah kah
nasib baik ada kueh untuk berbuka….kalau tidak satu habuk student tak datang….kah kah kah

kalau ikut cakap khaled ni kumpulan mahasiswa inspirasi adalah kumpulan yang paling bodoh dalam kampus ...kah kah kah….patutla mereka tak ramai…kah kah kah




9 ulasan:

Nami berkata...

beb..lu macam perli gua je..bab2 perabih kuih mase si norden khaled ni datang..gua datang utk makan je.

dah tu blaa..hahaha!!

haritu die datang USM..

lagi satu,kalau boleh,korek sikit pasal cerita APEX university USM ni.cam bangkai je aku dengar.Dengar cerita punyalah bagak,stended Oxford la,Yale la,MIT la..tapi jamban kat asrama aku tak pernah pulak repair.

Cerita sikit nanti ok..tak sabar aku nak mencomment ni.

Sepukal berkata...

kumpulan mahasiswa aspirasi lah..bukan inspirasi

bam bam bigelow berkata...

dulu arwah benan penah cerita kat aku dia dengaq adham baba dok ulas pasal nak jadikan universiti bertaraf dunia..

hang tau adham baba kata apa?

dia kata nak ada race bot macam oxford-cambridge! punggah!

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Set2 kumpulan aspirasi ni kene tnye bekas pengikut depa la, saiful aljuburi tu.....

Tu psl depa ni dropout mane2 U...ade tulah dar Saiful al-juburi

Tanpa Nama berkata...

kan umno perlukan rekrut baru untuk mempenuhi tempat kosong dalam pemuda, ahli lama yang sudah lari masuk kedalam keadilan.

Tanpa Nama berkata...

salam...nak gelak ke xnak...
gelak je ar..kuakuakua...
memang pon..
ak bekas UKM, cam sial, smbutan 50 Thn umNO bagi buat kat dlm U(2005/2006)
tapi bila MB Kedah dijemput oleh budak2 Kedah utk rasmi dinner TNC xbagi, politik katanyer...hanjeng....
aspirasi pon xsumer sokong KERAjaan,depa join sebab tu je jln selamat nak berpolitik dlm U.kalo join pembangkang mcm2 kene...satu kali lg..hanjeng...
bang, byk lg isu2 kat IPT yang ko bleh kupas..den suko...cayala lu..

err...

slamat berpose..dan berhari raye...

mat berkata...

"depa join sebab tu je jln selamat nak berpolitik dlm U?"
kah..kah..bodo..nk selamat tak yah la politik..
woit..kalo tak tau aper nk perjuangkan, baik ko belajar baik2..kah..kah..kah

enche treq berkata...

hak3...
xabeh2 dok pegunakan bdk2 u...
aku kt uitm pmtg pauh neh..-wak2 orientasi bleh depa panggey pirdaus mai buat ucapan..
penin gk aku pa jwatan dya..-dh la klah trok ngan wan azizah...

wak2 wt demo lg arr..-bdk2 part1 suma wajib p...hak3..-kalo x sapa nk p..-pas2 brg byk ilang sbb kolej kosong suma p wt demo.
pdn muka...

aninomoyes berkata...

Bagus lah, Utusan semua tu tak baca , pergi baca Harakah, suara keadilan dan seangkatan dengannya. Memang lama2 jadi bengap kena sumbat dengan berita propaganda sepenuhnya. At least kalau taknak baca Utusan sebab kata pro UMNO pun, takyah laa layan berita politik dia, dekat Utusan tu banyak berita global semua, kalau setakat baca Harakah, kepala pun bengap laa asyik baca benda mengutuk je. Berita lain apa lagi yang ada sangat pun dekat situ..