Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 22 September 2008

UMNO CABAR ANWAR UMUM 48 JAM NAMA MP BN SETUJU LOMPAT


PETALING JAYA: Umno mencabar Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya mengumumkan nama-nama Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) yang didakwa telah menyatakan sokongan untuk melompat ke perikatan pembangkang itu.

"Nampaknya drama Penasihat (Parti Keadilan Rakyat) PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim semakin hari semakin tidak ada penghujungnya.

"Sepatutnya drama tersebut berakhir pada 16 September lalu, tapi nampaknya kena disambung lagi. Itupun tidak tahu bila?" kata Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib hari ini.

kah kah kah…. mi no spik inglish…. mi no pil pom….
The Australian Immigration Officer asked : Do you understand english, sir ?
mamat kelentong ni jawab : mi no bawah berdiri….kah kah kah…..

kah kah kah…. berapa kali dah cakap jumlah dah cukup…. bukalaa sidang parlimen… nak tunjuk pada hang….. kah kah kah… tak kan cakap melayu pun tak faham

Dear Mat Taib,

The affidavit was written in English. It would be blinking hard for you to understand it. Why don’t you try to learn how to read that language first before visting Australia again …. kah kah kah

And now you are looking for Mister Dic to help you with the word affadavit….kah kah kah… and you please do not ask the address of Mister Dic....kah kah kah



11 ulasan:

cucupakkasim berkata...

mi no speak english..but i know how $$$ look like..

Siti Mariam berkata...

UMNO ni. Dok melawan juga time time ni yer


www.lagusempoi.blogspot.com

mailah support blog lagu ana. Kita sama sama support la sesama kite. Tgk lagu ke iklan ke. Boleh yer abg abg, kakak2 adik2 semua.
Loves

p.kuatkuat berkata...

mi no spit inggirish but mi understanding counting $$$$$$,,,,

suarasaktii berkata...

Klu pakatan rakyat umum dalam tempoh 48jam, lepas umno suruh polis tangkap ahli2 parlimen tu dalam tempoh 12 jam.Pakatan Rakyat juga yang rugi nanti.Nak pancing pun pakai la umpan sempoi skit..nak tau sangat berapa jumlah, buka la sidang parlimen nanti semua boleh tau..

http://suarasaktii.wordpress.com/

Tanpa Nama berkata...

I have personally heard MAT TAIB SPEAK PERFECTLY ACCEPTABLE ENGLISH, you have to know mat taib personally to understand his character, he is a snake oil salesman, bullshit artiste extrordinaire, if he could angkat lari and than lie to the sultan of selangor and on top of that blame god than you ertilah, ini tukang karut, conman bullshite artiste, taib oh taib australian customs still waiting for you to enter aaussieland, they were conned once but not again.

yb4all berkata...

Dear Isham

This is thier attitude. Instead of investigating allegations, they resort to short cuts and challenge the opponent to reveal informations.

They are arrogant. They are plain lazy and always in the state of denial.

Their inferiority complex at its best.

How much more do we have to stomach all this?

Farouk berkata...

Selagi tidak dibuktikan nama-nama wakil rakyat BN yang nak lompat ke PKR, selagi itulah ianya hanya sandiwara yang dirancang Anwar. Sebenarnya, beliau tidak ada pun senarai tu. Kalau ada dan betul, kenapa tak disenaraikan masa 16 September hari tu? Nampak sangat la senarai tu hanya cerita dongeng...Jangan auta la Anwar. Beliau saja melengah-lengahkan perkara supaya beliaua masih sempat nak meraih penyokong buat masa ni.

mmie berkata...

rileks la, y so rush... operasi lalang ISA tgh kencang sekarang nie, takkan PR bodoh jugak macam UMNO, so rileks la dulu, DSAI da anta surat kat PM yang tido, kalau gentle open la parlimen 23/09... sure la UMNO pondan macam kt lorong HJ taib... hang farouk dun talk talk rubish here lahh

bon bin jol berkata...

buat apa bagi tau awal2 nak mampos UMNO kan jahat...tunggu parliment bersidang dgn adakan undi tak percaya pd PM baru bagi tau..paham tak bodoh!!
kalau Anuar tak bagi tau ketika ini
baru aku sokong ko wahai farouk afero bahlol, pakai akal la sket.

brotai berkata...

apa laa punya bingai manusia suruh umumkan nama2 itu sekarang....otak korang dah turun ke lutut ke? kita tunggu masa di Parlimen nanti...sesiapa yg suruh Anwar umum tu mmg bodoh bodoh bodoh!

Tanpa Nama berkata...

Kita tengok 13 october nanti, kan Parlimen di buka. Penyokong Anwar masih nak tegakkan benang basah.

Lepas tarikh tu alasan apa pulak. Anwar tu kaki kelentong pun, kamu tak tahu. Percaya benar dengan cakap Dia itu "cakap berdegar-degar, taik tersangkut di hujung gelegar.

Kamu masih tidor lagi ke....