Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 20 Oktober 2008

BURSA SHAM JATUH BAWAH 900 – The Edge Daily

PETALING JAYA: The Kuala Lumpur Composite Index jatuh ke bawah 900 garis sikoloji pagi ini.

Pagi ini juga Najib Razak akan menambah 5 bilion ringgit lagi sebagai tambahan untuk menjadikan 10 billion ringgit sebagai modal kepada ValueCap.Sdn.Bhd.

Syarikat ValueCap ini ditubuh pada tahun 2003 untuk membeli saham kepada syarikat yang kurang bernilai.


kah kah kah…. ini kerja bangang….. 10 bilion ni duit sapa?.... napa nak beli saham tak laku…. kenapa guna duit rakyat beli saham tak laku…..idea sapa ni….kah kah kah….ini duit rakyat…. macam mana…hal ini tak ade bincang dalam parlimen…... habis hangus duit rakyat....

cakap ekonomi ok….ni mengelabah…. 10 bilion ringgit ni kalau buat rumah untuk rakyat lagi best…. 10 bilion ringgit ni kalau beli sistem dylisis untuk semua hospital lagi best….10 bilion ringgit ni kalau buat sekolah lagi best….. sapa punya syarikat ini?....siapa lembaga pengarahnya….. mesti ada kroni ni….kah kah kah



11 ulasan:

fudzail berkata...

Najib tidak bangang sebab dia proksi bik mama dan kena buat semua posisi... kena baca manifesto hang najib dulu
http://1426.blogspot.com/2008/10/malaysiakini-on-manifesto-hang-najib.html

Tanpa Nama berkata...

Betul tu kalu RM10 bilion digunakan untuk perbaiki semua rumah senget, robek di daerah pendalaman baik di semenanjung mahupun di Sabah/Sarawak kan lebih masuk akal. Atau duit sebanyak itu diguna untuk perbaiki pengangkutan awam yang kebanyakkan di bandar dan desa masih pada tahap tidak memuaskan.Inilah kepala atau minda yang memakai guna konsep kapitalisme yang tidak manusiawi.'Poor quality' mind of MOF.Dan tak lama lagi nak jadi PM ke-6 kito! Apo nak dikato. Copetlah PR ambil alih.

nan berkata...

10 bil kalau beli jam mesti dapat banyak giler..

Aguero de Estrella Roja berkata...

bailout..teruskan bailout hahahaha!!

Sosialisme untuk semua!kembalikan properti awam,elektrik,air,petroleum,pendidikan,makanan kepada rakyat!!

Brazil,Ecuador,Bolivia,semua negara sosialis,mereka meletakkan dalam perlembagaan.."setiap orang berhak ada makanan!"

kalau kat malaysia ni,makan siput babi pun org buat x pot jer.

bailout la lagi..makin sakit kapitalis ni aku tengok.makin diletak obat,makin sakit!

Ngah berkata...

Dah kata dah,
bayang-bayang Madey,
Bail-out,bail-out,bail-outlah lagi...
Rakyat mampus !

ilovebudu berkata...

setuju sangat....semakin lama semakin bijak cerdik cerdas cergas otak budak budak...sekolah pakai slideshow nak kasi budak lagi cergas...makanan bayi r&d kan nak kasi otak ligat...

jimbo berkata...

gila babi,, 10 billion macam 10 ringgit. mangkuk ayun betul...

v-jolt berkata...

Masa naik harga minyak ari tu kata nak improve kan public transport dari duit saving subsidi minyak. Blm buat apa2 lagi dah bailout kroni 10 billion.

Aihhh... Kena tipu lagi ni...

enche treq berkata...

en.sham..
kn PM kita dah ckp ekonomi stabil..
ekonomi mlysia xkn mleset...
hak3..

Tanpa Nama berkata...

bang,

kalo tolak 15% komisyen buat beli mesin dialisis masih baki 8.5 bilion.

kah kah kah....

Merah Hitam berkata...

Ada orang kata, lebih baik Pak Lah dari dia ni (Najib).Pak lah tu slow,flip-flop dan lembik, at leasr bg peluang PR hidup.
kalau Najib jadi PM, habislah semua orang.....

Yang nayanya tentulah kami mangsa ISA, reput di kem kamunting.
http://lailagmi.blogspot.com