Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 3 November 2008

TANGKAP TANGKAP ORANG SALAH !!! RAZAK BAGINDA BOLEH DITAHAN SEMULA - melayau


PUTRAJAYA 3 Nov. - Penganalisis politik, Abdul Razak Abdullah Baginda yang dibebaskan daripada tuduhan bersubahat membunuh wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu berdepan kemungkinan ditahan semula atau dibebaskan dengan jaminan jika pihak pendakwa mengemukakan rayuan terhadap pembebasannya.

Peguam Karpal Singh selaku peguam pemerhati keluarga Altantuya dan Kerajaan Mongolia berkata, permohonan untuk waran tangkap dan jaminan itu boleh dikemukakan bagi mengelakkan Abdul Razak, 48, yang dibebaskan Jumaat lalu melarikan diri ketika rayuannya didengar di Mahkamah Rayuan.

``Seksyen 56(A) Akta Mahkamah Kehakiman (COJA) 1964 menyatakan, pendakwa boleh mengemukakan permohonan di mahkamah agar Abdul Razak dibebaskan dengan jaminan atau waran tangkap dikeluarkan untuk menahannya sementara menunggu rayuan selesai,'' ujar beliau ketika ditemui pemberita di Istana Kehakiman di sini hari ini.

Terdahulu, Karpal mewakili keluarga Altantuya meminta Jabatan Peguam Negara merayu terhadap keputusan pembebasan penganalisis politik itu tanpa dipanggil membela diri daripada tuduhan bersubahat membunuh Altantuya. -

kah kah kah.... cari bukti... panggil raja petra.... cari bala... jangan cakap aje...

cakap tak guna.... do it... don't talk... just do it... baru rakyat suka...baru rakyat percaya pada lembaga kehakiman negara... baru pelabur yakin dengan undang-undang malaysia...kkah kah kah..

banyak sangat orang bertanya-tanya:

1 - sapa suruh polis tu bunuh altantuya?
2 - mana polis dapat c4?
3 - apa salah altantuya ?
4 - kenapa nama altantuya tak ada dalam senarai imigrisen?
5 - macam mana boleh hilang?
6 - apa jadi dengan akuan bersumpah p. balasubramaniam?
7 - kalau bala keluar dari negara ini - dari mana dia keluar - mesti ada rekod di jabatan imigrisen?

kah kah kah.... nak tipu... tipu betul betul biar orang percaya.... kah kah kah...

satu lagi nak tanya - bik mama berat berapa kilo?..... kah kah kah




16 ulasan:

goddamn those who should b damn berkata...

puaka BANGSAT NAJIS ni klau dah pencen boleh join sarkas royal england jadi pelawak international.

Tanpa Nama berkata...

entot-entot,lari
entot-entot,lari
entot-entot,lari

Kepala bana lasak,
Kepala toya lu lasak.
entot-entot,lari

sheppard berkata...

I enjoy reading your posts. Makes me laugh everyday. You are great! ...and very funny.

Tanpa Nama berkata...

orang malaysia kalau pergi singapore,bila lalu kat kastam jb cuma sengih dan angkat passport bagi kastam nampak je,sambil lalu je...tak payah cop-cop passport...
kalau pagi2 buta tu...beribu orang sibuk nak pegi keje kat singapore, tak payah turun dari bas pun, selamba je...
kastam jb ni buat syarat je...


sungguh ali baba malaysia ini...

Izwan berkata...

Lawan Hisham.. Lawan..

Biar panas punggung hitam mereka..

haha..

Dawn of Malaysian Judiciary system!!!

bikmama berkata...

kalau ikut sistem metrik, berat i 650 kilo. kalau ikut ukuran US, berat i 7 ribu kaki persegi.

kentuthalus berkata...

hehehehe....

pemikir lapuk berkata...

haram jadah betul sistem ke TUAN an me LAYU ni......

Tanpa Nama berkata...

TAHNIAH! Saudara Hisham kerana belum sampai tiga bulan blog ini dilancarkan, saudara sudah berjaya mengumpul sejuta pengunjung.
Saudara sudah berjaya mengatasi Mahathir Muhamad Kutty yang mengumpul pengunjung setelah empat bulan membuka blog. Tahniah sekali lagi.

Tanpa Nama berkata...

Bro Hisham,ekau sajo je nak sakit kan hati si canselor tak bertauliah Unisel tu kan..he he kalau dio baco ekau punya blog ni mesti pegi sedut lomak nye kat oversea.kalau lepaih ni dia kurus mmg sah le dia baca blog ekau..funny funny

Tanpa Nama berkata...

You know, I know, and everyone else knows, it is all a 'day soap opera'...orang ni bagi statement, orang tu bagi statement,eye-wash je.As pointed by a blogger, RPK can help ke....he can't even help himself!!Dulu bila RPK was free to be interviewed tak minat pun kat dia...weird, pelik, doesn't make sense, bulls@$t!!

When are they going to stop treating Malaysians as FOOLS!!???

Tanpa Nama berkata...

satu lagi nak tanya - bik mama berat berapa kilo?..... kah kah kah
-----------------------------------
Boleh tambam ciki?Bik mama punya melon berapa kilo?kahkahkah

nan berkata...

bik mama berat berapa kilo? kah kah kah kah...berapa tan?

budak baru belajar berkata...

aku pernah dengar cerita yang sebenarnya Atlantuya adalah seorang ejen.tak tahu lah betul atau tidak.

tapi banyak lagi misteri yang menyelebungi pembunuhan Atlantuya.kini boleh agak yang polis tersebut bunuh Atlantuya tapi siapa yang mengarah?.kedua-dua mulut Polis itu seolah-olah telah "dikunci" agar tidak mendedahkan siapa dalang disebalik pembunuhan itu.

azlan berkata...

kalau bukan razak baginda,jadi siapakah yang mengarahkan untuk atlantuya dibunuh?


najib?

rosmah?

adakah RPK dapat membantu dalam perbicaraan atlantuya nanti?

we'll soon find out!

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Nape pakai ukuran kilo...

Pakai la ukuran kati...

Banyak sikit nnt angka dia..

Kah kah kah