Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 21 Oktober 2008

BERITA GEMPAR !!! NAJIB AMBIL DUIT EPF 5 BILION UNTUK DANA VALUECAP - MalaysisnInsider

KUALA LUMPUR, Oct 21 — Finance Minister Datuk Seri Najib Razak said today the government will borrow RM5 billion from the Employees Provident Fund to fund government investment agency Valuecap Sdn Bhd.

"It's not part of the Consolidated Fund. It's a loan from EPF," said Najib.

The Deputy Prime Minister pointed out that the loan would not be part of the Budget 2009 allocations for spending announced last month.

Yesterday, Najib announced a host of measures to boost the economy and protect Malaysia from the effects of the global financial turmoil
.


kah kah kah…. kan dah cakap mesti ambil duit epf…. abislaaaaa duit simpanan rakyat….abis hangus berjudi di pasaran bursa saham kuala lumpur…. Kah kah kah… bila 5 bilion masuk maka bursa akan di goreng….lepas tu … lari bawak untung… kah kah kah…. yang tinggal habuk…..

ni dah balik zaman firaun…. abis duit petronas…. abis duit epf…..hidup melayu… hidup ketuanan lanun! ….kah kah kah…. inilah dia contoh ketuanan lanun melayu…. kah kah kah..

ni dah bincang dalam parlimen atau belum…. Woit YB-YB PAKATAN TAK KAN TIDO….kah kah kah…..



22 ulasan:

wrdboom berkata...

ni yang nak marah ni....Dah lah songlap duit rakyat ni duit untuk hari tua pun di ambik...abis rakyat takde hak ke,suka-suka nak pinjam..tanyalah dulu boleh ke tak boleh..

Pill not Kills berkata...

bro,
1. the issue now is which counter they will bail out..
a) CIMB
b) Scomi
c) MBB
2. Additional funding RM5Bill is still insufficient. Past 0ne month, RM20B already wiped out from market mainly due to exit of foreign fund.
2. Dividend fr EPF akan berkurangan - alasan - market drop
3. Alasan yang akan digunakan oleh najib - US boleh bail out, takan Malaysia tak boleh buat...
For me, US is bailing out banking system, without bank it wont be any economy...
4. Malaysia bail out crony...thats a different

p/s bro - bile nak mengembangkan facebook.kah kah kah

Pengganas Negara berkata...

HARAM JADAH KAU NAJIB...
Memang tonyok punya menteri...
Ketuan Melayu kepala Bapak Kau...
Haram jadah..ingat duit itu mak bapak hang punya ke..?

Cilanat! Sial!...
Woi...Gilo apa..?
Bila nak protes ni...?
Tak sabar nak mengamuk ni...

Woi Rakyat Malaysia sedar la woi...
Jom kita protes dan guling kan..kerajaan sial ni...

Tanpa Nama berkata...

Dulu semasa negara kena krisis kewangan pada 1997 Madey ambil duit Petronas untuk menyelamatkan perniagaan kroni dan anaknya. Ada yang membantah seperti AI dan AI kena buang, dituduh anwar sodomilah, idola IMFlah dan apa lagi. Kini siapa di antara mereka dalam kepimpinan UMNO berani protes dengan tindakan Najis. Nak harap Pak Lah? Nanti Pak lah puji melambung Najis pula. Mana otak yang membenarkan wang EPF/KWSP diguna untuk menyuntik ValueCap. PR mesti hentam habis-habisan tindakan bodoh ini.Kenapa duit rakyat di EPF diguna untuk tujuan yang tidak prodaktif itu? Aden bangkang habis tindakan Najis tu. Tak ada kualiti langsung dalam menangani isu kemelesetan ekonomi.

ilovebudu berkata...

bincang belum ka dah ni...best dapat 5billion.....senyap jer berita tv radio dak nak hebahkan ke?..cerita bestnie rakyat tolong negara main saham...yg ada epf pun xpernah nak main saham..kurang2nyer dapat gak merasa duit main saham tu pemegang akaun epf

pekanpahang berkata...

Harga saham sekarang memang rendah,kalau beli utk jangka panjang sure untung.Tapi siapa yg akan dapat untung tu nanti?.Yg pasti syarikat broker tertentu akan dapat komisyen jual beli saham yg besar,mungkin anak syarikat CIMB.Lagi satu mungkin saham-saham syarikat tertentu akan di lonjakan dan terselamatlah pemegang saham berkenaan yg mungkin juga org tertentu.

Zackry berkata...

Takpe pakai la Bilion-Bilion pun kalau tak cukup duit Tabung Haji dan Zakat masih banyak. TOTOK um-NO mesti gumbira sebab boss-boss depa makin kaya nanti boleh la depa dapat RM20 tutup mulut.

BANGSAT SUNGGUH TOTOK um-NO!!

Tanpa Nama berkata...

WOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Apa sudah jadi ni??????
Hancurlah negara macam ni.
Ni penyamun Tarbus siang hari.
Dahlah pelingkup petronas. Nak pelingkup lagi tabungan rakyat???
Aku taulah Najib memang tak pernah simpan dalam EPF sebab tu dia tak peduli.
Mentang2 lah dia dah confirm dapat duit pencen. Boleh lak kata pinjam duit EPF. Ni jenis toyol apa ni songlap duit siang2 hari???

jahanam najis berkata...

woi...ni duit aku tau....?
i mesti sumpah..sumpah sesiapa yg membahayakan simpanan masa depan aku mati sekeluarga...mati anak cucu cicit...jahanam berketurunan...
siapa bagi dia hak, memang bodoh....malaysia habis la dgn menteri atau pemimpin macam ni....kalu boleh aku rela menyeludup ke negara lain, kalu tak boleh ...i mati la....mengapa orang jahat macam ni kecil-2kecil tak mau mati hah?

@#$%^&*(!)#$^%@&*(^!

Farid Abu Talib berkata...

rilex la pak isham. pak najib kata malaysia kukuh dan stabil menghadapi krisis ekonomi. bagilah chance kt pak najib. kahkahkah

v-jolt berkata...

Terima kasih BN!!

Terima kasih pengundi2 BN!!

Terima kasih di atas hadiah ini.

Mana koridor? Jalan ke tak jalan? Projek2 rakyat lain? Apa jasa Valuecap pada rakyat? Dia tolong kurang harga minyak? beras? tol? ada bagi duit utk rakyat?

Terima kasih. Terima kasih byk2.

Pewaris Reformasi berkata...

teori memiliknegarakan apa saja nyata sangat tidak valid kerana negara akan menggunakan alasan kepentingan bersama untuk itu.

hidup kapitalisme yang memperjuangkan hak pemilikan harta individu! duit rakyat adalah hak rakyat!

Tanpa Nama berkata...

salam sham dan kucing2 hang,
hang punya blog paling best, tak surf tak leh tidoq. kalau boleh hang update 25jam sehari. kasi bantai sama mongolian. aku yang tak pandai ni pun tak reti cara depa beli helikopter.

kah. kah. kah. kah

enche treq berkata...

buliten utama ad kuar brita neh tadi..
tp ciput gla...
najib ckp..."this is different...-its..its not from the budget...-we just borrow from them..."

jemapohku berkata...

Aku rasa "Mrs Marcos 2nd Malaya" punya kerja ni, woi Datin Sri Tak Cukup ke duit tu lagi nak jaga badan, Takut "mr Marcos 2nd Malaya" cari lain kee
Memang suku sakat yang tak cool ni
HAMPEH

Mat Smokey berkata...

Memang mampus le rakyat kali ni,
Dulu si Madey kini Najib pula,
Apakah ini balasan Ilahi,
Kerana memilih pemimpin sekular?

Habis le duit bertahun ku simpan,
Diguna pemimpin yg gile kuasa,
Suka-suka dia buat keputusan,
Ingat duit rakyat dia yg punya?..

anak malaysia berkata...

rakyat malaysia sedarlah bahawa mamat monggol ni cuma tahu mengabiskan duit dan pasang bom C4 jer..jadi jom la kiter ramai ramai menghamcurkan mimpi dia utk jadi Pm

ayuh bangkitlaqhhhhhhh

Tanpa Nama berkata...

Aku tak halalkan duit aku dilabur sesuka hati... bagi balik duit aku najib.... aku tuntut kat akhirat nanti kalau ko pelingkup duit aku...

pauh janggi berkata...

Najib Pembajak? Apakah DAIM ZAINUDDIN di belakang semua ni???

EPF milik kaum pekerja, iaitu kaum majoriti di Malaysia. Gaji semua petugas dari kerani hingga lah ke Pengarah semua ditanggung oleh duit kaum pekerja ini, bukan dari kerajaan yang mengutip cukai dari rakyat. Tapi dalam pada itu organisasi kaum pekerja seperti MTUC dll tidak pula diberi kuasa perundingan yang penuh dalam proses membuat keputusan. Ini terjadi ketika ZAINAL ROMPAK menjadi Presiden MTUC yang bersekongkol dengan lanun-lanun. Sudah lah begitu, sekarang duit EPF hendak dikaut lagi OLEH LANUN UNTUK LANUN DEMI LANUN

Farouk berkata...

Mungkin ini hanya spekulasi semata-mata. Tapi seandainya perkara ini betul, memang Najib akan terima laknat Allah seumur hidup kerana menggunakan hak orang lain tanpa kebenaran...

Tanpa Nama berkata...

KENAPA MESTI AMBIL DUIT EPF RAKYAT!!!!???

- kenapa tak pakai duit petronas yg tahun ni untung RM40 billion.
- kenapa tak minta bank negara?
- kenapa tak cancel 'corridor2' yg menkayakan kroni jak?
-kenapa tak guna 'wang keciciran' dari IP dan GLC tu?.
- kenapa tak cancel pembelian Eurocopter..negara kita bukan nak pegi perang!
- mana Khazanah Holding?

banyak cara pak Najis ooiiii..pakai duit hang pun takpa! pasai hang sendiri pun dah kenyang entah berapa billion!!

wang rakyat adalah untuk simpanan masa depan rakyat bukan untuk bailout company2 kroni...

rakyat dah buat laporan polis pada Najis dan Lembaga Pengarah EPF pasai salah guna kuasa pakai duit rakyat untuk buat bailout syarikat kroni.
entah peruntukkan mana dalam Akta KWSP boleh bagi kuasa duit simpanan rakyat ni boleh kena guna untuk tujuan2 bailout macam ni.
jangan selindung di sebalik term 'pinjaman' Najis oooiii..pinjaman kalau dah tak boleh bayar balik pun nak salahkan siapa nanti..siapa yg nak dibankrapkan, siapa nak bayarbalik, berapa lama syarikat kroni ni boleh bayar balik, pencarum EPF dapat bonus kah kalau syarikat dah survive setakat nyawa2 ikan?
sepatutnya syarikat2 kroni yg dah kena bailout ni pakai duit EPF..pemagang saham terbesar dan pemgurusan ialah RAKYAT!

PRU13..awal tahun 2010 percayalah!

deedslampor berkata...

MANE TINDAKAN PAKATAN???