Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 17 Julai 2009

PARTI PAS : SATU OGOS TURUN BERDEMO ANTI - ISA




PARTI PAS MENYERU AHLI, PENYOKONG ,
WARGA SATU MALAYSIA TURUN BERDEMO 1 OGOS 2009


Kelmarin, PAS menyeru ratusan ribu ahlinya agar menyertai demonstrasi membantah akta kontroversi untuk menyerahkan memorandum ke Istana Negara, 1 Ogos ini.

Parti itu juga mengarahkan semua ketua penerangan negeri dan peringkat kawasan menganjurkan ceramah dan mengedar risalah menggalakkan orang ramai menyertai Himpunan MANSUH.

Pada 13 Julai, Pemuda Gerakan secara terbuka menyatakan sokongan terhadap - dan turut serta dalam - demonstrasi itu yang dianjurkan Gerakan Mansuhkan ISA (GMI), yang disertai pembangkang dan NGO hak asasi
.



7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah...TERER...MEMANG TERER...kah kah kah kah

MALAM TADI SEORANG USTAZ SEMASA MENYAMPAI KULIAH DI MASJID...kah kah kah kah...kah kah kah

TANPA SEGAN SILU MENGAJAK SEMUA ORANG PERGI DEMO ANTI ISA PADA I OGOS NANTI...kah kah kah kah

MEMANG TERER USTAZ KITA NIH...kah kah kah kah kah...PADAN MUKA GEROMBOLAN...kah kah kah kah

GEROMBOLAN HANYA TAHU BUAT POSTER TAPI TAK PANDAI BAGI KULIAH...kah kah kah kah kah...kah kah kah

[TERER]

Tanpa Nama berkata...

ni baru betul ... demo bantah ISA ... jangan jadi bodoh demo bantah PPSMI

ainon mohd berkata...

Saya berdemo untuk PPSMI. Saya akan ikut berdemo anti ISA.

Tanpa Nama berkata...

alamak sama tarikh konset search.... mana satu ak gi nih? dua-dua cool bro....

Khun Pana aka johanssm berkata...

Boleh kah kita hantar kad jemputan kepada Pak helah untuk turun padang dan sertai demo ini?
Harap Pak Helah tidak tertidur semasa berjalan.

PEMUDA PAS KEMAHANG 1 berkata...

Demo anti ISA betul, demo anti PPSMI pun betul. Dua2 langkah betul dan bijak.

Bantah ISA sb akta tu zalim, dan bercanggah dgn Islam. Dlm Islam kena bicara dulu baru boleh hukum.

Bantah PPSMI pula sb dasar tu tak jelas dan tidak menunjukkan satu langkah yang bijak dan betul.

Kalau nak tingkatkan penguasaan bahasa Inggeris, betulkan la cara pengajaran bahasa Inggeris. Kenapa pula nak libatkan mata pelajaran sepenting Math dan Sains.

Dlm Math dan Sains, takde diajar tentang verbs, past tense, future tence, grammar.

Kamu sakit mata,tetapi kamu merawat hidung. Betul ke tu langkah kamu?

Sokong Umno Bn tu boleh, tapi jangan sampai melulu dan membabi buta. Selidik dulu dasar dan matlamatnya. Jangan pula kita sokong yang membawa rebah, atau sokong perkara yang syubhah dan maksiat.

www.pemudakemehe1.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

masih tak paham paham ... yang kata PPSMI untuk memperkukuhkan bahasa english itu UMNO, kerana itu kita lawan sebab objektive bodoh...

PPSMi bukan bertujuan untuk memperkukuhkan bahasa english, PPSMI untuk mengekal kan bahasa melayu sbg bahasa melayu, bukan melayukan english. PPSmi untuk rakyat termasuk mak cik mak cik felda dapat baca research paper or journal yang dalam tu ada ilmu dan tak jadi bodoh sokong UMNO.

jutaan journal dipublishkan tiap tiap hari di seluruh dunia ...99% dalam English :) Baca poem william shakepere beza dengan baca journal...