Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 13 Mei 2010

LAPORAN DARI HUTAN AUSTRALIA - KANGAROO AKAN BERSIDANG



STAND DOWN LAGI


jam 10.40 satu lagi satand down.

karpal mahu membuat rayuan di mahkamah rayuan.


sekarang semua peguam bertemu hamkim di bilik hakim


nota:


ini kes abdul curi lembu

tapi tuduhan curi kerbau

ini yang pelik

nak lihat laporan tuan punya lembu tak boleh pulak !

pelik pelik pelik kah kah kah


BERSIDANG KEMBALI



Jam 10.45

Karpal meminta persidangan dibekukan sementara.

Ini telah ditolak oleh hakim




MAHKAMAH BERHENTI LAGI


jam 10.00 pagi ini satu lagi stand down !




KARPAL SINGH


karpal singh telah menyelar tuan hakim

kerana hakim salah dengan mengatakan tidak

ada perbezaan antara - rela/consenting

dengan tidak rela/non consenting


KAH KAH KAH


bangang punya hakim
tak kan tak tahu beza
antara lembu dengan unta

tak tahu beza dengan auntie pet dengan mat pet kah kah kah




JAM 9.59



Karpal berkata : Bukti dari saifool akan dapat

dikecualaikan jika pasokan pembela dapat ekses/melihat/meneliti

kenyataan saifool.

Walau pun berjuta juta saksi dibawa - ianya tidak ada apa2 makna

kerana pasokan pembela tidak dapat melihat kenyataan orang

yang menuduh.


KAH KAH KAH :

tetiba si abdul di tangkap dan di bawa ke mahkamah

abdul bertanya: pasal apa?

pendakwa : kau curi unta. kami ada saksi

abdul : mana dia?

pendakwa: ini dia saksi nama dia saifool.

saifool: betul dia inilah yang curi lembu

abdul : curi lembu ke curi unta?

pendakwa : itu bukan hak kamu nak tahu

KAH KAH KAH






JAM 9.45


Karpal Singh mula berhujah

Inilah kali pertama dalam sejarah kehakiman
dalam dunia ini dimana tuduhan adalah berbeza
dari laporan saksi.

saksi tuduh lembu dia dicuri abdul!

tetiba di mahkamah abdul ditudu curi unta kah kah kah

malaysia boooleeeeh !




DI SAMBUNG LAGI




SUASANA

wartawan dari pelbagai jenis telah lama sampai
menunggu apa yang ada.

jam 8.45 - anwar dan wan azizah sampai

jam 9.00 - mahkamah dibuka - yang ada tempat masuk

jam 9.15 - belum bermula


16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hakim zainal - HACKS

peguamcara yusuf - THE MAGICIAN

Tanpa Nama berkata...

Jam 9.16...

Director : Okay.. everyone tolon gather around please...

Hakim : Woi cepat la semua.. kita da nak start shooting ni...

Director : Ok semua... ari aku nak semua perfect la.. Hakim, ko jgn ade tangguh la apa la, Saifool.. aku nak konek tu kena masuk betul dlm lobang jubo.. pelincir kasi abis pun tak pe.. semalam banyak filem rosak ooii.. producer pun dah bising kat aku.. korang bukan tak tau mulut Bik Mama tu.. tu blum dia mengamuk lagi.. nanti dikepit muka aku ngan kopek dia tu.. wuuiihh ngeri beb...

Director : ok la semua ambil tempat memasing...

Jam 10.00 ...
Film Crew: Ok ready... ''Sodo Mee Part 2'... scene 69... take 3...
Director : Action

Tanpa Nama berkata...

Kalu hakim pekak, pendakwa boleh tanya banyak soalan pekak dan mendapat jawapan pekak yang btul-betul pekak. Senang saja ada percanggahan besar dan semua orang siuman kecuali yang pekak tak mahu terima akan nampak yang pendakwa sudah buat kesilapan besar yang bodoh pula tu dan kini nak guna hakim pekak untuk menerima kesilapan mereka. yang malangnya pengarauh pekak ada pada hakim yang mempunyai kuasa pekak yang bersumber dari UMNO PEKAK.

Tanpa Nama berkata...

OMG boleh mampoih dengan orang tolol dan tongong mcm ni!!!!!!!!!

you go, Uncle Karpal! i know you can do it!

Tanpa Nama berkata...

Hakim Zainal adalah DUGONG II in the making.kalu tak tunggu pembalasan dari ALLAH S.W.T bila tiba dia nak MAMPUS nanti...kalu tak pun SAKIT TAK BOLEH BERAKKKK..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Karpal says Yusof citing past cases back in 70s & 80s, shows that "he's living in the past"

tuan tt..

apa maksud livin in the past tuan?

livin in the past = back to the furture?

Tanpa Nama berkata...

untuk live hearing:

http://anilnetto.com/

click pada anak panah bernombot tu..

Tanpa Nama berkata...

living in the past? ingat tu aja? tu lightweight dude..

they'd create a new case law just to get things their way.

Tanpa Nama berkata...

org kelantan..
Kami bharap ai menang dlm kes ni. Ks teruskan..kami bsama anda dluar mahkamah...

Tanpa Nama berkata...

pernyataan 'AKU RELA' dengan pernyataan 'AKU TAK RELA' memang sebenarnya sama 2x5 je...

kapal sing ni je yang 'siul', bising2 memekak singing out of tune, nak bersiul lembut macam burung dalam pesta pertaruhan (tak haram) siulan burung, tapi suara dia yang keluar macam kentut kapal 'TOOONNNNN' pitching lari, melodi ke laut, langsung takde kelas - mesti kapal sing ni tak masuk kelas sains & matematik dalam inglis!

sebabnya: kalau aku tak RELA makna aku boleh syok tidor malam tak payah susah2 berjaga; kalau aku RELA pun sebenarnya aku cuma minat operasi pau PATI je (pau sorang indon 200, 10 orang dah 2ribu beb!) bukan aku ikhlas sangat nak berjaga malam kawal taman aku ni, kalau tak dapat pau PATI lebih syok aku tidor da!

itulah asas hakim berfatwa rela dangan tak rela takde percanggahan...

Small mama berkata...

kah..kah..kah..


abdul tak curi lembu...abdul tak curi unta.

yang curi unta suami najib.

kah..kah..kah..

dia sorok unta dengan lembu bawah kopek.

kah..kah..kah..

cari-cari tak jumpa tuduh abdul.

kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

Oii Tanpa Nama 2010 Mei 13 11:08.. tulah pasal dulu mak bapak ko hantar sekolah... ko ponteng... ko pi melepak kat sopin' kompleks ngan bohsia pantat busuk... pi main video games... pi main laucky ball kat snooker centre... sambil isap Winston, Marlboro, Dunhill, Konek dll... bila dah besar bodoh bangang cam kaldai... pas tu menyusahkan mak bapak dan masyarakat... kecik-2 Cikgu tanye nak jadi hapa... ko cakap nak jadi Lawyer... tapi bila dah besar jadi cam ni la... Loyar Buruk...

Tanpa Nama berkata...

Kalu mcm ni aku pon bleh jadi lawyer. Senang je kejenye. Bagi aku jubah ngan wig.

Tanpa Nama berkata...

itulah kerja sebenar seorang hamking di 1malizia

kalau kerja tak macam tu, dia tak akan dipanggil hamking. dia akan dipanggil hamlau atau hamsap

spanj berkata...

aku doakan semua pencacai dan tuannya (bikmama) mati nanti jadi babi. Ada hakim.. yang arif konon.. bodoh berlipat-lipat, bangang tahap gaban

Tanpa Nama berkata...

tetiba je hakim dalam court ni menjadi sekor BABI