Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 3 Disember 2010

SATU LAGI PERKATAAN TIPU MELAYU




SERAGAM BUKAN TIPU MELAYU



nota:
macam macam dijalan kan
macam macam diusahakan
semuanya untuk menipu melayu




HARGA DIESEL MUNGKIN DISERAGAMKAN
- melayau

Jawatankuasa Bersama Bagi Membanteras Penyelewengan Diesel Bersubsidi sedang mengkaji kemungkinan diseragamkan harga bahan api untuk semua sektor bagi mengelak penyelewengan berterusan.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Ismail Sabri Yaakob berkata, pada masa sekarang wujud perbezaan harga yang ketara apabila diesel untuk industri dijual sebanyak RM2.05 seliter berbanding harga yang telah disubsidi kepada nelayan sebanyak (RM1.25) dan kenderaan pengangkutan darat (RM1.48).

''Perbezaan harga antara diesel yang dijual kepada nelayan dan industri adalah sebanyak 80 sen dan kalau ada yang nakal untuk menjual bahan api bersubsidi kepada pihak industri lebih tinggi 50 sen pun, banyak yang mereka boleh jual.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. INGAT TAK PERKATAAN SELARAS…. kah kah kah..

kah kah kah… SELARASKAN HARGA GULA… kah kah kah..

kah kah kah.. SELARASKAN HARGA IKAN…. kah kah kah…

woit… KALI INI ZIONIS APCO TELAH BERI NASEHAT... kah kah kah..

kah kah kah.... MENCADANGKAN PERKATAAN DI SERAGAMKAN… kah kah kah..

kah kah kah… KENAPA GUNAKAN PERKATAAN DISERAGAMKAN?.... kah kah kah..

kah kah kah.. APA MAKNA DI SERRAGAMKAN?...kah kah kah..

kah kah kah…. DISERAGAMKAM MAKNANYA DI SAMAKAN…. kah kah kah..

woit.. INI BETUL BETUL TIPU MELAYU…. kah kah kah..

woit… CAKAPLAH MINYAK NAK NAIK HARGA…. kah kah kah..

kah kah kah… DISERAGAMKAN KEPALA BANA APA?.... kah kah kah..

woit... BILA NAK SERAGAMKAN GAJI MAT MONGOL DENGAN GAJI TUKANG SAPU... kah kah kah..

woit… APA PUNYA TUUUUUR…. PROJEK TIPU MELAYU…. kah kah kah..

nota:
boleh kah berat badan bik mama
di seragamkan dengan berat badan ziana zain kah kah kah


14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bro TT...

Hang ada dengaq tak pasal..PERKESO nak naik lagi charge bulanan...katanya PEKESO Rugi...selama ini tak pernah dengar PERKESO/SOCSO rugi..alih-alih tahun ini ..depa kata depa rugi ...tak ke pelik..baik hang pegi siasat...

Tanpa Nama berkata...

ade ade je idea diorg nie...

macam macam..

kpz

Chi Kuan Tai berkata...

Hello bro jemapoh!!!!Harga diesel untuk kenderaan rakyat biasa ialah RM 1.70...murah 0.15 dari Ron95...tapi cukai jalan mahal nak mampus sebab kata dia orang diesel murah....dia orang nak banding harga diesel sekarang dengan dulu...RM 0.40 segelen. Kepada kekawan tu...cubalah parti lainlah pulak memerintah...kalau tak bagus kita tukar parti lainlah pulak...janji kebajikan rakyat diutamakan. Apa pasal takut sangat nak tukar parti...amarika tu tiap penggal tukar parti...tak lak jahanam...malah parti yang ada agenda untuk rakyat akan menang...malaysia pulak...ada agenda ketuanan melayu pulak yang kau pilih. Dari segi adil pun dah jelas tak adil kepada rakyat malaysia...atau mungkin kau suka pada tak adil!!!!!!koh...koh...koh

cicit ngah layor berkata...

Seolah2 penyelewengan dan penyeludupan digalakkan.Lagi banyak org menyeleweng/menyeludup keperluan asas ghakyat,lagi demer suker sbb senang demer nak naikkan gheger baghang.Aper gunernyer penguatkuaser yg berlambak2 tu.Cegah ler penyelewengan yg berleluaser ni dengan kuaser yg komer ader.Tapi kalau dah kepalernyer mcm kepaler taik,ekornyer pon jadi ekor taik.Maklom ler,poket dah kosong,pelabor takut nak melabor,tengkok ghakyat ler yg jadi mangser sembelihan demer.Munoh dibuatnyer.

Tanpa Nama berkata...

itu sebab kau orang terus mesti pangkah umnongok/bn sebab mereka je tau memerintah untuk menyusahkan rakyat.

apa apa pun ok berkata...

percayalah...... harga diesel malaysia lebih murah dari peranchis... lebih murah dari canada... lebih murah dari sepanyol... lebih murah dari korea selatan... lebih murah dari gotham city.... kahhh... kahhh... kahhh... lancau la seragam... kahh... kahh... kahhh... lepas ni apa pulak... setara... kahhh... kahhh... kahhh... lancau la.... setara..... kahh... kahhh... kahhh... babi betui la depa ni...

ketuanan layu berkata...

Sebelum ni gunakan perkataan di"selaras"kan,la ni di"seragam" lepas tu penstrukturan semula...jawapannya = NAIK HARGA lepas ni nak guna perkataan apelak penyamun2 lahanat nie.....gunala plak memantapkan,mentembamkan,menegakan,membulatkan .....

Tanpa Nama berkata...

Naiklah berapa pun...

Orang2 kaya tak akan susah
Orang2 pakai drebar tak akan susah
pak2 menteri tak akan kenal susah
CEO syabas tak tahu erti susah
Ketua pemuda umno tak akan susah

Yang susah pemburuh
Yang susah mak cik felda
yang susah penoreh getah
yang susah kerani dan pion
yang susah orang kampong
yang susah orang duduk flat

Naikkanlah harga minyak...
sebab
lepas ni kita boleh naik beskal

SL Chan berkata...

Bagus! kerajaan yang prihatin terhadap kroni dan kuncu-kuncuya...kah kah kah ...hidup!hidup gerombolan pundekpundek..kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

just throw away the fuel subsidy and we can end this cloak and dagger charade

thereafter, can throw away the current federal regime once and for all

bunga ros berkata...

tak lama dulu selaras, ni seragam pulak...ertinya sama. Corner sana corner sini, kena tipu aje la rakyat 1Malaysia ni...padan la muka bagi penyangak memerintah

Tanpa Nama berkata...

agaknya kopek bik mama seragam tak dgn ziana zain ?

IbnAbdHalim berkata...

Padan muka rakyat!!! Kah!!! Kah!!! Kah!!! Sokong lagi UMNO/BN.

Tanpa Nama berkata...

bro..

bisnes biasa la.. tauke mau untung ma.. so kalau leh nak selaraskan dengan negara yang jual paling mahal..

baru ada umph.. poket pon lebat..
nak harap subsidi kerajaan lambat.. tax pon banyak kena turun.. mana boleh ini untung..