Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 19 Januari 2011

INI BUKAN FITNAH




INI F UNTUK U






note:
face book munkee face
kah kah kah








SATU MALYSIA .COM SEDIA GANTI FACEBOOK -mstar

Dissat seluruh warga dunia asyik ‘melayan’ Facebook, laman web sosial paling popular, seluruh masyarakat dunia digemparkan dengan laporan bahawa laman itu bakal ditutup tidak lama lagi.

Mendengar khabar belum pasti itu, setiap yang mendaftar sebagai pengguna Facebook tertanya-tanya apakah laporan itu benar atau sekadar khabar angin semata-mata.

Tidak lama selepas khabar angin ‘penamatan riwayat Facebook’ dan tiada kenyataan rasmi yang mengesahkan tentang penutupan laman web itu, maka ramailah peminat setianya yang tersenyum dan menarik nafas lega.

Apa yang pasti, usikan nakal untuk seluruh pengguna Facebook di dunia itu membuatkan manusia terlopong seketika, membayangkan apa akan berlaku terhadap dunia masing-masing tanpa laman web sosial itu.

Ketua Pegawai Eksekutif CASO Sdn Bhd, Ezran Baharum berkata, ia bukan satu perkara mustahil apabila terdapat desas-desus tentang penutupan operasi Facebook yang dikatakan akan bermula Mac ini.

Mempunyai kemahiran dan pengalaman dalam bidang teknologi maklumat (IT), pemuda 27 tahun ini berkata, keputusan tersebut mungkin dibuat atas beberapa faktor termasuklah ketagihan melampau masyarakat dunia terhadap laman itu.

KAH KAH AKH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH.
..

woit..BILA CINA MAJU JUAL NASI LEMAK... KATAKAN NASI LEMAK HARAM.... kah kah kah...

kah kah kah... BILA INDIA BANYAK JADI DOKTOR ... KATAKAN DOKTOR TERLAMPAU BANYAK.... kah kah kah...

kah kah kah...BILA SUARA KEADILAN JUAL 170 KEPING SEMINGGU.... TARIK LESEN... kah kah kah..

kah kah kah... BILA MENIAGA NAK BANGKRAP... SALAH KAN CHINA.... kah akh kah..

kah kah kah... BILA PROTON TAK LAKU.... SALAHKAN ORANG PUTEH... kah kah kah..

kah kah kah... BILA MINYAK SAWIT TAK LAKU SALAH KAN YAHUDI.... kah kah akh.

kah kah akh... BILA BALAK TAK ADA ORANG EROPAH BELI... SALAH KAN NGO... kah kah kah..

kah kah kah... BILA SURAT KHABAR MELAYU TAK ADA IKLAN... SALAH KAN CHINA... kah kah kah

kah kah kah... BILA INTERNET BEBAS.... BUAT UNDANG UNDANG UNTUK KONTROL.... kah kah kah....

kah kah kah.... FB MEMANG TOP.... kah kah kah...

kah kah kah.. 90% KUTUK GEROMBOLAN..FB IALAH LAMAN KUTUK GEROMBOLAN..... kah kah kah...

kah kah kah... LALU TABUR FITNAH FB NAK TUTUP....kah kah kah..

kah kah kah... TUJUAN FITNAH BIAR ANAK MUDA MASUK LAMAN SATU MALYSIA....kah kah kah..

PERGI ....LANCHowwwwww SATU MALAYSIA.com.... kah kah kah kah...

nota:
dari akhbar mana berita fb
nak tutup?
yang nak tutup ini
akhbar melayu yang sokong gerombholan
kah kah kah




12 ulasan:

LibangLibu berkata...

Tn. TT,

apsal letak dlm folder Abdullah Badawi, Bodoh Jgn Bagitau Orang Lain?

dia baru nak masuk tidoor tu.

KAH KAH KAH!KAH KAH KAH!

haluankiri berkata...

Salam TT.... semua gerakan bawah tanah muncul dan bergerak dgn guna FB jer... OBAMA pun menang guna FB jer ... keh3x... ini taktik gerombolan nie...

Ndee_tganu berkata...

laman 1malaysia? kakakakakah aku dah lama tgk laman tu tp xrase thingin pn nk jenguk. Aku bimbang ada org taruk link perangkap dlm laman tu. mana2 page Pro PR dorg pdajal. UMCO sdiri xleh pcaye.. laman pencacai UMCO lagi la takleh pcaye

UMCO= Umno+Apco
UMCO= United Malay Clown Organisation

Tanpa Nama berkata...

gua tak campur beb.gua buka blogspot pun nak sebar ilmu,bukan FB yang buang masa..apa faedah...cerita pergi jamban nak kentut pun beritahu tukar tiub...kah69.bodoh....cina berniaga tanpa internet pun boleh maju kaya...

govofhate berkata...

facebook tutup pn internet masih ada..jln sentiasa terbuka..

Tanpa Nama berkata...

nak tutup?
pergi lanchoww laa budak tuh!

potong telo laa kalau facebook tutup

Tanpa Nama berkata...

mustahil facebook akan ditutup...hanya org bodoh je yg percaya berita2 karut mcm ni. tau tak berapa banyak duit diorang dah dapat? facebook akan terus maju & disokong oleh2 gergasi2 kapitalis di seluruh dunia.

ketagihan yg melampau? dulu masa takde facebook pun ramai jugak orang yg bodoh..sekarang aku bukak facebook pun tetap berjaya dalam karier. kalau facebook diharamkan, tujuannya ialah memastikan org kekal menjadi bodoh

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama 16:10

Facebook buang masa & tak berfaedah? Itu terpulang pd tahap kebodohan masing2 utk menjadikan sesuatu tu buruk atau baik.

Contohnya kalau bagi jongkong emas pada orang bodoh, org tu takkan dapat manfaat sebaliknya terus miskin & bankrap. Tapi kalau orang yg pandai, dgn duit RM20ribu je boleh jadikan diorang jutawan.

Kalau ko rasa facebook tu bodoh, lu sama la mcm org bodoh yg dapat jongkong emas tu..hahaha.

Tanpa Nama berkata...

This is no freedom of speech and the press..

Gerombolan pengecut make sekarang dikongkong rakyat.

This will have an adverse effect on AMNO.

jezza berkata...

1malaysia.com nak ganti facebook???
chet!! bullshit!!! sial siot bedeyot!!

Tanpa Nama berkata...

fb nak tutp satu hoax

Tanpa Nama berkata...

1malaysia.com tu macam cibai jer.

intai dia nyer privacy notice pun macam haram jadah nak menipu.tak professional langsung!

ada hati nak ganti facebook.tui!

tapi apa nak buat, duit da masyuuukkk.apa la sangat bagi statement bodo bebal nak ganti fb tu.