Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 19 Januari 2011

MACAM MACAM PUNYA GILA




GILA BOMOH




PESAKIT MENTAL MENINGKAT 15.6 PERATUIS TAHUN LALU- mkini

Kementerian Kesihatan amat peka dan bimbang tentang peningkatan masalah kesihatan mental, di mana sepanjang tahun lalu sebanyak 400,227 pesakit mental menjalani rawatan di hospital kerajaan.

“Jumlah ini menunjukkan peningkatan sebanyak 15.6 peratus daripada tahun 2009,” kata Menterinya, Liow Tiong Lai selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Penasihat Promosi Kesihatan Mental di Putrajaya, hari ini.

Beliau berkata, peningkatan angka itu dilihat selari dengan ramalan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) bahawa beban masalah kesihatan mental dijangka akan terus meningkat pada kadar 15 peratus menjelang 2020.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI BERITA BETUL DAN TEPAT... kah kah kah..

kah kah kah... MEMANG SAHEH... BAYAK YANG MENTAL SEKARANG... kah kajh kah..

1- ada yang gila nak jadi first lady
2 - ada janda gila nak jadi anak dara
3 - ada yang gila rogol amah
4 - ada yang gila model
5 - ada yang gila projek
6 - ada yang gila nak jadi yb
7 - ada yang gila nak jadi ketua bahagian
8 - ada yang gila nak jadi ketua cabaang
9 - ada yang gila nak jadi menantu ayah
10 - ada yang memang gila kah kah kah

18 ulasan:

ALahaI sI LunCAi berkata...

TT, TAK HABIS TU..

ADA YANG GILA JUBUR
ADA YANG GILA BUDAK TADIKA
ADA YANG GILA PESAKIT
ADA YANG GILA MAIN ATAS KERETAPI
ADA YANG GILA ' GELAK '
ADA YANG GILA TODI ( TT KENAL KOT? )
ADA YANG GILA BABI

Tanpa Nama berkata...

Peningkatan 15% dalam setahun maknanya dalam 6 tahun lagi 1 Malaysia gila! Rakyat gila, KK gila, YBs gila, Menteris gila, PM gila kah kah kah -

macam mana tak gila? Negara pengeluar minyak sawit terbesar di dunia tapi minyak makan boleh kurang, negara keluar minyak tapi harga petrol tinggi, orang nak belanja 15b boleh bankrap negara tapi orang nak belanja 51b tak, wanita 2 jadi wanita 1, mati tak bunuh diri tapi tak dibunuh, orang asing sah kena letup tapi tak ada bukti orang tu ada masuk negeri, dan akan datang... boleh jual undi kerana undi boleh serah pada proxi suka dia pangkah! Gila jangan tak gila - biar kita gila jangan negara gila!

ibat

naim berkata...

ada yang gila baca TT, kalau tak gelak-gelak baca TT sehari, macam hendak demam. kah! kah! kah!

simpang 3 berkata...

ada lagi laa... gila nak berpadu-padu.

cicit ngah layor berkata...

Aper sangkut pautnyer org giler diMalaysia ni dgn WHO.Otak org jadi mereng sbb banyak pikior.Gaji ghendah,baghang mahai.Gaji 1000rm,sewer ghomah 350rm.Yg lebih dr itu ler untuk makan,belanjer sekolah anak,minyak motor dan beli rokok daun.Cukup tak cukup,kener tempoh juger.Biler hujung tahun,kepaler lagi penin,tambah2 pulak kalau 3 org anak yg bersekolah.Macam maner tak giler?Pemimpin hanyer pandai bercakap jer,ghakyat lenten peghen mencaghi duit untuk hidup mcm org lain.Kalau berterusan mcm ni,tahun depan akan bertambah lagi org giler diMalaysia ni.

bob marley berkata...

camner x mental klu kerajaan x ambil berat ttg pengunaan dadah jenis ice@batu@chaiwtu..
kerajaan @ polis saje je kacau tokan2 ganja, sape jual ganja mesti berlayar betahun2.tapi tokan2 ice selambe je tolak. yg paling bangsat, polis pun ada tolak. nie bkn fitnah derw...gua x dapat apa pun klu fitnah puak2 tu. pastu depa pi payung awek2 bwh umur..pastu kepala dah setting ngam depa pi balun awek tu ramai2...x caya???
caya la, sebab kat kl nie 1001 kisah ada derw....heeheheeheh..
kat kg lain ceritanya...kat kg ak..ramai org2 tua kat kg kata anak depa kena rasuk tapi sebetuinya mental anak depa rosak sebab dadah jenis nie...x tido, x mkn, duk sorang2 dlm bilik, merapu, ilusi.
kat kl sampai budak2 sek tingkatan 4 pun layan..
x tido 3-4 ari sebab tu la jadi sasau...
bkn sebab hantu rasuk atau puntianak kacau...
bkn gak masalah keturunan atau ekonomi..
puncanya dadah jenis ice...
dont let dat thing control your brain..hehehehehe..
jadi, nasihat gua..isap je la ganja..tenang...
jgn isap batu... ada niat jahat utk melemahkn remaja di malaysia utk bangun....

Tanpa Nama berkata...

Ini cerita benar- baru belaku minggu lepas. Di dalam KTM, orang tua cina dengan fasih berbahasa melayu membebel sorang diri dengan memaki hamun PM Lan--- dan bermacam-macam kata nesta yang dihambur terhadap kepimpinan negara serta mengutuk Malaysia. aku fikir orang tua ini terlebih berpolitik..mungkin gang MCA atau Gerakan yang tidak dapat jadi kroni. Sebaik aku melangkah keluar dari gerabak ke stesen Sentral...seorang anak muda yang smart memberi pidato ala Speaker Corner di Hyde Park London atas isu-isu semasa. memang benar, rakyat Malaysia sekarang ini terlalu ramai yang stress. Yang bagusnya, Pakatan tak payah berceramah menjelang PRU nanti kerana isu-isu telah dibawa oleh mereka-mereka yang sakit mental ini. BN dah kantoi!!!

donk berkata...

kita tunggu pula para pemimpin jadi gila...sekarang memang banyak..gila kuasa..gila dahi licin..gila artis..gila kumpul harta..gila kumpul gundik...

bayangkan najib dan rosmah jadi gila..dengan tak mandinya..baju koyak rabak..busuk macam bangkai anjing...

unknown berkata...

ALahaI sI LunCAi
ada lagi...hahahaha
ada yang gila sbb kapal selam xleh menyelam...
ada yang gila raba²
ada yang gila slim²
ada yang gila rasuah
ada yang gila sbb hati dah biru
ada yang gila sbb glog dia xda orang komen..(ALahaI sI LunCAi kenai kot)
hahahahahha

Tanpa Nama berkata...

KAH69...ADA YANG GILA TAK NAK MENIKAH TAK NAK KAHWIN ASYIK TUKAR TIUB..TUKAR YIUB..TUKAR TIUB...KAH..KAH..KAH... TIUB APA? TIUB KONDOM!!!!!!!!!!

cicit ngah layor berkata...

Tu ha.unknown dah komen pon.Senang hati dier....Mcm2 ader dalam sambai belacan ni...ader cabai,ader bawang ader asam,ader gagham...itu yg buat dier jadi sedap walau pon pedaih.

Tanpa Nama berkata...

yang paling cool....
gila rogol amah

Tanpa Nama berkata...

gila kelab putera 1 malaysia...

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro,

Tu le..org gila yang ramai di mesia..

gaji ciput..anak lak nak ramai..ukur le badan sendri..bini tiap tahun dok lepak kat wad bersalin..kasik lah bini rilek sikit..bukan nak sayang sangat pun kat anak2 tu..balik koje dah penat..Anak2 bising.. nak naik darah je..

Bila dah tua..anak yang berderet2 tu dok bergaduh sebab tak de sape nak jaga mak bapak yang sorang tu..
Tuhan bagi akal ..fikir2 lar..budget2 lar sikit

Satu lagi orang gila..
Prinsip biar pape asal bergaya..
Memang le sakit otak ....
Kete nak beso..rumah menyewa je pun....
Hidup bukan nye lama lagi bang oiii..

jezza berkata...

orang gila ni cool jo
mati masuk syorga
tapi yang jenis:
gila hisap eskrim gula melaka
gila karaoke
gila ngecat
gila kata tak dibunuh atau bunuh diri tapi mati
gila suntut jubor
semua ni gila waras go to hell!!!

Tanpa Nama berkata...

aku setuju dgn bob marley. ganja adalah 100% daun yg dikeringkan, lagipun ciptaan Allah. manakala ice pulak ciptaan manusia, macam2 bahan kimia diaorg mix utk jadikan ice. So, paham2la kalau bahan kimia dah masuk dlm otak. tu yg jadi macam bob marley ckp tu. kalau setakat layan ganja takdela efek mcm layan ice. paling kuat pun muntah taik jer, kalau stok mangga la. patutnya kerajaan bantras habis2an ice ni, dah terbukti ice merosakkan anak2 muda yg bakal menjadi pewaris negara suatu hari nanti. ke kerajaan suka anak2 muda ni khayal dan rosak supaya mereka terus kekal berkuasa. wtf.

Tanpa Nama berkata...

Satu pagi di stesen komuter seorang yang berpakaian kotor dan rambut kusut sedang selongkar tong sampah.Penumpang lain sedang memerhati orang yang kurang siuman tersebut.Tiba tiba seorang bertanya kepadanya.
Orang biasa:Awak cari apa?
Orang gila: Cari tiket.
Orang biasa: Awak nak kemana?
Orang gila:KL.
Orang biasa: Kenapa tak naik masa
komuter ke KL sampai?
orang gila: Gila ke! mana boleh
naik kalau tiket tak
ada.

Tanpa Nama berkata...

Satu lagi cara lebih berkesan dari kerajaang gerombolan tuk mensenyapkan blog2 dengan mengisytiharkan empunya2 blog dan pengikut2nya gila dan dengan itu mudah diTampoikan mereka shj tanpa banyak cerita.

Kah kah kah. Kerajaang gerombolan dapat inspirasi dari buku "The Lingam Gates: A frontier other men dare not go".

Lagi pun ops "Tampoi Mali" tak sesusah dan secerewet ISA atau Hasta Manyana Hasutan yang mana Julian Assenge boleh korek.

Kerajaang gerombolan dah naik bengong. Kita pun tumpang sekaki bengong supaya Tampoi tidak datang menggamit.

Madah Pujangga Bengong:
Walaupun caranya bengong tapi lebih murah daripada kaedah Tunisia.

Kah kah kah.