Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 8 Februari 2011

DARI DATARA N TAHRIR -MESIR




JUMAAT INI SEKALI LAGI



nota:

kerana ramai warga malaysia
dari kedah johor pahang terenganu
yang tidak dapat datang jumaat lalu
maka sekali lagi pada jumaaat ini
satu lagi perhimpunan setiakawan
bersama rakyat mesir akan diadakan.


SEMUA DIJEMPUT BERKUMPUL:

pada jumaaat 11.1.11
jam :2.00 petang
tempat : sekitar masjid klcc


sila beritahu kawan kawan
pak cik beri tahu mak cik
abang beri tahu adik
adik beri tahu kakak
balak beri tahu awek
awek beri tahu mak
supaya jangan kena rotan nanti !



GUGUR DI BUNUH


nota:
perarakan untuk menngingati
ahmad muhamad mahmoud wartawan
yangdibunuh !


MASUK HARI KE 14

warga mesir masih berkumpul didataran tahrir
jumlah yang yang datang t idak pernah susut

malam ini di dataran tahrir pihak tentera telah cuba menyempitkan
kawasan. mereka telah membawa tank masuk. tapi ini tidak menakutkan
penunjuk perasaan.

PERINTAH BER KURUNG

tak ada sesiapa pun ambil pot
malam ini anak anak muda masih berpusu-pusu
turun ke dataran tahrir.

WARTAWAN GUGUR DI INGATI

malam ini satu perarakan membawa keranda
telah dijalankan di dataran tahrir.

keranda kosong ini telah di arak
untuk mengingati ahmad mohamed mahmoud yang
mati ditembak pada malam 2 feb lalu.

ahmad sednag mengambil gambar dari atas bangunan
bila dia ditembak mati.

ahmad ialah wartwan untuk akhbarAl-taawun.

al-fatihah untuk yang be rani.

GUGUR SHAHEED

setakat ini telah dipastikan dengan tepat
ada 287 warga mesir yang gugur

232 di cairo
yang laian nya di iskandariah dan suez
banyak gugur pada malam januari 30

AKTIVIS DITANGKAP

doberitakan semakin ramai aktivis yang telah ditangkap.
mereka adalah anak anak muda yang menyusun
gerakan pro demokrasi.

TUNTUTAN

1- mubarak letak jawatan
2- pilihanraya adil dijalankan
3- kebebasan bersuara
4- kebebasan berkumpul
5- kebebasan media dan akhbar

tututan ini adalah tuntutan asas
yang dilihat terbentang di kain
rentang di dataran tahrir.


RUMAH PUTEH

obama telah membuat keputusan bahawa
mubarak wajib berundur

calon obama ialah omar sulieman
omar juga ialah calon israel

mubarak masih berdegil dengan hujah
tanpa mubarak mesir akan kacau bilau.

BANK KEDAI PEJABAT

bank kedai pejabat telah dibuka
tapi semuanya setengah mati

BUMI ARAB

bumi arab sedang bergolak]
semua sedang menunggu dan memerhatikan
apa yang akan dilakukan oleh mubarak

ISRAEL

israel merasa terancam
jika bukan barua amerika
yang menggantikan mubarak
maka masa depan israel tidak lagi terjamin.

parti islam adik beradik/ikhwan muslimin
akan memainkan peranan yang penting

jika parti ini menguasai mesir
maka tidak dapat tidak - besar
kemungkinaan perjanjian damai antara
mesir/israel akan dimansohkan

jika ini berlaku - budaya dan lanskap
politik di timur tengah akan berubah.

sama sama kita tunggu


AWAS ! WASPADA !

pembelotan juga akan berlaku
anak anak muda yang turun berdemo ini
akan tertipu

revolusi di sunai nil ini menjanjian
tapi tidak ada satu kepastian

yang belot ialah kaum borjuis
yang bersedia sekali lagi untuk
bekerjasama dengan musuh rakyat dunia - amerika syarikat!

nanti dan lihat!

18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

woit TT,11.1.11 dah lepas.... nakdemo kepalabana apalagi? jangan silapctaruk tarih,kena hati hati nanti takut bikmamasorang jer yang datang!!!!!!

Anti TELAN berkata...

Difahamkan Obama juga telah menghubungi TAIB Mubarak agar berundur segera

Jangan asyik menyelam dilurah 'sungai' Lebanon jer...kah kah kah kah

Obama berkata Hosni Mubarak is better than TAIB Mubarak. Obama says Taib Mubarak is 'cicak' not Kuching...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Tunisia telah tunjuk kemaluan kepada Mesir.

Tanpa Nama berkata...

pandai sungguh amerika dan israel naik daun..

calon2 yang pro amerika israel akan dicanang2kan supaya dipilih..

apakan daya, inilah kehendak demokrasi ala amerika umno upco..

di amerika, calon yang berjanji separuh mati akan pro israel akan berjaya menjadi presiden.. biasanya calon2 demokrat dan republikan pada awal pemilihan eliminating parti masing2 pun, dah jelas nampak pro-israel da..

demokrasi rakyat entah kemana.. kepala butuh la semua ini.. yang berjaya ialah "konsep pukimak" jua akhirnya.. entah bila dunia akan menjadi milik anak muda.. walaupun muda gagah berani mati, tetapi mudah ditipu dengan mainan politik orang tua bangang yang makan garam dulu macam lembu..

golok-jangok berkata...

Salam 1 Malaysia - khaaakk tuih!

di mesjed klcc, pakat mari ghamaa2 weh, adek kakok hok dok leh mari menggu lepah tulung mari.

Beraheng tokat Ali, Zul Kulem, Azeez mamok, Keri Jem/KJ, Pukida, Perkosa, Gabungey Pondey Selangor (GAPS), Zaid KITA, Geng Sokok Tinggi (GST) & puok2 Gelombey Meroh Tok Pa pon buleh mari, tapi dok payoh la dok kat mesjed klcc tapi dok kat pucok banguney klcc.

kawe dapat kobaa hari ke-14 di Meser - wartawey utusan meloya, TV3/4, berito hairan, rtm, nst teloh ditakap oleh poles/askar Meser maso demontrasi di cairo & iskandariah kerano teloh membawo gambaa Najib & rosmah & kerano melaung2 1 Malaysia.
kawe harap wartawey2 ini dok dapat balek ko malaysia.

Tanpa Nama berkata...

"Secularism is seen as one of the obstacles hindering democratization in the Arab region.The process of secularization in North Africa, in particular, involved the disempowerment and marginalization of society's traditional institutions.Islam does not pose a hindrance to free thinking and innovation.Unlike the fruits of modernity in Europe, modernization in the Arab Maghreb has been a process of hegemony not liberalization, hence the terms pseudomodernity and pseudosecularism.Secularism and modernity have both been used as weapons to silence opponents and justify despotism, the violation of human rights, and the confiscation of civil liberties."

DR AZAM TAMIMI
Center for the Study of Democracy, University of Westminster

Tanpa Nama berkata...

11.2.11 laaaa....

SHreK_MaN berkata...

abe wehh....11/1/11...

kawe keno cari time machine dulu ko?....

Tanpa Nama berkata...

http://www.harakahdaily.my/encik-datang-dari-umno-bahagian-mana

Tanpa Nama berkata...

apa yang ko kata itu hari, memang tepat isham.. kudos..

http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=30708:pandangan-kedua-bawa-pulang-bawa-kesan-negatif&catid=1:utama&Itemid=50

rozali53 berkata...

jumaaat ini
satu lagi perhimpunan setiakawan
bersama rakyat mesir akan diadakan.

SEMUA DIJEMPUT BERKUMPUL:

pada jumaaat 11.1.11 SILAP NI 11-02-2011 CEK BALIK TT
jam :2.00 petang
tempat : sekitar masjid klcc

dr.Ramlo berkata...

isyam !
takbiiiiiiiirr.
membebaskan diri drpd pemerintahan kaedah firaun merupakan kehendak fitrah semulajadi manusia yang normal.
Jika mereka terlalai daripada fitrah asal kejadian mereka ini, maka mesti ada satu kelompok yang mengerakkannya.
Biarlah mereka yang mempunyai fitrah yang murni bangkit, untuk menyatakan keinginan mereka kepada fitrah kebebasan.
Pengerak yang menghidupkan fitrah kebebasan merupakan golongan terpilih.
TQ

Tanpa Nama berkata...

Bro,

tarikh salah tu
11/2/11
bukan 11/1/11

ahaks...
Joe Radzif

Tanpa Nama berkata...

itu tarikh 11.1.11.kasi adjust bos..

Tanpa Nama berkata...

Protesters Arrest more thugs with Police ID -
http://www.youtube.com/watch?v=pr60tIzEMoQ

Tanpa Nama berkata...

Amerika gua rasa bukan musuh dunia, kalau die musuh dah lama dia lanyak dan tawan banyak negara dah. Amerika nie sebenarnye sombong(tengok keadaan) dan tamak dan amat menjaga kepentingan sendiri, jadi negara2 dalam dunie nie yang MEMBAWA FAEDAH KEPADA AMERIKA,dalam bentuk seperti minyak, gas, makanan, persaudaraan lampau macam dgn Israel dan sebagainya akan die jaga lah. Jadi Amerika tak takut menyuarakan pendapatnya kerana mereka 'sedar' mereka mereka yang terkuat dan dunia hanya mampu ketuk Amerika dengan mulut. Tu je Amerika sebenarnya 'can be very ugly' but it's not the musuh.

Tanpa Nama berkata...

mubarak apco bila nak tumbang?
jalan dah lain macam ajer...

Tanpa Nama berkata...

Bro TT

Mesir tanpa Mubarak huru hara!
Malaysia tanpa UBN huru hara!

Khurafat kedua sudah keluar!
Adakah Mubarak belajar dgn UBN?

pergi jahanam dgn mitos,dongeng, khurafat dan kawasan-kawasan yg sewaktu dengannya! Cool for revolution activies!