Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 10 Februari 2011

DARI DATARAN TAHRIR - HARI KE 16



TUNTUTAN ANAK MUDA MESIR







nota:
pelajar malaysia yang baru
pulang dari mesir kalau
membaca dan melihat gambar ini
sila terjemahkan - tk








TUNTUTAN DARI WARGA MESIR :


1 – mubarak berundur
2 – bubarkan parlimen
3 – tubuhkan satu badan bebas dari warga mesir untuk menyusun pilihanraya terbuka
4 – bincangkan perlembagaan baru bebas dan berkebajikan untuk warga mesir
5 - tangkap dan dakwa sesiapa yang bertanggung jawab membunuh demonstran
6 – bebaskan semua tahanan politik


HARI KE 16

beribu ribu warga mesir masih lagi
berkumpul 24 jam di dataran tahrir
seluruh mesir telah bangun

MUKA MUKA BARU DI DATARAN TAHRIR

kelihatan pendatang baru ke dataran tahrir
mereka memakai baju t - suez canal authority

ada kumpulan memakai baju telekom mesir telah turun berdemo

20 orang hakim dan peguam telah membuat tuntutan
untuk membuat perlembagaan baru untuk mesir

MUBARAK DEGIL

mubarak masih berdegil
berita mengatakan first lady
masih berada di cairo

PERINTAH BEERKURUNG

tidak ada sesiapa pun ambil pot tentang
perintah berkurung

WIKILEAKS

wikileaks telah membocorkan dengan jelas
siapa dia naib preasiden yang baru
dilantik oleh mubarak
maloan yang bernama omar suleiman
ini adalah orang jahat

laporan wikileaks ini mula tersebar meluas
di mesir dan bumi arab

para demokrat dan pembanghkang yang menentang kezaliamn
telah memilih beberapa pemimpin untuk
berbinccang - semua gagal

perbincangan yang bermakna hanya akan bermula
sesudah mubarak blah

semangat dan solidariti masih teguh dan aman
anak anak muda masih menyusun melalui fb, blog dan tweeter
teknoloji baru sedang mengancam rejim zalim bukan saja di mesir
tetapi di seluruh dunia


BURUH SAMA BERDEMO



AMERIKA DAN ISRAEL

obama dan para pemodal antarabangsa
sedang menakut nakutkan dunia tentang bahaya
expremis islam. seperti di malaysia - mesir
menggunakan 'extremis islam' sebagai hantu
untuk menakut nakutkan rakyat.

'hantu islam' ini juga digunakan untuk mendapat
sokongan amerika. macam madey dan najib
buat di malaysia - mereka tangkap al-maunah, tangkap kmm,
tangkap shiah - tuduh mereka pengganas - ini untuk
suka kan hati amerika dan kaum kapitalis barat.

ANAK ANAK MUDA MESIR

anak anak muda mesir masih rock dan cool
ini akan menjadi trend untuk seluruh dunia
kalau tahun 60'an anak muda di london paris dan berkerley
yang rock - hari ini anak muda di tunisia, cairo, iskandariah, suez,
yaman, saana, aljeria yang rock

dunia menungu anak muda di saudi rock
bila anak muda saudi rock
maka keluarga saud akan lari
dunia islam akan rock all the way

NOTA:

seorang anak muda AHMAD MUSTAFFA yang ditemui oleh wartawan
di dataran tahrir telah berkata:

'lagi lama kita berdemo - lagi banayk kita akan dapat'

DATARAN TAHRIR HARI KE 15


NOTA:
sila ambil perhatin
tidak ada perhimpunan jumaaat esok

perhimpunan bersetiakawan dengan rakyat mesir
telah di tunda ke jumaat minggu depan

parti politik dan ngo yang menganjurkan
perhimpunan ini minta maaf


8 ulasan:

Genta berkata...

bila anak muda 1Malaysia nak rock??


anak muda 1malaysia suka menikus adakah disebabkan bermuka tikus?


alma2paradise

Tanpa Nama berkata...

lawan ....
taknak lah , aku takut
nanti habis karier aku
anak bini nak makan apae ??
lawan
lawan lawan
lawan
takleh aku tak de telor
nak lawan camne
bior isham rais je lawan
dia banyak telor
lawan aku cakap lawan
lawan lawan lawan
lawan
lawan
law....

Tanpa Nama berkata...

TT, dekat almari buku lu, xde kamus bahasa Arab-bahasa Melayu?

Lu nie memang pemalas. Sama macam gua.

kauka berkata...

nota:
pelajar malaysia yang baru
pulang dari mesir kalau
membaca dan melihat gambar ini
sila terjemahkan - tk

kah kah kah! keh keh keh!
Isyam oii tak fahamkah kau !
pelajar malaysia yg dibawa balik ke Tanah air semuanya terdiri dari pelajar perempuan. Yang lelaki masih tinggal di Mesir bersama-sama rakyat Mesir menghalau keturunan Firaun.
Pelajar lelaki yang pulang ke Tanah air bersama pelajar perempuan adalah pelajar lelaki yang jambu, mereka pulang takut dirogol Arab.
Ada juga pelajar lelaki yang pulang kerana takut dibunuh Arab mesir, walaupun dah 5 tahun tinggal disana tak pernah dibunuh Arab Mesir.
Pelajar lelaki yang balik dari Mesir terdiri dari pelajar yang tinggal di Medan Tahrir tempat penunjuk perasaan berkampung, walaupun di daerah Tanta, Asyud, madinatul Nas.
Abe Isyam,
Jangan harap golongan ini nak memimpin rakyat menggulingkan gerombolan. Poooorah

mtgbertam berkata...

Kalau ikut kepala sosialis TT, lingkup lagi awal negara.

Tanpa Nama berkata...

Yang ada di lapangan tahrir itu tidak akan mengingati valentine day isnin ini

mereka hanya mahu mengingati rakan mereka yang telah gugur syahid.

mereka tidak akan membawa bunga mawar merah tapi membawa kemarahan yang berapi2

katakan TIDAK pada mubarak dan valentine day!!

Tanpa Nama berkata...

amerika anti-komunis sebab fahaman tu bertentangan dengan cita-cita dajal. tengok movie dulu, yg jahat je, pakai bendera soviet,ckp rusia. etc.

macam amerika anti-islam skarang. tengok movie skarang, yg jahat je, ckap bahasa arab,muka arab, solat etc. brainwashed!

Tanpa Nama berkata...

Anak muda Mesir nak gulingkan Mubarak.DiTunisia pun anak-anak muda jugak yang halau keluar Presiden dan First Lady.DiMalaysia Pemuda PAS baru nak berkumpul,kata 30,000 ramainya diKedah.Bezanya pemuda diMesir dan Tunisia tu,gulingkan kerajaan zalim diMalaysia Pemuda PAS nak angkat sumpah wala kepada pemimpin.