Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 6 Mei 2011

GERAKAN ANTI KIMMA



MANA ASAL USUL MEREKA





BOIKOT RESTORAN KIMMA


kulit gelap, mata bulat, hidung mancung, bulu badan lebat, terdapat semua ciri2 masyarakat india tapi malaoon ni mengaku melayu.......... isisisis..... bangsa yang paling selekeh n cetek ilmu di muka bumi ni...... seseorang patut bangga dengan asal usul kamu..... jangan campur adukkan bangsa n agama. kalau mamak ni rupa paras 100% melayu x pe jugak dia nak mengaku melayu......... sedarlah diri kamu wahai mamak. i bukan nak maki hampa tapi inilah realiti di malaysia ni. info penting...... kat malaysia ni, orang2 india kasta rendah iaitu (pariah) adalah majaroti convert kepada mamak (muslim) n kristian. ini kerana mereka x tahan dengan cacian n makian daripada kaum sendiri (diasingkan) so bila mereka convert maka terhapuslah kasta ni.... tis is main reasons. bukan semua mamak kat malaysia macam ni but majoriti......
Oleh mat raja pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/04

wa sokong cakap ANAK KAMPUNG tu, Nak boikot kedai mamak@KIMMAK yg sokong UBN atau boikot kedai mamak yg pengotor?. fokus la betul2 bro. jadi carca marba pulak la ni.Kalau ikut fahaman wa, kita boikot KIMMAK sokong UBN ni dan mamak yg sokong PR kita tak boikot.tak gitu?. sejak TT lancar kempen boikot KIMMAK ni. dah hampir 2bulan wa tak masuk kedai KIMMAK ni. jangan lari fokus.
Oleh Tanpa Nama pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/04

mcm dah lari dpd tajuk asal.. nak boikot restoran mamak psal diorg support umono or sebab kedai mereka kotor? persoalan utama timbul; kalo kedai mereka jadi bersih selepas nie (pembersihan secara meluas dilakukan selepas pendedahan TT minggu lepas), adakah boikot ini akan dibatalkan/menjadi senyap?? Saya lihat org ramai mainkan faktor sama berulang kali berdasarkan pengalaman "kurang bersih" mereka di kedai mamak. Persoalan kedua saya,Jika kedai mamak tu sokong PR, apakah kita xkan boikot kedai tu, walaupun secara terang kotor?? Isu boikot kat mesia nie, selalu dibuat, tapi xcontinue.. contoh, ada usaha nak boikot Mekedi; katanyer sponser hebat perang, nak tahu sikit, apa terjadi skrg? Bila isu dah lapuk sikit, ramai dah xboleh nak berpuasa mekedi (mungkin ada segelintir kecil berkecuali dalam hal ini)!! So, saya nak tahu.. hope ada sesiapa boleh bagi komen..
Oleh ANAK KAMPUNG pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/04

kelam kabut lah korang nie..malu aku jadi melayu..sebab ade jugak org2 perangai mcm korang nie..biar lah depa nak wat apa pun..hang sibuk sangat wat apa..duk hina kasta kaum org lain..
Oleh Tanpa Nama pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/03

Bro...tolong senaraikan restoran mamak yang harus di boikoikan....
Oleh Alamak pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/03

adoih lerrr.... aku dok mencarik kedai makan yg ada free wifi, nak cepat nak cek emel.. setau aku kedai mkaan mamak je yg selalunya bagi free wifi kat pelanggan nih... kedai makan melayu, hampeh..... pusing punye pusing, last2 aku port kat mcd! adoihhh... mana satu nak boikot nih??? mamak lokal ke yahudi glokal???! tapi aku cukup setuju cadangan 3 Mei 2011 2:47 PM yg no.1 tu: analisa sikit statistik, tengok depa tu hadap ke dgn kita melayu nih, yg org2 melayu (khasnya melayu cap umngok) hadap sangat kat mamak tu???
mamak tipu duit http://www.mahkamah.gov.my/causelist/hc/hcs4/latesthcs4/2008/27.03.2008-YA.pdf
Oleh dukun melayu pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/03


Cuber tengok restoran subaidah diChain Ferry Butterworth.Harge teh ais,kopi ais mahai dr kedai lain,tp gelaihnyer kecik dr kedai lain.Itu pon penoh....terutamer malam minggu.Semuer muker Melayu.
Oleh cicit ngah layor pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/03

kahh..kahhh..kahhh patutlah 1 monggol 1 sembab suka pada puKIMMAk sbb makan roti canai yg penuh ngan penuh mamak..adey chheet!
Oleh Tanpa Nama pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/03

eeeeeeeeeee ni dah dapat dari umno tuduh pulak orang lain yg tawarkan ... setianya hanya pada mic sebab dia keturunan keling ... auta kuat ... RM5dia tak terima sebab umno bagi RM7 juta .... kalau bagi RM10juta ...tentu dia mahu tu ... keling...!!!
Oleh rantai pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/03

Yong pergi ke restoran kat section 8 Shah Alam. Kat situ ada restoran mamak. Masa tu UiTM cuti. Adi tak ramai orang kat Shah Alam. Restoran mamak tu agak sunyi. Jadi pekerja demer dok melepak kat depan restoran sambil sembang2. Alangkah terkejutnya Yong apabila salah sorang pekerja meludah di depan restorannya sendiri. Dia bukan pergi ke longkang dan meludah di sana, tapi dia tembak ludahnya dari tempat dia duduk, ptui! Yong dapat bayangkan apa dia buat dengan makanan yang dia hidangkan.
Oleh Yong pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/03

melampau ko suruh ketuk kepala chandra.... dah ler dia tu OKU.... tapi...kalo tengok cara dia u turn 360 darjah mendidih jugak darah...kahkahkah apa nak buek bro...cari makan ler sabedek ane....amma!(dgn lenggok kepala) kahkahkah
Oleh Tanpa Nama pada KEMPEN BOIKO KIMMA DI TERUS KAN LAGI pada 11/05/03

RAMAI KENA TIPU



kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


9 ulasan:

V for gunpowder berkata...

kerajaang perpaduang makang ikang....
KAH..KAH...KAH.....

http://ataabastille.blogspot.com/2011/05/perpaduan-mlayu-ijap-kabul-amah-dengan.html

ANCUK OMAK KAU......eh...amah kau....

kah..kah...kah...
eh...anak kau yang kat u tu.....eden bagi kamero lg...kah...kah...kah....

Tanpa Nama berkata...

aku konfius r...boikot kedai mamak sbb kimma ke, atau sbb kedai kotor?? mne satu ni tt? apa pegangan ko? ko jgn ckp berbelit2 plak tt...klu ckp berbelit2 nampak sgt ko mmg sengaja sebar fitnah utk kpntingan sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Hallo isham!
Patut le x pernah nampak ko minum kat mamak CM! Ye la ko mana minum teh mamak, ko minum beer yang ko jual kat cafe bau-bau kopi (bau-bau jubur) ko tu .

Aik!! blum update lagi ke add ni kat blog ko?? 'Bau-bau jubur' dah berkubur oii..kasi padam la..

"RiceCooker Annex Central Market
atau datang ke Bau Bau Cafe Central Market"

hijauputih berkata...

Bro Isham, kat kuantan ni x de sape nak beritahu mana senarai restoran kimma dan restoran ngaku muslim.

peminat eee berkata...

rupa-rupanya eeee ini juga buat bisnes tablet computers: http://www.engadget.com/2011/04/18/asus-eee-pad-transformer-uk-edition-review/

Jom Makan berkata...

kalau nak boikot, boikot semua kedai yg kotor, tak kesah la mamak ke, mamak celup ke, melayu celup ke melayu asli ke, india ke cine ke, asalkan kotor kita boikot. Mencari yg bersih dan halal kan kewajipan individu ~ kita Malaysia perlukan bertahun lagi nak mengasimilasikan sesama bangsa. Skrang tak nafi baik macamana pun orang, mesti ade sentimen nak merendahkan/mengutuk bangsa lain. Sekadar pendapat :)

fizi berkata...

ada lagi malaun nak jadi melayu..eskay..keturunan keling siam masuk islam sbb nak dapat title melayu bumiputra..kah..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

fizi berkata...
ada lagi malaun nak jadi melayu..eskay..keturunan keling siam masuk islam sbb nak dapat title melayu bumiputra..kah..kah..kah


ramai org melayu kata malu nak ngaku melayu sebab ramai melayu buat perangai ta*k

tapi, kadang2 kalau kita pikir2 balik, patutnya org melayu bangga sebagai melayu sebab jelas sekali bangsa melayu ni amat popular dan diminati - sangat ramai org bukan melayu berlumba2 nak jadi melayu, tak pecaye tanya eee & eeeskeeey

kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

MOssad Mossad Mossad