Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 6 Julai 2011

INI DIA BOMOH EKONOMI DARI KELABIT




PAKAI PAKAR BOMOH KELABIT



nota:
hancur negara ini
pakai pakar ekonomi bomoh kelabit

yang sedihnya orang melayu
tak sedar sedar
negara sedang di kendalikan
oleh bomoh kelabit
kah kah kah



PEBAHARUAN JANA PENDAPATAN , JIMAT KOS RM13 BILION – berita hairan

KUALA LUMPUR: Kerajaan akan melaksanakan pelbagai pembaharuan dalam kewangan awam untuk menjana pendapatan dan penjimatan kos sebanyak RM13 bilion dalam tempoh lima tahun.

Untuk tujuan itu, kerajaan mensasarkan menguatkuasakan 20 cadangan yang dibahagikan kepada enam bidang utama iaitu meningkatkan pentadbiran cukai, merasionalkan insentif cukai korporat, pemerolehan telus, kawalan perbelanjaan dan perakaunan terakru, termasuk pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST).

Jika berjaya dilakukan, ia akan membolehkan kerajaan menguruskan kedudukan kewangan di luar jangkaan, membayar hutang negara serta melabur untuk masa depan, kata Idris Jala.

“Ketika ini hanya sejuta rakyat Malaysia membayar cukai daripada 28 juta penduduk dan jurang cukai semasa iaitu beza antara pungutan sebenar daripada unjuran kira-kira 20 peratus, berbanding 10 hingga 15 peratus di negara maju. Justeru, ia mewakili potensi pendapatan sehingga RM20 bilion,” katanya ketika membentangkan Inisiatif Pembaharuan Strategik (SRI) di sini, semalam.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… MUNKEEE NI DATANG DARI MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah… NAMPAK JELAS KEMUNKEEAN MUNKEEE NI…. kah kah kah..

woit… NAK MENIPU SAJA KERJANYA…. kah kah kah..

woit… TAK CUKUP ORANG KELABIT DI TIPU… NAK TIPU ORANG MELAYU PULAK…. kah kah kah..

woit… INI CONTOH BOMOH KELABIT YANG TERBANGANG…..kah kah kah..

kah kah kah…SATU JUTA RAKYAT MALAYSIA YANG BAYAR CUKAI…. kah kah kah..

woit… BOMOH KOKAK… JANGAN JADI BANGANG…. SEMUA RAKYAT MALAYSIA BAYAR CUKAI… kah kah kah..

woit… PUKEEE MAK MUNKEEE NI….NAK MENIPU…. kah kah kah..

woit… BELI ROKOK BAYAR CUKAI…BELI ROTI BAYAR CUKAI… BELI SELUAR BAYAR CUKAI… kah kah kah..

kah kah kah… BIL TALIPON KENA CUKAI… BIL LETERIK KENA CUKAI… kah kah kah…

woit…PUKEEE MAK BOMOH EKONOMI KELABIT INI…. INGAT KITA SEMUA BODOH… kah kah kah

nota:
kalau dapat tambahan duit 13bilion itu nak buat apa?
nak bagi duit buat kenduri
anak rosmah nak berancuk lagi?


nota:
waspada!
hormat diri sendiri

kalau kena tipu oleh bomoh kelabit
adalah kena tipu paling low
kah kah kah

sama macam kena tipu oleh orang
nigeria jual black money kah kah kah

14 ulasan:

lusabit berkata...

oi TT ngok, Deris jala ni bukan orang sabah lah badul. Dia orang kampung mu nun di sarawak sana.

Tanpa Nama berkata...

Bro, Idris Jala orang Sarawak le bro.

idris jalang berkata...

idris jala orang mexico la tt

yoep berkata...

aper ke bangang pnyer statment...hahaha.pastu duit berbilion2 tu masuk kocek gerombolan.

Tanpa Nama berkata...

mmg la sarawak....tp xkisah la sabah ke sarawak...

anon 1:38,
xpenting pun tu semua...ko ni mesti pecacai umporno kan..sb tu bangang semacam...org tgk pada isu la bodoh...

fools....BS...!!

Tanpa Nama berkata...

apa la lu olang... itu kelabit punya olang salawak la ..bangang

Tanpa Nama berkata...

Perkasa Not Allowed to Meet Agong at Istana Negara

KUALA LUMPUR: Perkasa presiden Datuk Ibrahim Ali today cancelled his scheduled meet with the Yang di-Pertuan Agong to submit a letter to seek audience with His Majesty.

According to sources, the meeting was cancelled due to the Istana not allowing the group to meet with him.

Perkasa was expected with the Agong today at 10.:0am to submit a letter to seek audience with His Majesty before 9 July.

KAH KAH KAH KAH KAH

Tanpa Nama berkata...

Kalau dah haramjadah,
mai mana pun sama.

Pukimak dia kata sejuta bayaq
cukai,tak keluaq dalam perut lagi,
pun dah kena cukai.

Memang MONKEY ni bangang tahap
gaban.

Oii...monkey,hang tipu orang
FELDA bolehla!

Tanpa Nama berkata...

1malaysia trasformer [aka bomoh pundek] dah

punahkan mas[terbang malaysia] dengan ikhsan

PM dolah mat mata layu [mungkin fuelled by ketamins

ikhsan his supporter tokay dadah (1)]



lepas punahkan MAS, transformer pundek nih nak jahanamkan

1 .alaysia pulak dengan fiscal reformnya .


ada besar kemungkinan bomoh pundek aka transformer 1malaysia

akan berjaya punahkan 1 malaysia seperti dia punahkan

mas



lihat ajelah , sidekick MAS, AIRASIA [tajaan kera jamban-

nantu si mat mat mata layu dolah] jadi syarikat gergasi [saham hampir rm4]

dan harga saham MAS junam ke rm1


pemimpin melayu tak tau malu dah-


senyum, senyum nih



kombi bik mama -najib pulak nak hancorkan selebihnya.
-----------------------------------------------------


mana letak pemikiran mat mat jeneral kat midef tuh.

jet singapura terbang sewenang wenang ke ruang udara malaysia.


guna sukit fizik untuk kira masa F15 mereka bolih datang ke kl

dan balik ke seletar airbase?

dengan speed 1200 km/hr F15 mereka bolih sampai ke kl daan pulang dalam 30

minit.

why saya pilih F15 sebagai contoh?

F15 ialah multi-role fighter, bolih carry bomb , buat dogfight dsbnya


mat mat jeneral kat mindef beli flanker ....


lepas tuh nak pindahkan pulak airbase sg besi ke hutan di sendayan


apa punya tuuur......


national security must be nomor 1 priority

tanpa national security tak de lah 1 malaysia kelak


janji ah pek kat singapura tuh bukan boleh caya sangat coz

they are money motivated and shrewd chingks


look man, mereka beli air dengan harga beberapa sen dari kita dan jual balik

dengan harga berdolar dolar pasal mereka pandai.


mat jeneral dan penjawat awam kita pandai jugak

main golf aje rupenya.

selalu menang kalau ada pertandingan khusunya jika ada sin-mal relationship


tapi kalau kita kaji dalam sedikit, kebanyakan mat mat di dalam gomen memegang

handicap yang tinggi [20-24] selaepas berkecimpung dalam golf hampir 20 tahun lebih..


apa punya bangang mat mat nih ?

sistem golf kononnyaya..


pantat... kalau tak bolih improve selepas 20 tahun, mereka tak patut

di jadikan bos -pasal bodoh , malas sangat

high handicap selalu senang dapat hadiah dalam golf competition


mat mat selalu bawa balik flat screen tv etc ...


nih satu lagi ,,, caddie di golf mak indon yang cun ikhsan cukong

yang sediakan pompuan untuk mat mat datok yang yang kempunan pompuan.


wak pusin















rujukan
--------

nukilan the tambi akbar ali dalam malaysia today

bunbinban berkata...

takan sejuta je org malaysia bayo cukai?. abis tu selama ni, cukai pintu, cukai tanah, cukai kereta, cukai jalan, cukai itu ini bukan di kira cukai?. apa, itu di panggil amal jariah?.

Tanpa Nama berkata...

nilah statement yg paling bangang skali...camne la tak habis duit MAS dia kerjakan....Bonggggooookkk....

Tanpa Nama berkata...

woit muka kelabit nampak asli lagi, kalau menyerupai eee...aduhai eee pun dah menyusup persatuan bomoh-bomoh malaysia!!

Tanpa Nama berkata...

agak2 lepas ni sedekah masjid pun kena cukai..kalau begitu statement

Tanpa Nama berkata...

cilakak lu main2 nama bangsa kaum sarawak!!!