Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 15 Julai 2011

KALAU 4 TAK DAPAT - AKAN DIULANG LAGI




LAWAN DAN LAWAN





BERSIH GELOMBANG KETIGA BOLEH BERULANG
– harakah daily

Dewan Muslimat PAS Pusat turut membayangkan kemungkinan gelombang ketiga Bersih berulang sekiranya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) terus angkuh dan enggan berubah.
Ketuanya, Siti Zailah Mohd Yusuf berkata, berdasar kepada situasi sekarang nampaknya rakyat tidak teragak-agak meneruskan gelombang Bersih 3.0.

“Mungkin gelombang itu akan lebih hebat lagi. Kita melihat keangkuhan SPR dan kerajaan seolah-olah mengenepikan pandangan rakyat,” katanya ketika ditemui selepas perasmian Masjid Al-Mujahidin dan penyampaian kelulusan hak milik tanah kepada penduduk di Kampung Kubang Kual, hari ini.

Perasmiannya disempurnakan Menteri Besar, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat. Hadir sama Adun Gual Periuk, Mohamad Awang, wakil-wakil rakyat dan pegawai kanan kerajaan.
Tanggal 9 Julai lalu menjadi detik bersejarah apabila puluhan ribu rakyat menghadiri perhimpunan anjuran Bersih 2.0 biar pun dihalang pasukan polis.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… DEWAN MUSLIMAT PAS INI SLOOOO SIKIT… kah kah kah..

woit… BUKAN BOLEH BERULANG…. kah kah kah..

kah kah kah…MEMANG DI RANCANG UNTUK DI ULANG…. kah kah kah..

nota:
sila ambil perhatian
bersih telah mengambil keputusan
dalam masa 3 bulan ada 4 pekara yang boleh dilakukan oleh spr

1 – hapuskan undi pos
2 – gunakn dakwat kekal
3 – bersihkan senarai nama pengundi
4 – panjang kan tempoh berkempen


semua tuntutan ini boleh dilakukan oleh spr
4 tuntutan ini tidak perlu perubahan perlembagaan
4 tuntuan ini dalam jangka kuasa spr

kalau spr tidak lakukan ini bermakna spr penipu
bermakna spr alat gerombolan

INI JAWAPAN



kita turun lagi
kita kuningkan negara ini


4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dasar kepala org pas akan berkata apakah susah sangat nak implement. dei, sampai kiamat pun boleh kena tipu. when you liberate your mind don't liberate suku-suku. jgn cakap berdegar-degar mengajak kita masuk ke dalam islam sepenuhnya. yes, to the hilt! org nogori yo main suku. sejak zul kena bunuh, ib.libya kena sembelih...too slooo to react. org islam berjuang bukan utk menang tapi utk mati! ini bukan ugutan, ini fakta syahid. tuntutan bersih tak perlu syahid pun, just be rational and react fast. cincin bincek nungun yo satu laei. jgn jadi pencaci dibobrokan agenda iblis. muslimah yg digantung bersama mokhtar tak mcm ante, tak perlu pun parlimen utk bersuara. bila tok nik kata ini pun tuntutan islam, tak muleh main-main lo! jika tidak hari ini bila? cuba take the long march, muslimah je. puulis tibai tak? silap hali mulan kena laba-laba maa....

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah. boooring dan slooo. kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

shahmetal? band apo tu jang? nak golak ko tak nak golak ni? gue angkat tangan la sbb lu ada band metal. mat sondol dan kangkong gerenti head-bangging punyo, pinjam lak rambut big mama. bunkface sure benggang geng. jgn lupa metalkan poco-poco utk mak datin sekali yo.

Revolusi_Malaysia berkata...

shahmental memang dengan bangangnya... smalam punye komen tak dapat jawab...