.

Jumaat, 12 Ogos 2011

KETUANAN MELAYU KENA TIPUBUMIPUTERA NO 1
nota:

cakap ketuanan melayu
tapi radio dan tv
india yang punya
apa jenis ketuanan melayu ini
kah kah kah
62 NGO DAKWA PEMANDU PINGGIR USAHAWAN BUMIPUTERA - berita hairan

Lebih 62 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang turut dianggotai ahli perniagaan Melayu dan bernaung di bawah Majlis Tindakan Ekonomi Melayu (MTEM) meminta kerajaan mengkaji kedudukan Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (PEMANDU) yang didakwa menganaktirikan peniaga Bumiputra.

MTEM juga mendesak kerajaan mengkaji semula kedudukan menteri bertanggungjawab, Idris Jala yang didakwa gagal memberi peluang kepada peniaga Bumiputera.

Ahli jawatankuasa MTEM, Mohd Nasir Abu Hassan, mendakwa ketika kerajaan melaksanakan pelbagai program transformasi ekonomi melalui GTP dan ETP, format pelaksanaan PEMANDU menyebabkan peniaga Bumiputera menanggung kerugian dan dilanda tragedi paling serius.

“PEMANDU meminggirkan peranan agensi kerajaan sedia ada dalam program agenda Melayu. Ketelusan dan akauntabiliti dalam PEMANDU sangat rendah dalam membantu agenda Melayu. Justeru, MTEM telah hilang keyakinan kepada kepimpinan PEMANDU dan menuntut Idris Jala meletak jawatan,” katanya yang mendakwa ia dipersetujui sebulat suara semua ahli MTEM.

MTEM adalah badan yang masih dalam proses penubuhan dan disertai 62 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) ekonomi Melayu terdiri daripada pengusaha, pedagang, profesional dan cendekiawan Melayu.

Mohd Nasir berkata, semua NGO Melayu itu sebulat suara bersetuju bersatu di bawah MTEM bagi menangani cabaran membentuk program transformasi ekonomi Melayu yang lestari.

Katanya, MTEM menyokong kepimpinan Najib Razak, tetapi perlu mengkaji semula semua keputusan dan cara pengurusan PEMANDU yang didakwa memberi lebih banyak memberi manfaat kepada peniaga Cina yang mengamal sistem kartel dalam pelbagai industri perniagaan di negara ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


APA MAKNA BERITA INI?

62 ngo ini tak setuju dengan dasar najib sekarang
62 ngo ini tak suka pada pemandu
62 ngo ini merasa bumiputera telah diketepikan
62 ngo ini merasa idris jala kontrektor anti bumiputera
62 ngo ini sedang gelabah cari kontrek
62 ngo ini makin susah nak dapat projek

awas!

62 ngo ini adalah geng anti-janjib

geng anti-janjib ini semakin tersususn
geng anti-janjib ini hanya menunggu masa
geng anti-janjib ini nak muhyiddin naik
geng anti-janjib ini melihat muhyiddin lebih pro melayu

kita lihat dan tunggu!

apa janjib?
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


janjib ialah janda dan najib
kutuk idris jala ertinya kutuk najib


1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hindu control radio dan tv di Malaysia. Mana dia Rais yang cakap tentang orang Melayu? Mana dia PUKIDA dan PEKASAM? Mana dia AMANAH?
Mana dia ZUL pejuang uma Islam?
mana dia Zahrain tokey coffee House Mamak Tanjung?
Sekarang lepas kuasai Air Asia melalui duit judi lumba kuda da kuasai KLCC melalui tanah Lumba Kuda Jalan Ampang dia dah kuasai MAS pulak
Mana dia penyokong tegar Mamak Madey?
Apasal tak buat perhimpunan Luar Biasa UMNO seranglah rumah Mamak Maddey dan Rafidah Wanita UMNO sebab Hindu dah kuasai semua syarikat penerbangan di Malaysia.
Kenapa tak ada Makcik FELDA berarak ke rumah Mamak Maddey kerana tipu Melayu? Kenapa tak der berarak ke rumah Daim Zainudin yang dah berjaya tarik balik semua dakwaan terhadap Tajudin Ramli?
Mana dia Pemuda UMNO yang nak pertahankan bangsa Melayu?
Takkan harapkan Azeeez Kadir, Zamree Kadeer dan Naina Merican serta Nur Muhamad Yaakup untuk pertahankan ketuanan Melayu?
Mana dia perarakan ke Istana Raja Melayu?
Taka da ke raja kapoor nak buat statement Hindu dah kuasai penerbangan Malaysia?