Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 12 Ogos 2011

MERDEKA APA LAGU KEBANGSAAN PUN CIPLAK




NOTA:


15 mei ialah nakba untuk rakyat palestin
nakba ialah malapetaka
malapetaka menimpa rakyat palestin
apabila israel di wujudkan pada 15 mei 1948

31 ogos ialah malapetaka untuk warga tanah melayu
malapetaka ialah nakba
nakba menimpa warga tanah melayu
apabila gerombolan ambil pentabiran dari british pada 31 0gos 1957

APA MAKNA MERDEKA LAGU KEBANGSAAN PUN CIPLAK




HAPUSKAN SIKAP HARAP JALUR GEMILANG PERCUMA
- meloya

JOHOR BAHRU 11 Ogos - Masyarakat berbilang kaum di negeri ini tidak seharusnya mengharapkan pemberian Jalur Gemilang secara percuma setiap kali menjelang sambutan Hari Kemerdekaan.

Pengerusi Jawatankuasa Penerangan, Belia dan Sukan Negeri, Md. Jais Sarday berkata, mentaliti subsidi seperti itu harus dihapuskan kerana Jalur Gemilang hanya wajar diberikan percuma kepada mereka yang tidak mampu untuk membelinya.

"Sehingga hari ini masih ramai tidak mengibarkan Jalur Gemilang di rumah, premis, pejabat dan kenderaan walaupun berada dalam bulan kemerdekaan. Diharap semangat patriotisme diterjemahkan dengan mengibarkan Jalur Gemilang. Apalah harga satu bendera dibanding nilai kemerdekaan yang tidak ternilai ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..TERUS KAN SIKAP INI.... kah kah kah..

kah kah kah... SEKARANG SUDAH JELAS BAHAWA 31 OGOS IALAH HARI MELAPETAKA.... kah kah kah..

kah kah kah...INI HARI GEROMBOLAN NAIK TAHTHA.... kah kah kah....

woit...KITA BIARKAN GEROMBOLAN BERTANDAK SESAMA MEREKA.... kah kah kah...

kah kah kah...BIARKAN MEREKA MENYANYI MEMULA MOON.... kah kah kah..

kah kah kah...DAN MENGIBARKAN BENDERA STAR AND STRIPES.... kah kah kah...

nota:
biarkan gerombolan meroyan
sendirian kah kah kah'


TIKUS APA INI?

11 ulasan:

Kulop Besor berkata...

wkah kah kah sampai nak paksa rakyat kibar jalur gemilang ape citer...rakyat dah muak bosan ngn kerajaan skrg

TopiJerami90 berkata...

tarikh kita dijajah umno 310gos

video pertama di youtube

PERASAAN KECEWA YANG TAK BOLEH DIKAWAL

Perlawanan Persahabatan ASIA 10 Ogos 2011

MB Selangor dapat hadiah penyapu lidi

Chelsea sedia korban Benayoun

hasilox berkata...

"Jalur Gemilang hanya wajar diberikan percuma kepada mereka yang tidak mampu untuk membelinya"

Tak mampu beli maknanya makan pun tak cukup. Kena ajar kibar terbalik ala SOS. Bangang macam ini masih dibayar gaji oleh rakyat. Gemilang sungguh. haha

Tanpa Nama berkata...

Kasihan orang ramai tiada rasa terpanggil untuk memasang jalur gemilang kerana kerenah gerombolan juga dengan cara dia memerintah negara membahagikan dua komponen sat Melayu dan satu lagi bukan_Melayu pada hal kita semuannya mengikut Perlembagaan adalah rakyat Malaysia .
Tapi kalu nak cari atau lihat banyak bendera pergi ke bangunan kerajaan atau pejabat Perkasa - penuh sarat dengan bendera kerana mereka samakan pasang bendera itu sinonim dengan patriotisme. Angkasapuri lebih hebat ada mega bendera dan kutu-kutu di mana saja yang diupah , akan masuk tv akan mabuk dengan bendera.
Lagu Memula Bulan memang ciplak dan rakyat Indonesia gelakkan Malaysia menciplak lagu itu. Nanti PR ambil alih Putrajaya kita jembut para pencipta lagu untuk menghasilkan lagu ori negara kita.
Kena buang lagu Memula Bulan, Jalur gemilang dan nyahkan yang orang gerombolan sebagai pejuan merdeka.

Awan Fantasia berkata...

mula-mula dah nampak di mana mereka punya inspirasi ambik...belah-belah sana(barat)..barat dijadikan inspirasi..Islam di tolak..Try check bali,PM kita tue betul2 ke Islam

Entri Terhangat!! :
Preview - Libas
7 Icons - Playboy

serenity9260 berkata...

hahahaha,umno taw ke buat benda yg ori??

1.Video Bagaimana Ahli Sihir Freemason Atau Kabbala Memanggil Syaitan Atau Master Mereka
2.User Interface Google Android 4.0, Ice Cream Sandwich Dikantoikan!(4 Gambar)
3.Terjun Dengan Jentolak(Video)

Tanpa Nama berkata...

tak payah nak kibar la bro! sekarang ni semua barang naik rakyat dah susah macam kami ni..
boleeehh blah la..

Tanpa Nama berkata...

"that i might see
my love returning soon
still true to me
and you memula moon"

bro ..mcm sesuai sgt utk theme song citer "BLUE LAGOON" jer! kahkahkah.

sapa tak tau "BLUE LAGOON" sila jumpa lebai google.

Tanpa Nama berkata...

dan 16 september hari alapetaka bag sabah dan sarawak.. kah kah kah...
aku tak pernah anggap sabah ni merdeka. dan tak pernah bangga sabah masuk malaysia. kalau lah asih bawah jajahan british mesti lagi maju dan tak ada mat indon dan mat filipina yang mengaku melayu. kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Lancaulah...

drpd menghabiskan RM5-10 nak beli bendera baik bg anak bini beli juadah berbuka...hampeh punya program!

dahlah bendera 95% ciplak, tiru sebijik, seiras, serupa, semacam bendera USA....tak raso apo pun den apotah laie semangat patriotisme pogang bendero ciplak ni....

laie baguih den pogang bendero N9>..

gengjahat berkata...

bro...lagu negeri perak pun rentak dia sama kan ngan negaraku=memula moon... cuba check...kalo tak silap la...