Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 6 September 2011

JEMPUTAN FORUM ESOK - MALAM RABU




PENGALAMAN DENGAN MAT INDERA


Arwah bapa aku dulu bertugas sebagai homeguard (section commandan)di pekan Seri Medan. Menurut cerita bapa aku...semasa dia dan pasukannya meronda di sekitar Seri Medan, dia dan anggotanya terserempak dengan komunis melayu diketuai oleh Mat Indra. Waktu itu semua anggota menjadi kaku dan ada yang terkencing dalam seluar...hanya ucapan "Asalammulaikum cik gu sahaja yang dapat bapa saya ucapkan pada ketua komunis itu.

Beliau menyambut salam bapa saya itu dan berkata "Kamu melayu saudara se agama aku...cepat balik...aku cari askar gurkah dan orang putih sahaja". Pasukan bapa saya terus berpatah balik...dan apabila dilihat kebelakang...ketua komunis itu sudah hilang dari pandangan.

Sehingga bapa saya mati...dia menganggap bahawa Mat Indra itu bukan musuh yang jahat...cuma ayah saya berpesan....berhati-hati kerana melayu sanggup belot kalau ada imbuhan. Sekian.
By mat indera junior on MALAM RABU INI - FORUM MAT INDERA on 9/5/11


MAT INDERA – PEJUANG atau PENGKHIANAT KEMERDEKAAN?


AHLI PANEL:

SAUDARA MAT SABU
SAUDARA AZIZ BARI
SAUDARA ISHAM RAIS/TUKAR TIUB

Tarikh: 7 September 2011 (Rabu)
Masa: 8.15-10.30 malam
Tempat: KLSCAH (tingkat 3)


**Kerusi terhad kepada 150 peserta terawal.

SEMUA DIJEMPUT HADIR




16 ulasan:

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

TT, pesan pada Mat Sabu & Aziz Bari, make sure pakai Baju Kalis Peluru.

Kalau tak ada baju tu, cari baju yang diperbuat dari Kulit BADAK...kah kah kah

Kalau tidak call Azeez Kelab Putar2ra, dia ada bayak baju Kalis Peluru...kah kah kah

hatibangkai berkata...

salam..

crew TT..harap2 vedio diskusi dan forum ini dapat diedarkan di youtube..saya menanti..rugilaah siapa yang tak dapat hadir sekiranya forum ini tidak dapat didengar fakta dan ulasannya..

~~> anak muda yg dahagakan kebenaran..sudah muak ditipu.

Awan Fantasia berkata...

UMNO sebenarnya yang memecahkan perpaduan antara org melayu..

Entri Terhangat!! :
Oh Kemaluan Wanita Dan Onani!!
HOT!!Apa Kata Artis Kita Tentang Aurat!!

ComOt berkata...

jadi orang sikh mesti asal dari askar upahan bristish

Tanpa Nama berkata...

Setuju dgn hatibangkai..jgn lupa upload dlm utube..

Tanpa Nama berkata...

biodata Mat Indera di wikipedia

http://ms.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Indera

sila lihat statement ini
"Mat Indera memang bertanggungjawab mengarahkan serangan tetapi arahan yang diberikan ialah untuk menangkap beberapa orang anggota polis Islam yang kononnya berjudi dan mabuk pada malam Tahun Baru Cina."

Tanpa Nama berkata...

bermulanya di sini.
buku sejarah malaysia akan disusun semula.
hhoorreeii...!!!
mampuih prof. kangkong, khoo.
tulis buku sejarah ikut sesedap rasa.
dah tu, nak tegak benang basah pula.
katanya, mat indera orang seberang.
itu pun faktanya dah salah.
kalau dikaji buku sejarahnya,
pasti banyak yang salah.
kangkong... kangkong...

- mat sentol jr.

Sapa yang Kenaaa! berkata...

silakan TT,korek habis-habisan mende-menda yg barua penjajah sorok.Biaq menteri pertahanan tau,tok dia memang barua penjajah tulin.kah KAH kah

Tanpa Nama berkata...

Prof Khoo tu la sebenarnya orang seberang! Kangkong tak sedaq diri

Tanpa Nama berkata...

Untuk menghayati sejarah kemerdekaan negara ini, fahaman mesti bersifat glokal.
Pendekatan persekitaran politik di semenanjung pada tahun 20-an hingga ke tahun 60-an akan memberi perspektif yang jelas.
Persekitaran politik dan keadaan ekonomi di UK selepas perang dunia kedua memaksa Britain memberi kemerdekaan kepada Tanah Melayu.
Juga trend sejagat pada masa itu amat anti-penjajahan.
Sebagai kajian perbandingan, selidik sejarah kemerdekaan Brunei.

Tanpa Nama berkata...

balik2 kt Kl.

Tanpa Nama berkata...

KLSCAH tu ape?kt mane?

Tanpa Nama berkata...

KLSCAH tu ape?kt mane?

Tanpa Nama berkata...

apa kau orang nak bincang2!!!!

kerajaan johor dah iktiraf arwah mat indera sebagai pejuang bangsa....


hoi TT, kau pergi cetak buku tu byk2....bagi kat puak2 yg tak faham sejarah....

kalo kau tak mampu.....just letakkan kat kau punya blog....hahahahhaah....

aku dah tahu lama....arwah mat indera memang bukan sebrg insan...

boleh ghaib tu...cuma ada sahabat2 kampung dia yg pecahkan kod....mcmana nak tangkap arwah....

sahabat2 ni lah yang pembelot dan pembodek british....

TT, faktakan maklumat ni...

-org bkt kepong-

Tanpa Nama berkata...

Aku cukup seronok baca tt
Aku OK cara penyampaiannya tapi yang aku tak syiok tu terlampau banyak spelling mistakes, istilah dan terma yang kadang-kadang kita tertanya-tanya apa maksud sebenarnya. Grey matter dalam kepala otak aku dah mula degenerate, tisu dan sel otak aku ni dah tak reproduce lagi. Nak kata dah jadi bangang tu tidaklah, cuma lambat.
Bila aku tengok KLSCAH, aku pun tertanya-tanya apa ke benda ni. Lambat jugak aku nak teka, KL tu aku tak tahu tapi singkatan SCAH kalau tak silap aku, it stands for Selangor Chinese Association Hall, dekat area Stadium Merdeka.
Aku tahu DKK tu singkatan untuk Darah Keturunan Keling, tapi sampai hari ini aku masih tak tahu EEE stands for what. Aku tahu maksudnya

Silap Kona berkata...

eeee stand for Azeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez

Reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezal

dsb

haaa faham?