Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 6 September 2011

TERKINI - TER NOW - TERKINI




MAT SABU - BUKU PENGUKIR NAMA JOHOR




PENGUKIR NAMA JOHOR

dari cebisan tentang Mat Indera
dalam buku pengukir nama johor

seorang pemimpin gerila
musuh yang ditewaskan pun
di selamatkan



CEBISAN DARI BUKU INI




17 ulasan:

Awan Fantasia berkata...

buat je perdebatan..sapa benar menang..siapa kelentong kalah..

Entri Terhangat!! :
HOT!! - Rakan Ajak Onani?
HOT!!Apa Kata Artis Kita Tentang Aurat!!

Revolusi_Malaysia berkata...

mana ku seman?

Tanpa Nama berkata...

hehhhehehe....

ada org start buat konar baring ler....

Deadpool berkata...

Mat Indera mengetuai dan mengarahkan serangan ke bukit kepong untuk menangkap polis/mata2/talibarut british yang mabuk minum todi pada hari raya cina...Mat Indera datang pada saat terakhir untuk mengesahkan serangan dan membetulkan keadaan (ada orang pakat bakar rumah pasong tuh tanpa arahan dia)..mat Indera juga menyelamatkan mangsa2 yang masih hidup

Tanpa Nama berkata...

Mat Indera di bunuh British sebab dia bukan ahli gerembolan sapi punya nama....

Jebat2 berkata...

WOOI KU SEMAN.... RAYA LAGI KA??? SEMUA ORG CARI NKAU!!! Cepat la bagi komen.
Kalau citer pasal jubor& lobang jubor, taik dan isi tahi kemain deras lagi ko citer.
ATAU STANDARD KO INCHARGE PASAL TAHI JER???

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

Way to go Sr. Mat Sabu.

Keep on exposing the truth, the time has come for us.

We all with u.

TT, I love U.

Tanpa Nama berkata...

selama ni komunis difitnah takder agama,
yg terserlah inggeris yg dipertahankan bermati-matian oleh gerombolan Umco ni apa agamanya???
Inggeris yg dipertahankan Umco itu Islam ker?
kalau Islam kenapa Tok Janggut dihina dengan cukup keji sekali. dibunuh, kemudian jenazah digantung terbalik berhari-hari???

Tanpa Nama berkata...

sapa yg tuduh mat indera pengganas & pengkhianat, sah .. terang lg bersuluh mangkuk tu le sebenarnya pencacai omputeh!!

kalu fakta buku x betul, sila dakwa & tangkap penulis buku ni ..tangkap mb johor skali sbb subahat launching buku tersebut kihkihkih

Tanpa Nama berkata...

Dah ramai yang menulis dalam banyak blog,menyatakan pejuang-pejuang kemerdekaan dari KMM dan PKMM tu bukan komunis.Tahun 1948 bila penjajah British mengistiharkan darurat kerana ancaman dari PKM(Parti Komunis Malaya)PKMM turut diharamkan,termasuk sayap Pemudanya API dan sayap Wanitanya,AWAS.Yang tidak berjaya ditangkap lari masuk hutan.Dalam hutan mereka menyertai kumpulan PKM menentang British.Mereka bukan komunis kerana dalam hutan tu tiada pilihan,sama ada berkawan dengan PKM atau berkawan dengan gajah atau harimau.

Tanpa Nama berkata...

bekas mentri besau johor pon elok g blajar sejarah balek...

hadiputera berkata...

kebabommmm....!

Tasmak Hirang berkata...

Kisah kepahlawanan Mat Indera perlu dijadikan iktibar dan inspirasi kepada generasi masa kini untuk membebaskan diri mereka daripada sebarang bentuk penjajahan sama ada dalam bentuk fizikal mahupun mental. Sesungguhnya penjajah dan barua mereka amat berbangga kerana telah berjaya menghapuskan pejuang ini tetapi pada hakikatnya nama beliau tetap terpahat diingatan pendokong-pendokong kebenaran dan kekal harum sepanjang zaman.

muzikri berkata...

mana nak dapat buku ini ya?
bangsa berjaya,bangsa membaca!
klu Isham boleh tolong cari smart jgk,bawa dalam forum esok.haha

Tanpa Nama berkata...

akhirnya pemimpin rakyat marhaen macam Mat Sabu juga yang tampil memperbetulkan pincang sejarah negara tempelan British/UMNO/MCA/MIC.

dahlah muke kiut boyish gitu bak kata Joseline Tan dalam The Star - bijaksana pulak tu Mat Sabu ni.

Mat Sabu for PM Malaysia!
Mat Sabu for PM Malaysia!

Tanpa Nama berkata...

polis dah gabra dah tu..tapi dalam media polis kena la jawab sedang mengkaji atau sedang melakukan siasatan terperinci.makcik yang kuar tv yoyo je cakap trauma.padahal masa tu baru umur 4 tahun bukan ingat apa pon..buat2 muka sedih pulakkk..

Ku Semut berkata...

ku seman tengah baca buku sejarah japp.bukan tau apa pun dia..nak jawab isu2 fakta ni kena la baca buku sejarah dulu, pastu baru copy paste..kekeke tau sangat stail dorang nih..ku seman takde sape baca blog dia tu pasal dia masuk blog tukartiub..nak tarik orang masuk blog dia sebenarnya. tu taktik nak ramaikan pengunjung blog.kekeke..tau sangat stail macam nih..