Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 3 September 2011

MAT INDERA ANGKAT SENJATA HALAU BRITISH



NOTA:

baca berita dibawah betul betul
nampaknya gerombolan telah sedar
bahawa yang diserang di bukit kepong
ialah soldadu upahan british
kerana rumah pasong bukit kepong diserang
pada 23 februari 1950 - pekat zaman british

kerana itu gerombolan mula berhujah
bahawa mereka nasionalis yang berunding
dan mat indera dan parti komunis berjuang angkat senjata

wajib diasak lagi
saban tahun bila ogos sampai
kita hebohkan agenda ini sehingga
pembohongan gerombolan terkubur
dan kita memiliki lagu kebngsaan baru
dan bendera yang baru



IKON ANAK MUDA




WASPADA DENGAN PIHAK CUBA UBAH KEBENARAN SEJARAH NEGARA – mstar

Rakyat perlu berwaspada dengan pihak tertentu yang cuba mengubah kebenaran sejarah kemerdekaan negara dan menafikan jasa pemimpin terdahulu, kata Mohd Ali Rustam. Dia berkata, pihak berkenaan yang sering bersandiwara dalam dakyah mereka, mahu mengelirukan rakyat supaya mengagungkan anasir komunis sebagai pejuang kemerdekaan.

Pemimpin terdahulu seperti Allahyarham Tunku Abdul Rahman dan Onn Jaafar adalah pejuang kemerdekaan, mereka memilih cara rundingan dan bukannya menumpahkan darah dalam menuntut kemerdekaan negara, katanya.

Mohd Ali mengulas kenyataan kontroversi yang dicetuskan oleh Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berhubung tragedi Bukit Kepong.

Mohamad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu baru-baru ini dilaporkan turut mendakwa Tunku Abdul Rahman dan Datuk Onn Jaafar tidak layak menjadi pejuang kemerdekaan kerana kedua-dua tokoh itu adalah pegawai British.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TAK PERLU BERWASPADA....kah kah kah..

kah kah kah...MEMANG ADA GERAKAN NAK UBAH SEJARAH YANG ADA HARI INI.... kah kah kah..

kah kah kah...MEMANG ADA GERAKAN NAK UBAH LAGI KEBANGSAAN NEGARA INI.... kah kah kah...

kah kah kah...MEMANG ADA GERAKAN NAK UBAH BENDERA NEGARA INI.... kah kah kah...

woit... BUKIT KEPONG INI MEMANG RUMAH PASONG BRITISH.... kah jkah kah...

woit...MEMANG BETUL TUNGKU DAN ONN JAAAFR PEGAWAI BRITISH... kah kah kah...

woity...KENAPA BODOH SANGAT ....INI FAKTA... TAK BOLEH DIUBAH UBAH.... kah kah kah...

kah kah kah...ONN JAAFAR TAHUN 1946 ...KERJA SEBAGAI D.O DI BATU PAHAT.... kah kah kah...

kah kah kah..TUNGKU PERNAH BEKERJA SEBAGAI A.D.O DI KULIM... JADI D.O DI PADANG TERAP...kah kah kah...

woit... SEMUA INI KERJA MAKAN GAJI DENGAN BRITISH LAAA....BANGANG!....kah kah kah...

kah kah kah...KEMUDIAHN DUA EKOR INI BEREBUT NAK JADI BARUA BRITISH.... kah kah kah...

woit....NAK UBAH MACAM MANA.... INI MEMNAG BETUL... MACAM MATAHARI NAIK DITIMUR.... kah kah kah...


9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

gambar arwah mat indera yg cool!
aku cadangkan buat t-shirt mcm che guevara - confirm sold out!! tak caya cuba try test

Tanpa Nama berkata...

Siapakah yang mengubah fakta sejarah negara kalau bukan UMNO. Sejarah sebenar negara telah dimanipulasi supaya menampakkan segala-galanya UMNO/BN.

Non-Governmental Individual berkata...

until lions have their own historians, tales of the hunt will always glorify the hunter...

matstimketum berkata...

kih,kih,kih.............ameno dah kantoi meroyan. jangan ingat orang melayu dah lupa sejarah tentang penentangan kepada british! ingat ameno saje ke yang menuntut kemerdekaan?

Tanpa Nama berkata...

amfu sana amfu sini, perut mesti buncit kote mesti tegang. rumah mesti gah, kereta mesti menjalar. poket mesti kembong, bini mesti kedempong...blah..blah. this is what we usually heard from the baruas of the richess. mereka tak sanggup nak sebut nama jebat apalagi nama mat indera. melayu macam ni pun mesti dihumban dalam kandang babi. woit, maruah melayu bukan pda bangunan yg mencakar langit atau songkok yg tinggi-tinggi tapi pada hak yang sah asal perjuangan pendekar dolu-dolu. apa lu ingat mat indera tu bodoh ke nak serah nyawa menentang british?dia pun berjihad kerana agama, bangsa dan tanahairnya. jika dia hidup dia akan tanya gedung-gedung gedang ni sapa yg punya? cheh, hasil rundingan toleransi melayu dgn penjajah. yg lu tagih tu hanya kuah je!! jgn nak bangga la dgn merdeka bersyarat!kita ada dengar anak leftnan adnan nak hirup kuah pun tak dapat! yg dapat anak jin kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

PUNDEK LA LU TT...CAKAP KAPAL SINGH LU TAK KOMEN...TAKUT KE? TAK DE TELO LA LU...TAKUT SAMA KELING...LANCAU...

farouk berkata...

gambar mat indera serious cool, aku tabik, nampak karisma anak muda pejuang.....

ComOt berkata...

Sokong buat t-shirt mcm che guevara!!! :D
jgn lupa buat T utk perempuan dan muslimah sekali. kami begitu semangat nak memakainya (thumb up)

Tanpa Nama berkata...

itu benggali tak mau unsur alpha malay dlm perjuangan pr. ada faham? tt takut nanti ini blog boleh kiok kalau bikin ini macam punca jawapan. tengok la jika apa gue cakap boleh endorse atau tidak. mesti dia cakap nanti kalau bodoh lebih baik diam. lu baca sejarah umno punya ke? gue ingat mat indera pun tarak suka sama ini pr kalau lu tarak respek sama mat sabu. mat sabu sudah buka gelanggang, lu berani lawan ka sama itu patriot mau kasi canang. jgn tertipi la dgn mainan silap mata umno maupun silap mata benggali. hari ini mat indera adalah mat sabu, mat sabu adalah mat indera. ini fakta perjuangan bukan sejarah picisan. pas, sila kasi asah itu senjata dlm seluar sikit. jgn simpan tengok jamban je atau buek ontok yo kah kah kah....lu patut ganti umno bukan pr! soli geng..technically, pas is kapuuut!