Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 10 September 2011

PARTI PAS PERLU BERSABAR!




INI KONG KANG BUKAN KANG KONG





TIDAK DIJAJAH: MPN DICABAR TERBIT BUKU ILMIAH
– harakah daily

Pusat Penyelidikan PAS (PPP) mencabar Majlis Profesor Negara (MPN) terutama jurucakapnya Prof Zainal Kling untuk menulis artikel atau buku ilmiah bagi mengemukakan cadangannya bahawa Malaya tidak pernah dijajah dan pegawai yang berkhidmat semasa zaman kependudukan British tidak boleh disebut pegawai British.

Pengarah Operasi PPP, Dr Ahmad Zuhdi Marzuki berkata, demikianlah sepatutnya seseorang ahli akademik apalagi yang bergelar profesor mengemukakan sesuatu pandangan, supaya pandangannya dapat dinilai dan dibahaskan oleh ahli-ahli lain dalam komuniti akademik.

Menurutnya, mengeluarkan sesuatu cadangan intelek atau tesis tidak memadai hanya melalui sehelai dua muka surat kenyataan akhbar.

“Mengemukakan cadangan intelek melalui cara ini bukanlah kaedah ahli-ahli akademik sebaliknya kaedah orang awam termasuklah ahli-ahli politik,” ujarnya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata, sekiranya sesuatu pandangan ahli akademik termasuklah profesor dikemukakan melalui kaedah itu, maka ia tidak mempunyai nilai intelek, sebaliknya samalah seperti sembang-sembang politik orang awam di kedai kopi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... PARTI PAS INI PUN SATU HAL.... kah kah kah..

kah kah kah...BUAT APA CABAR PROFESOR INI.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK BAIK MALUKAN SEORANG PROFERSOR DI KHALAYAK RAMAI.... kah kah kah..

kah kah kah... .. PROFESOR INI MENULIS PUN TAK TAHU.... NAK BUAT KAJIAN MACAM MANA?.... kah jkah kah..

kah kah kah...NAK MENULIS DUA HELAI A4 PUN SAKIT.... kah kah kah...

kah kah kah...IJAZAH ENTAH ENTAH BELI DI INTERNET.... kah kah kah....

kah kah kah.... BAGI CHAN LAAA PROFESOR INI BUAT LAWAK.... kah kah kah...

kah kah kah... NASIB BAIK DAPAT JADI CALON....kah kah kah...

kah kah kah.... SILAP SILAP... BILA MUHYIDDIN JADI PM....PROFESOR INI JADI MENTERI PELAJARAN.... kah kah kah..

kah kah kah... BARU BETUL.... SEMBAB BODOH BERTEMU DENGAN KANG KONG BANGANG..... kah kah kah

INI KANG KONG





17 ulasan:

raja lawak berkata...

kah kah kah


ZAINAL KELING 'JOKER OF THE YEAR'

RUMPUT HIJAU berkata...

Para ilmuan yang jernih ilmu dan luhur jiwa juga patut buat kajian dan dedahkan penyelewengan sejarah secara ilmiah. Biar rakyat memperolehi maklumat sahih dan boleh menilai dengan adil.

Tanpa Nama berkata...

ni sekor lg sah sewel...tempias nasi kangkang kot!!!! jd bengong suruh dia bercakap dengan dinding la...

Tanpa Nama berkata...

Ye lah macam mana lah Zainal Kling ni boleh buat kajian ilmiah, dia dpat pangkat "professor" bukan kerana penulisan ilmiah: di jernal atau di makalah ilmiah, tempatan mau pun antarabangsa, "research" pun apa lah nya, dpt profesor kerana memegang jawatan pentadbiran universiti. "Kepakaran" nya ada lah satu misteri kerana apa lah guna nya jadi profesor kalau takde buku, takde research, takde output, buat ulasan, pandangan tanpa back up, takde "dalil" nak menyokong pandangan nya. Ini lah contoh baik seorang profesor kangkong, spt kangkong ia tak boleh berdikari, terpaksa menjalar atas tanah & pokok lain naik ke atas bagi mendaptkan cahaya matahari, begitu lah profesor kangkong, kajian nya dilakukan oleh para pelajar nya, dia cuma anggok2, geleng je, kebanyakan masa nya pergi meeting dan membodek tuan nya, pandangan nya dangkal, cetek sehingga tiada penerbit mau menerbitkan cetusan idea nya kecuali akhbar picisan spt utusan meloya. golongan profesor kangkong ini lah yg menurunkan dan memalukan org akademik yg bertungkus lumus berusaha membuat kajian dan menerbitkan buku, penulisan yg bermutu.

Tanpa Nama berkata...

Ye lah macam mana lah Zainal Kling ni boleh buat kajian ilmiah, dia dpat pangkat "professor" bukan kerana penulisan ilmiah: di jernal atau di makalah ilmiah, tempatan mau pun antarabangsa, "research" pun apa lah nya, dpt profesor kerana memegang jawatan pentadbiran universiti. "Kepakaran" nya ada lah satu misteri kerana apa lah guna nya jadi profesor kalau takde buku, takde research, takde output, buat ulasan, pandangan tanpa back up, takde "dalil" nak menyokong pandangan nya. Ini lah contoh baik seorang profesor kangkong, spt kangkong ia tak boleh berdikari, terpaksa menjalar atas tanah & memanjat serta melingkar naik atas batang pokok lain bagi mendaptkan cahaya matahari, begitu lah profesor kangkong, kajian nya dilakukan oleh para pelajar nya, dia cuma anggok2, geleng2 je, kebanyakan masa nya pergi meeting dan membodek tuan nya, pandangan nya dangkal, cetek sehingga tiada penerbit mau menerbitkan cetusan idea nya kecuali akhbar picisan spt utusan meloya. golongan profesor kangkong ini lah yg menurunkan dan memalukan martabat org akademik yg bertungkus lumus berusaha membuat kajian dan menerbitkan buku, penulisan yg bermutu.

uLaTbUKu.cOm berkata...

NI SEKOR LAGI PROF(?) YG PALING BANGANG SEKALI DLM ALAM NI. TAK ADA YANG TAK BANGANG MELAINKAN BANGANG BANGANG SAJA YG ADA PD PROF NI. HEHEHE...NAPER X DER JAWAPAN ATAU ULASAN DARI PROF NI SETELAH SELURUH RAKYAT MALAYSIA MENGATAKAN BELIAU NI ANTARA YG TERBANGANG DIALAM NI? SENYAP TERUS. KER TENGAH TULIS TESIS BARU TENTANG ERTI "BANGANG" SETELAH MAKNA "MERDEKA" TU BERMAKSUD TAK PERNAH DIJAJAH...?

Tanpa Nama berkata...

Lee Kuan Yew Ketawakan Malaysia
http://www.youtube.com/watch?v=DUMwWs44zvg&feature=share

Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......

We anti illegal immigrants !
We anti katak braheng kerana dah bisu !
We anti kang kong professor !

Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......
Kah......kah.........kah......

Tanpa Nama berkata...

tuan tt
makin bungok nampak para pfofesor negara lawan mat sabu,dulu mereka berpakat tubuh majlis profesor negara konon nak bagi tau lebih bijak dari semua profesor yang ada.maklumlah para profesor bersepah kat malaysia.yang dok tunggu kouta nak bagi cukup tahun khidmat pun banyak.tapi oleh kerana nawaitu profesor ini jahat ,kes mat indera pun tak boleh nak cover.alih2 si zainal keling yang jawab,makin mengarut dan celaru.betul kata tt.majlis profesor sama dengan majlis lenggang perut,atau majlis bersih kubur nak sambut raya.

zzm

Tanpa Nama berkata...

zainal keling: mere nam joker.
raj kapoor: you must be joking.
zainal keling: yes i am joker.
raj kapoor: ok came back to india.
zainal keling: no.
raj kapoor: why?
zainal keling: tanah melayu tidak dijajah.
raj kapoor: i'm not understand.
zainal keling: ask google to translate.
raj kapoor: (setelah terjemah & berkata dalam hati) bloody fool zainal keling. that why his name zainal keling.
kah... kah... kah... kongkang.

- raj thambychik.

Tanpa Nama berkata...

si kling ni usahkan buat research atau buku atau ape2 benda yg ilmiah lah...isi maklumat dalam borang mintak keje pun ntah bleh ntah tidak....macam cibai..agak2 la nak jilat pepet rosmah pun..sampai nk menipu malaysia tak pernah kene jajah...bangang tahap lembu tul la..!!

azhar berkata...

prof ni kalo masuk maharaja lawak konfom kalah Sepah...wakakaka

Tanpa Nama berkata...

parti pas ni time mat sabu berjuang sorang2..sorok, diam,,terkedu..penakutt..takut umno marah..takut muqabalah tak jadi..takut hasan ali kena marah dgn najib..parti pas bila tengok rakyat dah sokong mat sabu,,baru nak keluar suara..aparaaaaa

bila rakyat dah sanggup mati demi anwar, baru parti pas nak turun padang..lambat pikap la pas nih

Tanpa Nama berkata...

Baca
TIME MAGAZINE Monday, Sept. 09, 1957
bertajuk
MALAYA: A New Nation

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,893616-1,00.html

Tanpa Nama berkata...

buat apa la si tunku tu dulu, masa dia masih hidup masa dia mudabelia dulu tu, pergi buang airliur bagi tekak pedihsakit terlalak2 jerit "merdeka!" berulang2kali tengah2 padang tuuuuuuuuuu???
"merdeka" dari hapenye tunku oii??
bukannya kena jajah punnnnnnnnnn!!
dey, poracitt!!

-average joe-
klakka-la.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

kalau tidak pernah dijajah tiadalh kemerdekaan. Habistu yang disambut tiap-taip tahun 31 Ogos tu apa kejadahnya.

Tanpa Nama berkata...

org tua2 klau nak usik budak2 selalu guna pekataan kling gila ni la kot yg disebut org2 tua tu

Tanpa Nama berkata...

10 September 2011 8:48 PM

aku pun tak paham la pasal PAS ni.. lembam sangat ka? kata ada professional dalam PAS.. tapi parti ni tak dinamik.. lambat pikap.. dia kene semayang istikhoroh kat padang beramai2 dulu sebelum buat kenyataan... perlu ada jawatankuasa dalam jawatankuasa dalam jawatankuasa ka untuk cepat pikap sikik?

dah kene belasah dengan UMNO sampai lunyai, baru hero nak datang... sama macam filem keling jugak la camni..

kosa kata: keling = spesis orang india dan mamak eee yang jahat atau yang menyokong UMNO/BN. kalau india baik, kita tak panggil keling yer.. kita panggil india jer..