Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 8 Januari 2012

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA





TELAH DIPECAT KERANA KAKI REMBAT







TUKAR TIUB CEPAT TEPAT DAN RAPAT

hasan ali telah dipecat dari pas

majlis pimpinan masih lagi bermesyuarat
gebang punya gebang
bincang punya bincang

nak beri amaran ke
atau nak beri nasehat ke
atau nak gantung ke

tetiba nik aziz bersuara
apa lagi nak gantung gantung
pecat terus...
kah kah kah

NOTA:
nik aziz amat jarang
datang ke mesyuarat majlis syura
kali ini dia datang
nampaknya tok guru kita ni
dah bengang sangat

NOTA:
malam tadi nik aziz
ada di jamuan makan malam
gerakan anti-lyanas






--------------------------------------
KOMENTAR TUKAR TIUB TENTANG HASAN ALI

yang paling rugi apabila
hasan ali di pecat ialah
akhbar harakah
ini kerana hasan ali telah
meminjam 400,000 ringgit
dari harakah untuk bayar hutang

duit ini diambil ketika hasan ali baru masuk pas
ketika menjadi tim penerangan dan menjaga harakah

yang akan frus menonggeng
ialah tuan punya syarikat syabas
tuan syarikat air inilah yang menjadi sponsor hasan ali
dengan harapan hasan ali jadi mb selangor

yang frus macam nak gila ialah gerombolan
kerana tukang kacau dalam kerajaan selangor
telah diketepikan diketepikan


--------------------------------------------
NOTA:
tukar tiub mencadangkan
exco agama untuk kerajan selangor
patut dipegang oleh pak abu
kerana pak abu ini orang baik dan warak

NOTA:
siapa pak abu?
sila tanya lebai google
kah kah kah



24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salut kepada pas sebab berani membuat keputusan yg high risk. kita semua maklum hasan ali ada supporternya dalam pas.

tt, susah nak ramal kesan nie dari segi master strategy. dengan pemergian hasan ali, puak umno ada peluru utk menembak pas terutama menaik hujah bahawa pas x lagi islam, jadi kuda dap dll
...

biar masa menentukan adakah langkah ni membawa hikmah ataupun "blow back" pada pas

mek berkata...

tak payah tanya lebai google,
pak abu ialah saari sungib.
tt yg bagi nama dia pak abu kan?

Tanpa Nama berkata...

JOM Undi https://www.facebook.com/apps/application.php?id=248925688503799

Tanpa Nama berkata...

Tt,

Media alternatif dah di jam kan!

Petang ini tak boleh masuk web. Malaysiakini dan Malaysiainsider.

Juga di ipoh kalau nak masuk railway station, ada road block, terminal bas medan gopeng pon sama...nak keluar motor atau kereta dr bandr ipoh ads 3 roadblock.

Gila punya takut mereka ini....

Truckster berkata...

Asalkan Bukan Gerombolan!

Tanpa Nama berkata...

hehehe pueh hati aku. puak-puak parasit ni mesti di cantas sebelum berdemo.. sebelum PRU.. sebelum PR melangkah ke putrajaya :)

err..apa kata al sultan al kavita??? sama2lah kita tungguuuuu.

Matrojak berkata...

Hassan Ali ini ustaz "summer-camp", "smart solat", "e-Taranum", "J-Qaf"

Lu takkan tak perasan bro TT....

kah..kah..kah..kah

Libang Libu berkata...

tuan TT,

8 rat la. bukan 4 rat.

RM800,000 daaaaaa!

jaybon berkata...

patut dah lama dah kena tendang org tua ni sbb darah umno masih dok mengalir dalam badan dia..tt nti bole komen dalam suara keadilan..kemana tt menghilang dah 2 mgu tak ada dlm SK.??

Tanpa Nama berkata...

Pak Abu = Saari Sungib?

YB aku tuh!

Kah Kah Kah

Pro Melayu Islam, Assalamualaikum. berkata...

orang dalam PKR di kedah dah meramalkan bahawa PRU 13, kerajaan kedah akan tumbang. silap besar pas buangkan satu-satunya orang yang berani memperjuangkan hak-hak orang Melayu dan Islam secara terang benderang. dah tak ada orang politik lagi yang berani memperjuangkan hak-hak orang Melayu dan Islam. dalam umno tak ada, dalam pkr tak ada dan dalam pas terkedu. negeri TANAH MELAYU dan jadi Malaysia (Malay Si La, dlm bahasa hokkian, Melayu Mati La), lepas nie nak jadi republik ka?

Tanpa Nama berkata...

Hasan Ali mula merajuk dan geram kerana impiannnya hendak menjadi MB selangor tak kesampaian.
Dia nampak sanggup buat apa saja termasuk bersekongkol dgn BN demi menncapai hasrat itu.
Ternampak beliau amat LAHAPKAN jawatan itu. Patutnya dia sudah lama dipecat.

adnan m

kgpadangbalang berkata...

seperti menelan ubat yang pahit.

tapi saya sokong kalau pak abu urwah dilantik menjadi exco.

Tanpa Nama berkata...

kenapa muka hasan ali tak mcm org melayu.walaupun muka mcm org indon tp dia nak memperjuangkan melayu lbh dr org melayu.

Tanpa Nama berkata...

org-org alim 'pakar motivasi' nih ckp jer lebih...ckp jer pandai tapi tk boleh bawak dek badan.

Tanpa Nama berkata...

Orang yang dok perasan kata negeri Kedah akan ditawan gerombolan adalah spesis syok sendiri. Orang Kedah tak perlu gerombolan selagi perangai dok nak rembat harta negeri masih dok jadi cita-cita gerombolan.pas tak akan terasa apa-apa kalau Hassan ali dipecat sebab perangai dia sama saja dengan Zul Nordin.Tak hormat pada kehandak rakyat.Bye..Bye. hassan.

Tanpa Nama berkata...

TT

Bagi aku Hassan Ali bijak.

Memandangkan dia telah dipecat, kalau masuk UMNO dan lawan PAS dalam PRU13 nanti, gerenti dia akan menang sebab dia ada ramai pengikut dan ramai pula yang simpati akan pemecatannya.

Kalau dia menang, dia boleh jadi Menteri Besar.

Kepada Hassan Ali, bersabarlah kerana berdakwah perlukan kesabaran. Percayalah, rugi secupak bakal memperoleh untung segantang.

Tanpa Nama berkata...

elok sesgt la pecat..bt menyemak pala otak jar org tua nih..ambik ko..pueh hati aku..sedih konon..kah..kah..kah..padan muko..

Tanpa Nama berkata...

ada bloger umngok kata 500 org kumpul kat rumah Hassan
Ada kata 1000 orang
Ada kata 10 000 orang

Jumlah sebenar ialah 7 ribu juta orang

Tanpa Nama berkata...

Lancau la orang jawa nak sokong hasan
Sebab aku orang jawa!

Tanpa Nama berkata...

Rakan-rakan TT, soal dipecat dari parti tidak ada luar biasanya. Ramai pemimpin dan ahli politik yang dipecat, jadi terima sahaja dengan hati yang terbuka.

tokwear berkata...

org jawa kalu.. pi balik indon laaa.. menyemak je sini... bodo sungguh... kalau mintak biasiswa mengaku melayu... bila jadi apa2 kat melayu.. terus ngaku jawa.. patut humban ke laut jawa ni

Tanpa Nama berkata...

Ni mmg high risk decision, tp nak buat camana? Dah dia yg mmg berstrategi mcm tu, bercakap dan bertindak ke arah mintak dipecat supaya dia ada political milage..Apa pun, penyokong PR kena sampai-menyampaikan natijah dan respond yang perlu diambil oleh para penyokong yang menyokong Hasan Ali ni, biar dia tetap kalah kalau bertanding. Biar dia tahu perbuatan dia tak dipersetujui majoriti ahli PAS dan penyokong PR.

Pro_Pembaharuan berkata...

Tanpa Nama berkata...
Jumlah sebenar ialah 7 ribu juta orang
9 Januari 2012 1:09 PG

kah kah kah kah... pecah perut aku bace ni... tabik!!!