.

Rabu, 15 Jun 2016

ADA DUA PARTI PAS






APA MAKNA

BERITA INI?


KOMENTAR
beria ini amat penting
satu segi terus menimbulkan
jenayah najib dalam 1MDB

satu lagi yang maha penting
tapi tidak jelas 
ada yang tidak ternampak

dari berita ini dapat dirumus tuntas
bahawa kini wujud DUA PARTI PAS

ini tidak ada kaitan
dengan PARTI AMANAH

yang dimaksudkan dua PARTI PAS:
satu pas haji hadi
satu pas tuan ibrahim
ini semakin jelas

hadi sedang bersubahat dengan najib
tuan ibrahim tidak pernah buat
kenyataasn sokong najib
atau sokong pembelotan haji hadi

hanya menunggu masa
tuan ibarahim menyatakan
hentikan pembelotan ini



Adakah rakyat akan disembelih bagi bayar IPIC, soal PAS

PAS mahu kerajaan menjelaskan bagaimana ia bercadang membayar AS$6.5 bilion sekiranya 1MDB dan Kementerian Kewangan Diperbadankan (MOF) gagal dalam kes timbang tara antarabangsa yang dikemukakan terhadap mereka oleh firma Abu Dhabi, International Petroleum Investment Company (IPIC).
“Apakah rakyat yang juga akan disembelih nanti menggunakan kenaikan cukai, pengenalan cukai baru serta GST terhadap pembelian petrol dan pembayaran tol, yang dijangka akan dinaikkan selepas Hari Raya?” soal Timbalan Presiden PAS,  Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan media.
(IPIC) dan anak syarikatnya, Aabar Investments PJS (Aabar)memfailkan kes mereka terhadap di Mahkamah Timbangtara Antarabangsa London selepas mendakwa tidak pernah menerima AS$3.5 bilion daripada firma pelaburan negara itu sebagai bayaran untuk jaminan bon terbitannya itu.
APA NASEHAT

HADI BERI

PADA NAJIB

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH



----------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salah tu tt,puak hadi ada ramai walaon menyembah beliau anggap hadi sbg tuhan.mana tuan Ibrahim lalang ni hanya keseorangan mbawa isu mdb.cuba perhatikan mana ada walaun lain bsuara isu mdb ni.Aku pernah berborak ngan sorang walaun pas ni aku perli2 pasal hadi, terus terketar2 tangan die punya marah bila aku sentuh pasal poblem hadi ni.dpt aku simpulkan disini walaun anggap hadi sbg tuhan ataupun anak tuhan xblh dicerca dsb sbb maksum terpelihara dr melakukan kesalahan.kahkahkah.Pada aku ni dah jauh sesat ni mcm ayahpin pulak

Tanpa Nama berkata...

Dakwaan Ke Atas PM Seperti Dibuat-buat" - Haron Din

"Sukar untuk dipercayai bahawa seseorang telah memindahkan dana awam ke dalam akaun peribadi.
"Jika seseorang itu mahu menipu, mereka akan memindahkan wang tersebut ke dalam akaun rahsia," kata Haron Din

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata sebarang tuduhan dan dakwaan salah laku yang dilemparkan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak perlu berasas dan memerlukan saksi terdiri dari 4 lelaki Muslim yang soleh.

Malaysiabaru berkata...

Ayoh hadi Ping. Marang alDedaki

Tanpa Nama berkata...

Kau jangan salah baca tt. Hadi pegang kunci sorga. Tuan brahim acah tunjuk cengei geli geli saja. Kau hingat tuan pendekar mustar tu berani lawan penjaga kunci sorgaa?? Pendekar mustar ni lebih kureng mcm mooyeedin jugak.

Tu semua lakonan nak tunjuk hero saja bila kempen depan rakyat. Isu yg dibangkitkan tu pun semua pakatan harapan dah asak najib... diorang tertinggal bas.. biarkan.