.

Isnin, 8 Ogos 2016

BERITA BANGANG







INI BERITA

BANGANG

ATAU BERITA

AMAT BODOH



35 warga asing dicekup


PULAU PINANG 7 Ogos – Seramai 35 warga asing ditahan atas pelbagai kesalahan dalam operasi bersepadu yang dijalankan di tiga kawasan di daerah Timur Laut, di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, dalam operasi bermula pukul 9.30 pagi itu, pihaknya menjalankan pemeriksaan di kawasan tapak pembinaan masing-masing di Jalan Patani, Lebuh Victoria dan Lebuh Farquhar di sini.

Menurutnya, operasi bersepadu itu disertai seramai 53 pegawai dan anggota polis dengan kerjasama Jabatan Imigresen negeri dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) serta dibantu pasukan Sukarelawan Polis Diraja Malaysia.

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/35-warga-asing-dicekup-1.367578#sthash.EBPHqpxw.dpuf

WOIT 

HANYA 35 

ADA BERJUTA

YANG HARAM

GAGAK AFRIKA

SAJE ADA 

PULUH RIBU

KALAU 35 INI

1000 TAHUN

TAK SELESAI





-----------------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

MAT KAMPAU , MAT BOROI sibuk kira karung karung lah

Biasa lah

Bukan bebende baru kan

Sedekah kata nya

Tanpa Nama berkata...

Kalau serbu kawasan pembinaan tangkap kuli, ini misti kerja towkay sebab tak nak bayar gaji. Praktis standard kat Malaysia. Towkay nak untung, telepon imigresen repot ada kuli takde ic padahal kuli2 tu suma kerja setengah mati. Nak cari rezeki luar negeri habis bergadai harta dan nyawa bayar penyeludup, last2 gaji tak dapat, masuk kem tahanan pastu kena usir macam binatang.

Tanpa Nama berkata...

tangkapan ni cuma protocol biasa je bro..mesti ketua balai nak naik pangkat..ni acah acah mek enon di saboon spa ktn..biarpun org kata polis bodo atau mcm2 penghinaan namun yg penting adalah mendapatkan jawatan tertinggi kerna dgn jawatana tertinggi maka pencen pun tinggi..dari mati kena tembak dgn gengster lagi baik kawtim sama2..ayam pencen byk belajar ilmu mengenal diri selepas bersara nanti..kemudian segalanya jadi suci bersih dan bermutu..kdn pun ada polis agama, dlm tentera kagat pun ada pangkat beragama..

Tanpa Nama berkata...

ratio of 53 : 35....tak berbaloi langsung. Kalau operasi sebulan 2 kali, tangkap 70 PATI, setahun 840 PATI jer??? Ini anggaran jer tapi yang juta juta masih lepas apa cer? Nepalis remit more than RM 5 Billion back home, belum masuk Bangla, Pinoy-Pinay, Indon lagi!!!

Tanpa Nama berkata...

lu mcm sakit hati je dgn operasi gagak hitam ini?
apasal?
kepala punai dorg panjang 2 kaki steng lebih panjang dari lu ke?

pendita muda berkata...

Berbagai pendapat negatif kat mereka tu, x pe asalkan penguatkuasa dijalankan dengan menangkap PATI walaupon hanya 35 je cukup lah sebagai bukti yg mereka tu Semua berkerja bukan lah makan Tidur je,.yg penting minda kita ni arah kan kat menteri KDN dia yg mengalakan kemasukan pendatang yg tak disukai Rakyat Malaysia dah tu menyusahkan kita semua,.