.

Isnin, 8 Ogos 2016

FUKWA FUKWI






HEBAT LEBAT

FATWA BARU

YANG MENARIK

TAK DA SIAPA

IKUT FATWA 


Hormati fatwa mufti agar jauhi Pokemon Go

Pandangan mufti bukan dibuat secara semberono dan telah mengambil kira pelbagai aspek.

Masyarakat terutamanya umat Islam dinasihat menghormati pandangan mufti dan institusi berkaitan berhubung fatwa meminta mereka menjauhi aplikasi permainan Pokemon Go atas faktor 'maslahah' dan kemudaratan
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri  Asyraf Wajdi Dusuki berkata umat Islam tidak wajar meremehkan pandangan atau fatwa dikeluarkan itu terutama di media sosial walaupun mereka tidak bersetuju dengannya.

KAH KAH KAH

1MDB RASUAH

BUNUH KEVIN

TERBANG BALAK

TAK MAHU 

KELUAR FUKWA

POKIE MOK NI  

ADA FUKWA

TU PASAL

DIPANGGIL

PEMAKAN DEDAK

FUKWA FUKWI



------------

5 ulasan:

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Asyrap ni Lah pokemon go sebenar
Asyrap Jakim ni pokemon go tuLin
uLama never said ""banned""
He said ""banned"" asyrap ni pokemon

Tanpa Nama berkata...

Rasuah dan bunuh orang dah jelas haram. Nak fatwa apa lagi?? Tak baca Al-Quran ke?

Tanpa Nama berkata...

kenapa game belum launch, fatwa dah keluar? mufti dah test drive ke belum?
semua ni keputusan tergesa-gesa sbb lembaga hasil belum membuat kajian terperinci.
kalau lhdn masuk dulu, ade cukai pokemon, semuanya HALAL!!! semuanya syariah compliance!!

Tanpa Nama berkata...

fatwa tu maknanya pandangan..gua dari dulu dh ckp, mufti kl warga terengganu ni tak berani beramal dgn teorinya. dia dok ajar org pasal teori hukum hakam..tapi dia sendiri gagal mengamalkan teorinya..gua baca surat fatwa dr zul ni, dr zul mengambil 3 pandangan /fatwa 1.yusuf qadrawi 2. ulama2 saudi. 3. gua tak ingat..lu org tgk fatwa no 2 dari saudi..macam ne ulama saudi bole diterima fatwanya sedangkan saudi membunuh dan menyerang yemen?adakah layak mereka digelar ulama?mufti bukan nabi, nabi bukan mufti.sehingga kini, najib rosmah tidak difatwakan dan doj dlm sidang media memberitahu bahawa rakyat malaysia ditipu hidup2..kpd student2 dr zul ni, cuba la kalian tanya fatwa dia mengenai perompakan najib rosmah..poke mung yg dok diharamkan namun puki tetap berbau harum dgn lendir dan jembut yg ditrim..nanti org dok kate kat dia, dia kata menghina mufti, menghina mufti bererti menghina raja/sultan /setan, tp dia dok terlupe yg dirinya sendiri menghina tuhan azzawajalla..tunduk dan tawadukk je tiada la gunanya kerana takut akan nafsu diri sendiri..poke mung mu wahai mufti kuala lumpur...jadi nelayang lebih suci dari takut dgn penguasa..cakang berdekang dekang, berak dalam jubang...apa punya bangg....

Tanpa Nama berkata...

Mufti sentiasa tahu hal2 ghaib, tersembunyi, tersorok di 7 petala bumi, 7 petala langit, sumer mufti tahu.

Cuma tuhan tak benarkan mufti tahu siapa MO1 saja. Ini kuasa hak tuhan. Kesian mufti2 samahah, tercari2 dlm beribu2 kitab 4 imam mazhab, dlm quran, dlm hadia, x jumpa2.

MO1 xder dlm hadis, xder dlm quran, sampai kiamat mufti, semua jadi bangang, masih tak sampai akal siapa MO1.