.

Khamis, 15 September 2016

CUKONG MULA SUSAH HATI


CUKONG

SUSAH HATI

TAPI BELUM

LARI LAGI

Kajian: Peniaga Cina hilang percaya prospek ekonomi negara

Kajian yang dijalankan oleh Gabungan Dewan Perniagaan dan Perindustrian Malaysia (ACCCIM) mendapati sebahagian besar ahli komuniti perniagaan Cina mempunyai pandangan yang suram berhubung prospek ekonomi negara pada tahun 2016 dan 2017.
Ini di sebalik jaminan daripada kerajaan bahawa Najib mampu mengemudi negara melalui ekonomi yang mencabar.
"Bagi tahun 2016, seramai 76.1 peratus daripada responden menyatakan bahawa mereka sama ada pesimis (19.1 peratus) atau agak pesimis (57 peratus)," kata laporan itu, yang dikeluarkan hari ini.
Laporan bertajuk 'Laporan siasatan ACCCIM mengenai keadaan situasai Malaysia bagi separuh pertama 2016' menyatakan hanya enam peratus daripada responden yakin atau optimistik dengan 2016, manakala 17.9 peratus lagi lebih kurang optimistik.
BILA CUKONG

LARI MAKA

BANI KETUANAN

MELAYU MATI

-------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

SEKIM TANAM KANGKONG akan muncul

1Kangkong 2Malaysia

Melayu BUNGKUS Bangla Jadi RAJA

Hidup KANGKONG !!!!!!!!!!!!!

panglimo potaseh berkata...

Cukong lari, aku apa peduli .. berjuta Bangla dan Nepal pulak akan mari .. yang penting Zahid happy, buat duit berkodi-kodi.

Kamu tahu tak Bhutan negara yg punya penduduk paling happy dalam dunia .. Bhutan tak kaya, tapi hasil negara dikongsi bersama .. sebelum tu Bhutan yg punya penduduk hanya 750 ribu telah menghalau keluar 100 ribu penduduknya yang tak reti bahasa dan budaya Bhutan .. ingat bahasa jiwa bangsa dan negara.

Sempena hari malaysia jom kita nyanyi lagu Terang Boelan, janji Najib happy, Badak happy, Maslan Kontot happy, mereka happy sebab duit mereka berpeti .. rakyat hanya jilat saki-baki dan GST .. mampuih.

Fairus Hamdan berkata...salam keruk ke tok TT