.

Khamis, 1 Disember 2016

BUNYI SUARA LAIN MACAM








BUNYI SUARA

LAIN MACAM

APA SUDAH JADI




Usah bodohkan rakyat lagi, kata perwakilan Puteri

 | November 30, 2016
Norsarfinaz Mohd Azman berkata kerajaan jangan kata ekonomi baik sedangkan rakyat sendiri boleh nampak orang lain mula hilang pekerjaan.






KUALA LUMPUR: Perwakilan Puteri Umno Pahang hari ini menyampaikan pesanan keras kepada kerajaan, mendesak pemimpin berhenti menutup kebenaran mengenai ekonomi negara.
Norsarfinaz Mohd Azman berkata kerajaan juga sepatutnya berhenti memandang rendah kebijaksanaan golongan belia hari ini.
“Kami semua intelek tinggi. Jangan tipu kami. Kalau ekonomi tak bagus, cakap tak bagus. Jangan cakap ekonomi masih okay tapi kami nampak kawan-kawan diberhentikan kerja dan harga barang rumah naik,” katanya ketika membahaskan usul agama di perhimpunan Puteri Umno di PWTC di sini hari ini.
Hadir mendengar ucapannya ialah pemangku Timbalan Presiden Umno  Ahmad Zahid Hamidi.
Norsarfinaz yang juga ketua Puteri Umno Bahagian Jerantut meminta Zahid mendengar rayuannya supaya kerajaan berhenti melindungi kebenaran daripada rakyat, sebaliknya beritahu mereka supaya tindakan sewajarnya dapat diambil.

“Jadi berterus terang dengan kami dan biar kami bekerjasama dengan kerajaan menangani isu ini,” katanya.
Dengan nada sinis, Norsarfinaz berkata dalam kerajaan menasihati rakyat berjimat dengan melancong dalam negara, sekurang-kurangnya pastikan destinasi itu cukup menarik untuk dikunjungi.
“Contohnya, jika kami hendak bercuti, mungkin kami boleh ke Pahang. Lebih pun tahun depan tahun melawat Pahang.
“Tetapi jika kami pergi sana, pastikan hutan tak ditebang. Masalah bauksit diselesaikan, jadi tidaklah ia tebal macam foundation (mekap) kami.
“Dan sungai janganlah nampak macam teh tarik,” katanya.

SAH RAKYAT

TERDESAK

HIDUP

MAKIN SUSAH


INI SUARA

BERANI BUKAN

SUARA BODEK



------------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jual TONG DRUM SIMIN boleh kaya lah macam nih

Siapa belakang budah tuh

Mesti tak sabar jadi BIG BOSS



Tanpa Nama berkata...

Gwa sokong

Ni lah yang kita nak tanya
Ni lah kita nak dengar

Ringgit jatuh macam Rosmah punya saggy boobs.
Semua barangan dah nak harga tambah 6% pulak
Harga barangan naik bukan nya DAP punya pasal.
Ni semua Najib punya pasal.