.

Isnin, 23 Januari 2017

TUBUH SATU LAGI LEMBAGA PENGAWAS SPRM





TUBUH  SATU LAGI LEMBAGA PENGAWAS
Aku sokong. Perkasa dan yang tak perkasa patutnya perjuang dan desak supaya dirotan dan dilempang pegawai dan pengarah penguatkuasa yang gagal mengheret individu yang memberi rasua. 

Jadi kena ada satu badan lain pulak yang independent, berintegriti tinggi, telus dan berkuasa, untuk menyiasat, dan counter-siasat, pihak polis dan sprm serta jabatan pendakwaraya dan kehakiman, untuk menentukan wujud sebarang kesalahan tidak menyiasat/mendakwa/menghukum seseorang perasuah. 

Tapi badan ni pulak mesti tertakluk pada unit khas lain yang memastikan mereka juga buat kerja dengan bagus. Payah gak nih! on ROTAN SPRM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/23/17




-------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dah ada 1.5 juta golongan dedak senusa sejiwa yg sokong perasuah, penerima derima, salah guna kuasa, kita tambah 1 juta lagi sebagai pemantau memantau kerja mereka kah kah kah...semua makan gaji dgn kera jaaan.....kah kah kah cukup molek...macam seorang buat kerja tiga orang jadi penyelia lah...bagus cadangan pirkasa, depa pon nak rasa jugak relax relax dapat keta free, gaji tetap, elaun, driver free, minuak free, tol free,,, ada majlis umno bokeh meramaikan ramai ribu ribu kah kaj kah pundek mali liao....

Tanpa Nama berkata...

Buat banyak banyak badan nak buat apa

Perkasa kONTOL saja yang ada , otak mana ada

Tuh sebab CINA POTONG BUANG KEPALA KATAK.... Otak Katah tuh SHIT!!!!!

Mana boleh pakai katak katak nih

Macam BEWAK jugak....

Macam KETAM SERBAN jugak....

Tak ada nilai ekonomi lah

Tanpa Nama berkata...

Buat banyak badan tu serupa kawin banyak bini. Hahaha korang tak pecaye? Kalau kawin banyak boleh banyak overtime ;) Tt mungkin tak tau rahsia ni sebab dia gagalis sepanjang zaman hahah. Kalau banyak badan boleh banyak overtime jugak, claim sana sini, elaun itu ini, komisyen kiri kanan. Kalau banyak bini, laki tu tak boleh berfoya dengan awek lain dah, sebab mana dia pergi je ada satu bini dia kat situ, takde privacy takde port nyorok dah. Kalau bini 1 je, fulamak bro, tak terkejor dek si bini tu, serata dunia boleh port dengan awek pinggang ramping, kat port diksen, kat ulan bator, kat mana jer boleh bawak pegi shopping atau dinner, paris, singapore. Kalau banyak badan, pun sama jer boleh buat meeting badan a kat putrajaya, badan b kat langkawi, badan c kat pusat pertanian taiwan, badan d kat australia bawak sekali lawyer look like me, badan e kat beijing bawak sekali anak tiri, ikut suka la mana jer, boleh shopping sekali malah boleh jugak main golf. Banyak bini, banyak anak, banyak aktiviti. Banyak badan pun serupa, banyak anak buah, banyak jugak aktiviti. Banyak bini banyak rumah, banyak kereta. Banyak badan pun gitu, banyak hartanah, banyak mechidis. Pendita jaapa dulu ada kata, 1 bini mungkin berbadan 2, tapi 4 bini maknanya ada 4 tubuh badan!